Bundkort reparation
Er bundkortet i din computer i stykker?
Vi reparerer bundkort i alle computere, hvilket ofte er billigere end at skifte det ud.
Hvis bundkortet ikke kan reddes, hjælper vi med at skifte det ud.

Lad os reparere din computers bundkort

Bundkort, Logic Board, motherboard – kært barn har mange navne. Bundkortet er den enhed i din computer, som binder al hardwaren sammen og er på sin vis computerens vigtigste enhed. Ligesom andre enheder kan et bundkort gå i stykker. Manges første reaktion vil enten være at købe en ny computer eller at udskifte bundkortet, men det kan ofte bedre betale sig at reparere bundkortet. Netop dette kan vi hjælpe med. Vi har stor erfaring med at reparere bundkort. Udover vores faglige høje niveau, tilbyder vi grundlæggende håndtering fra vores hovedværksted i Hvidovre. Det bliver ikke nemmere.

Uanset om du har en stationær eller bærbar, Mac eller PC, kan vi i de fleste tilfælde reparere bundkortet. Reparation af bundkortet i din computer foregår ved, at vi først laver en fejlsøgning; her identificerer vi de defekte komponenter. Herefter udskifter vi de defekte dele med nye, og lodder med specialudstyr. Dele, der udskiftes, kan eksempelvis være IC-kredse, forstærkere, sikringer, kondensatorer mv.

Bundkort reparation

Reparation af bundkort

Tegn på problemer med bundkortet

Det kan være svært at vide, om det er bundkortet, der er årsagen til de problemer, du har med din computer. Der findes dog en række fejl, hvor bundkortet kan være den problematiske komponent. Det kan være at:

  • Computeren ikke vil tænde
  • Der er konstant sort skærm
  • Der er svagt eller intet lys i skærmen
  • Der er problemer med strøm
  • Der er problemer med batteriet
  • Der er problemer med tastatur eller mus
  • Computeren slukker af sig selv

Selv hvis din computer har et eller flere af de nævnte problemer, er det ikke sikkert, at det er et problem med bundkortet. I alle tilfælde vil vi begynde med at fejlsøge computeren. I denne proces finder vi ud af, præcis hvad computeren fejler, og hvordan vi kan løse det. Det er også i denne proces, vi finder ud af, om det er bundkortet, der skaber problemet eller problemerne, hvis der er flere.

Vi reparerer komponenter

Hos GladTeknik reparerer vi komponenterne i dit bundkort eller Logic Board, når det er muligt og mest fordelagtigt for dig. De fleste computer-reparatører udskifter desværre bare hele bundkortet, hvilket er langt dyrere end at reparere de enkelte komponenter, der fejler. Vores tilgang til reparation af bundkort og Logic Board er en stor fordel; det gælder både din pris og miljøbelastningen. Der er ingen grund til at udskifte hele bundkortet, hvis det kun er 10% af det, der kræver reparation. Her kan du læse vores grønne politik, hvor det fremgår, at vi tænker meget i bæredygtighed.

Hver sag kræver en konkret vurdering, og vi anbefaler derfor, at du henvender dig til os og får en aftale om indlevering. Grundlæggende håndtering af sagen er inkluderet ved indlevering på vores værksted i Hvidovre. Hvis der er brug for udvidet fejlsøgning, vil du blive oplyst om det, inden vi går i gang. Efter analysen får du et konkret tilbud, du kan forholde dig til.

reparation af bundkort og logic boards

reparation på komponent niveau

reparation af computer komponenter

Spørgsmål og svar

Hvad er et bundkort?

Et bundkort er en plade inde i computeren, som fungerer som den centrale enhed, der forbinder alle de øvrige komponenter. Det er derfor den vigtigste enhed i din computer.

Hvordan opstår fejl i bundkort?

Det kan opstå på mange måder. Ofte er der tale om en væskeskade, hvor der er spildt vand eller anden væske i computeren. Det rammer naturligvis også bundkortet og kan få det til at kortslutte, ruste eller lignende. Det kan eksempelvis også være defekte dele i bundkortet, lynnedslag eller slitage.

Kan det betale sig at reparere et bundkort?

Ja, det er som regel billigere at reparere et bundkort end at udskifte det helt eller købe en ny computer. Med vores inkluderede grundlæggende håndtering ved indlevering i Hvidovre mister du intet ved at få en fagperson til at se på din computer.

Er motherboard, Logic Board og bundkort det samme?

Ja, det er det samme, det er bare forskellige ord. Betegnelsen “Logic Board” blev introduceret af Apple, men i praksis er det det samme. Bundkort er den bedste fællesbetegnelse på dansk.

Skal vi se på din computers bundkort?

Vores specialister er klar til at hjælpe dig med din computer. Husk: vi tilbyder altid grundlæggende håndtering fra vores værksted i Hvidovre. Gå ind på vores bookingsystem, giv os et ring, send en e-mail eller udfyld kontaktformularen – hvad end der passer dig bedst. Så kan vi give dig et godt tilbud!”Jeg har brugt Glad Teknik adskillige gange. Både til det lette, udskiftning af kølepasta på PC, til det umulige, micro lodning af bundkort til IPad Pro, og så det der ligger der i imellem. Hver gang er det blevet udført hurtigt, perfekt og billigt. Mine bedste anbefalinger.“


5 / 5 Stjerner

Poul Kyed