Bundkort reparation
Er bundkortet i din computer gået i stykker? Vi reparerer bundkort i alle computere, hvilket ofte er billigere end en udskiftning. Såfremt det ikke kan reddes kan vi hjælpe med en udskiftning.

Lad os reparere din computers bundkort

Bundkort, logic board, mother board – kært barn har mange navne. Bundkortet er den enhed i din computer som binder alle hardware-komponenterne sammen og er på sin vis computerens vigtigste enhed. Ligesom andre enheder kan et bundkort dog godt gå i stykker. Manges første reaktion vil være at enten købe en ny computer eller udskifte bundkortet, men faktisk kan det ofte bedre betale sig at reparere bundkortet – og lige netop dette er noget vi kan hjælpe dig med. Vi har stor erfaring indenfor reparation af bundkort. Udover vores faglige høje niveau, tilbyder vi gratis fejlfindning fra vores hovedværksted i Hvidovre. Det bliver ikke nemmere.

Uanset om du har en stationær eller bærbar, Mac eller PC, kan vi i de fleste tilfælde reparere bundkortet. En reparation af bundkortet i din computer foregår ved at vi først foretager en fejlsøgning, hvorved vi identificerer de defekte komponenter i bundkortet. Herefter udskiftes de defekte dele med nye, hvilket lodes vha. specialudstyr. Dele der udskiftes kan eksempelvis være IC kredse, forstærkere, sikringer, kondensatorer m.m.

Reparation af mother board

Reparation af logic board

Tegn på problemer med bundkortet

Det kan være svært at vide om det lige er bundkortet der er årsagen til de problemer man oplever med sin computer. Der findes dog en række typer fejl, hvor bundkortet kan være den problematiske komponent. Det kan eksempelvis være:

  • Computeren ikke vil tænde
  • Der er konstant sort skærm
  • Svagt eller intet lys i skærmen
  • Problemer med strøm eller batteriet
  • Problemer med tastatur eller mus
  • At computeren slukker af sig selv

Selv hvis din computer har en eller flere af ovennævnte problemer er det ikke sikkert at det er et problem med bundkortet. I alle tilfælde vil vi starte ud med en fejlsøgning af computeren. I denne proces finder vi ud af præcis hvad computeren fejler og hvordan vi skal løse det. Det er også i denne proces vi finder ud af om det er bundkortet der skaber problemet.

Spørgsmål og svar

Hvad er et bundkort?
Et bundkort er en plade inde i computeren som fungerer som den centrale enhed der forbinder alle de øvrige komponenter. Det er derfor nok den vigtigste enhed i din computer.

Hvordan opstår fejl i bundkort?
Det kan opstå på mange forskellige måder. I mange tilfælde er der tale om en væskeskade, hvor der er spildt vand eller anden væske ned i computeren. Dette rammer naturligvis også bundkortet og kan eksempelvis få det til at kortslutte, ruste eller lignende. Andre ting kan eksempelvis være defekte dele i bundkortet, lynnedslag og slitage.

Kan det betale sig at reparere et bundkort?
Ja, det er som regel billigere at reparere et bundkort end at udskifte det helt eller købe en ny computer. Med vores gratis fejlsøgning ved indlevering i Hvidovre har du intet at miste ved at få en fagperson til at tage et kig på din computer.

Er motherboard og logicboard det samme som bundkort?
Ja, det er det samme. Blot forskellige navne. Betegnelsen logicboard blev opfundet af Apple, men i praksis er det det samme. Bundkort er på dansk den bedste fælles betegnelse vi har.

Teknisk hjælp og computer-reparation og udekørende support på Sjælland

Skal vi tage et kig på din computers bundkort?

Vores specialister står klar til at hjælpe dig med din computer. Husk at vi altid tilbyder gratis fejlfindning fra vores værksted i Hvidovre. Gå ind på vores booking og giv os et ring, send en mail eller udfyld en kontaktformular – hvad end der passer dig bedst. Så kan vi få givet dig et godt tilbud!”Jeg har brugt Glad Teknik adskillige gange. Både til det lette, udskiftning af kølepasta på PC, til det umulige, micro lodning af bundkort til IPad Pro, og så det der ligger der i imellem. Hver gang er det blevet udført hurtigt, perfekt og billigt. Mine bedste anbefalinger.“


5 / 5 Stjerner

Poul Kyed