Sådan kalibrerer du dit MacBook-batteri

Sådan kalibrerer du dit MacBook-batteri

Sådan kalibrerer du dit MacBook-batteri 1920 1080 GladTeknik A/S

Vi har gennem det seneste års tid skrevet mange indlæg om batterier. Alt lige fra hvad du gør, når batteriet holder strømmen dårligt, til hvorfor batteriet kan blive drænet i vågeblus, hvor ofte du bør skifte batteriet i en bærbar, hvordan du tjekker om batteriet i din Mac er slidt, til hvad det betyder, når batteriet skal til service og mere til.

De fleste af disse blogindlæg har handlet om batteriproblemer, hvor det oftest er nødvendigt at udskifte batteriet. Men nogle gange er der en anden løsning: at kalibrere batteriet. I dagens indlæg forklarer vi, hvornår du skal overveje det, og hvordan du kalibrerer batteriet.

Hvad betyder det at kalibrere et batteri?

Du kender muligvis ikke begrebet at kalibrere et batteri. Kort fortalt kan det beskrives som at nulstille batteriets hukommelse.

Batteriet i din MacBook indeholder information om, hvor meget strøm der er på batteriet, hvilken kapacitet det har og mere til. Nogle gange kan der opstå det problem, at disse informationer er forkerte. Det vil komme til udtryk ved, at batteriindikatoren på din MacBook ikke passer med virkeligheden. Enten at det viser for meget eller for lidt strøm i forhold til, hvad der reelt er på batteriet. Hvis din computer lukker lang tid før, den løber tør for strøm, kan dette muligvis være problemet.

Typiske problemer hvor det kan hjælpe at kalibrere:

Der kan opstå flere problemer, hvor det kan hjælpe at kalibrere batteriet.

 • Din Mac slukker pludseligt, selvom den viste, at den havde strøm
 • Du har haft din Mac i mange år og har problemer med batteriet
 • Batteriindikatoren er ikke præcis
 • Ydeevnen er ikke optimal
 • Batteriet i din Mac er nyt, men du har problemer med det

Listen er ikke udtømmende. Kalibrering kan ofte fungere som førstehjælp til problemerne. Hvis det ikke hjælper, anbefaler vi, at du indleverer den på vores værksted. Efter en grundlæggende håndtering giver vi dig et tilbud på, hvad det vil koste, så der ingen overraskelser er.

Sådan kalibrerer du din Macs batteri

Det tager lang tid at kalibrere batteriet. Sørg for at følge nedenstående vejledning slavisk og spring ikke noget over:

 1. Tilslut strømkablet til din MacBook og oplad den til til 100%
 2. Lad strømkablet være tilsluttet i mindst to timer fra batteriet er fuldt opladet.
 3. Tag strømkablet fra, mens din MacBook er tændt, brug den som normalt. Brug den indtil batteriet er tømt, og din Mac slukker sig selv. Husk at gemme dit arbejde, inden computeren slukker.
 4. Lad computeren være i dvale i mindst fem timer og gerne længere. Dette er for at dræne batteriet helt for strøm.
 5. Tilslut strømkablet igen. Lad computeren være tilsluttet, indtil batteriet er fuldt opladet igen. I den periode må du ikke bruge den.
 6. Når batteriet er fuldt opladet igen (100%), er det kalibreret, og du kan nu bruge din MacBook igen.

Brug for hjælp?

Hvis du har brug for hjælp til din MacBooks batteri, hvad enten du ønsker hjælp til en kalibrering eller udskiftning af det, kan vi hjælpe. Vores hold af Mac-teknikere er klar til at hjælpe dig. Vi kan også hjælpe med andre reparationer af din MacBook.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias