Sådan tjekker du om batteriet i din MacBook skal skiftes

Sådan tjekker du om batteriet i din MacBook skal skiftes

Sådan tjekker du om batteriet i din MacBook skal skiftes 1920 1080 GladTeknik A/S

Hvis du har en MacBook med et par år på bagen tænker du måske hvor længe batteriet i den holder. For som du måske allerede er klar over, holder batterier ikke for evigt, heller ikke dem i bærbare computere såsom din MacBook. Derfor skal det skiftes når det er slidt eller fejlbehæftet. Men hvordan ved man hvornår batteriet skal skiftes? Det forklarer vi i dagens indlæg.

Fysiske tegn på problemer

Først og fremmest er det vigtigt at holde øje med fysiske tegn på batteriproblemer. Det kan eksempelvis være hvis batteriet er hævet, hvilket ofte også får selve computeren til at hæve op eller blive misfarvet. Lige netop et hævet batteri er en kritisk tilstand som der skal håndteres straks, både af sikkerhedsmæssige årsager og for at undgå yderligere problemer.

Hvad er årsagerne til et batteri skal skiftes?

Batterier holder som nævnt ikke for evigt. Batteriet i en MacBook computer holder som regel til 500-1000 ladninger afhængigt af brug og slitage. Derfor skal de udskiftes på et tidspunkt, og gerne inden det dør helt. Der findes mange årsager til hvorfor et batteri skal udskiftes, heriblandt:

  • At det ikke holder strøm så godt som tidligere
  • At computeren slet ikke vil tænde eller lade op
  • At det med tiden er blevet slidt op
  • At det hæver sig op og kan gå i brand
  • Fugtskade
  • Fejlbehæftet batteri

Tjek batteriets sundhed direkte i MacOS

Styresystemet MacOS indeholder en lettilgængelig og nem funktion til at tjekke op på batteriets sundhed direkte på computeren. For at tjekke dit batteris sundhed og status, skal du holde knappen option/alt nede og trykke med musen på batteri-ikonet. Derved vises der batteriets status i en dropdown.

Du kan få vist følgende tilstande:

Normal: Batteriet fungerer helt normalt

Udskift snart: Batteriet fungerer stadig normalt, men ikke ligeså godt som da det var nyt.

Udskift nu: Batteriet fungerer stadig normalt, men markant dårligere end da det var nyt. Computeren tager ikke skade i denne tilstand, men du bør planlægge et batteriskifte.

Batteri til service: Batteriet fungerer ikke længere normalt. Indlever derfor din Mac til service, eksempelvis hos os i GladTeknik, så du kan få batteriet skiftet. Dette vil også få din computer til at fungere bedre. Som udgangspunkt vil din Mac ikke blive beskadiget af batteriet i denne tilstand, men vi anbefaler ikke at du venter med at få det udskiftet.

Mac batteriskifte

Hvad koster et batteriskifte til Mac?

Prisen på at få skiftet batteriet i din MacBook afhænger af størrelse og model, men overordnet set er det en billig procedure. Og det tjener sig for mange ind relativt hurtigt, både ved at selve computeren holder i flere år (så man undgår at skifte den ud), men også på effektivitet og produktivitet da mange oplever at et nyt batteri gør MacBooken væsentligt hurtigere. Det skyldes at et gammelt, slidt og “træt” batteri arbejder langsommere og mindre effektivt, hvilket går udover computerens samlede ydeevne. Så at få skiftet batteriet i din Mac kan altså være en rigtig god idé af flere årsager. Kontakt os hvis du ønsker at få et konkret tilbud på skifte af batteri i din MacBook.