Sådan kalibrerer du dit MacBook batteri

Sådan kalibrerer du dit MacBook batteri

Sådan kalibrerer du dit MacBook batteri 1920 1080 GladTeknik A/S

Vi har gennem det seneste års tid skrevet mange blogindlæg om batterier. Alt lige fra hvad man gør når batteriet holder strømmen dårligt, til hvorfor batteriet kan blive drænet i vågeblus, hvor ofte man bør skifte batteriet i en bærbar, hvordan man tjekker om ens Macs batteri er slidt, til hvad det betyder når batteriet skal til service og mere til. De fleste af disse blogindlæg har omhandlet batteriproblemer, hvor det oftest er nødvendigt at udskifte batteriet. Men nogle gange er det en anden løsning der skal til, netop at kalibrere batteriet. I dagens indlæg forklarer vi hvornår du skal overveje det og hvordan du kalibrerer batteriet.

Hvad betyder at kalibrere et batteri?

Du er muligvis ikke bekendt med begrebet at kalibrere et batteri. Kort fortalt kan det beskrives som at nulstille batteriets hukommelse. Batteriet i din MacBook indeholder information om hvor meget strøm der er på batteriet, hvilken kapacitet det har og mere til. Men nogle gange kan der opstå det problem, at disse informationer ikke er retvisende. Det vil komme til udtryk ved, at batteriindikatoren på din Mac ikke passer med virkeligheden. Enten at det viser for meget eller for lidt strøm ift. hvad der reelt er på batteriet. Hvis du oplever at din computer lukker ned lang tid før den løber tør for strøm, kan dette muligvis være problemet.

Typiske problemer hvor en kalibrering kan hjælpe

Der er flere forskellige computer problemer der kan hænde, hvor en kalibrering af batteriet kan være nødvendig, heriblandt:

 • Hvis din Mac slukker pludseligt, selvom den viste at den havde strøm
 • Hvis du har haft din Mac i mange år og oplever problemer med batteriet
 • Hvis batteriindikatoren ikke er præcis
 • Hvis du ikke oplever den optimale ydeevne
 • Hvis du har fået nyt batteri i din Mac, men oplever problemer med det

Listen er ikke udtømmende. Kalibrering kan ofte fungere som førstehjælp til din Macs batteri-problemer. Hvis ikke det hjælper anbefaler vi at du indleverer den på vores værksted til en undersøgelse. Efter en grundlæggende håndtering, vil vi give dig et tilbud på hvad det vil koste, så der ingen overraskelser er.

Sådan kalibrerer du din Macs batteri

Processen for at kalibrere batteriet i din MacBook tager lang tid at udføre. Sørg for at følge nedenstående vejledning slavisk og spring ikke nogle dele af den over.

 1. Tilslut strømkablet til din MacBook og oplad den til den er fuldt opladt (dvs. opladt til 100%)
 2. Fortsæt med at have strømkablet tilsluttet i mindst to timer fra batteriet er fuldt opladet.
 3. Frakobl strømkablet, mens din MacBook er tændt, brug den som normalt (uden strømkabel tilsluttet). Brug den indtil batteriet er tømt og din Mac slukker sig selv. Husk at gemme eventuelle dokumenter og arbejde inden computeren slukker.
 4. Lad computeren være i dvale i mindst fem timer, og gerne længere. Dette er for at dræne batteriet for strøm fuldstændigt.
 5. Tilslut strømkablet til din MacBook igen. Lad den være tilsluttet indtil batteriet er fuldt opladt igen. I denne tid skal du ikke bruge din MacBook.
 6. Når batteriet er fuldt opladt igen (100%), er det kalibreret og du kan nu bruge din MacBook igen.

Brug for hjælp?

Hvis du har brug for hjælp til din MacBooks batteri, hvad enten du ønsker hjælp til en kalibrering eller udskiftning af det, så kan vi hjælpe. Vores hold af specialiserede Mac-teknikere står klar til at hjælpe dig. Vi kan også hjælpe med andre MacBook reparationer.