Sådan tjekker du om batteriet i din MacBook skal skiftes

Sådan tjekker du om batteriet i din MacBook skal skiftes

Sådan tjekker du om batteriet i din MacBook skal skiftes 1920 1080 GladTeknik A/S

Hvis du har en MacBook med et par år på bagen, tænker du måske over, hvor længe batteriet i den holder. Som du sikkert allerede ved, holder batterier ikke evigt.

Derfor skal det skiftes, når det er slidt eller fejlbehæftet. Men hvordan ved du, hvornår batteriet skal skiftes? Det forklarer vi i dagens indlæg.

Fysiske tegn på problemer

Først og fremmest er det vigtigt at holde øje med fysiske tegn på batteriproblemer. Det kan eksempelvis være, hvis batteriet er hævet, hvilket ofte også får selve computeren til at hæve op eller blive misfarvet. Et hævet batteri er en kritisk tilstand, som skal håndteres straks både af sikkerhedsmæssige årsager og for at undgå yderligere problemer.

Hvornår skal et batteri skiftes?

Batteriet i en MacBook holder som regel til 500-1.000 opladninger afhængigt af brug og slitage. Derfor skal det udskiftes på et tidspunkt og gerne inden, det dør helt. Et batteri skal skiftes, når:

  • Det ikke holder strøm så godt som tidligere
  • Computeren slet ikke vil tænde eller lade op
  • Det er slidt op
  • Det hæver og kan gå i brand
  • Der er en fugtskade
  • Det er fejlbehæftet

Tjek batteriets sundhed direkte i MacOS

Mac batteriskifteStyresystemet MacOS indeholder en lettilgængelig og nem funktion til at kontrollere batteriets sundhed.

For at kontrollere dit batteris sundhed og status, skal du holde knappen “Option”/”Alt” nede og trykke med musen på batteriikonet. Derved vises batteriets status som vist på billedet til højre.

Du kan få vist følgende tilstande:

  1. Normal: Batteriet fungerer helt normalt
  2. Udskift snart: Batteriet fungerer stadig normalt men ikke ligeså godt, som da det var nyt.
  3. Udskift nu: Batteriet fungerer stadig normalt men markant dårligere, end da det var nyt. Computeren tager ikke skade i denne tilstand, men du bør planlægge et batteriskifte.
  4. Batteri til service: Batteriet fungerer ikke længere normalt. Indlever derfor din Mac til service, eksempelvis hos os i GladTeknik, så du kan få det skiftet. Dette vil også få din computer til at fungere bedre. Som udgangspunkt vil din Mac ikke blive beskadiget af batteriet i denne tilstand, men vi anbefaler ikke, at du venter.

Hvad koster det at skifte batteriet?

Prisen på at få skiftet batteriet i din MacBook afhænger af størrelse og model men overordnet set, er det en billig procedure. Og det tjener sig for mange ind relativt hurtigt, både fordi computeren holder i flere år (så du undgår at skifte den ud), men også på effektivitet og produktivitet, da mange oplever, at et nyt batteri gør computeren væsentlig hurtigere.

Det skyldes, at et gammelt, slidt og “træt” batteri arbejder langsommere og mindre effektivt, hvilket går udover computerens samlede ydeevne. At få skiftet batteriet i din Mac kan altså være en god idé af flere årsager. Kontakt os hvis du ønsker at få et konkret tilbud på skifte af batteriet i din MacBook.

Du kan også bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias