Grøn politik

GladTekniks grønne politik om bæredygtige reparationer

Tilgang til en grøn politik

Hos GladTeknik er vi meget opmærksomme på miljøet og stræber altid efter en bæredygtig og grøn tilgang. Vores reparationer passer bedst muligt på klima og natur.

Med vores stærke fokus på at reparere alle de computere vi kan og med en reparationsrate på 81,5 %, forholder vi os så bæredygtigt, vi kan, og har altid som mål at blive bedre.

Nedenfor gennemgår vi, hvad vi gør for at tage skridt mod bæredygtige processer.

computer reparation

Bæredygtig reparation af PC i stedet for at købe nyt

99% af tiden kan vi finde reservedele, hvilke betyder, at langt de fleste gange kan du få repareret din computer i stedet for at købe en helt ny. Langt de fleste gange kan det også bedre betale sig frem for at skulle udskifte hele computeren. Ofte skal vi bare skifte en enkelt del.

Det kræver ca. 250 kg CO2 og 1½ kg råstoffer at fremstille en computer. Disse tal kan reduceres væsentligt ved at få repareret computeren i stedet for at købe en ny. Med reparation af computeren vil man også i nogle tilfælde kunne komme helt ned på komponentniveau og reparere PC’en helt uden at skifte en eller flere dele i den.

PC dele

Opgradering af computer

Mange køber en ny computer, fordi den er blevet langsom, er fyldt op eller larmer.

Disse problemer kan som regel udbedres ved en lille opgradering af PC’en. F.eks. kan en langsom computer opgraderes ved at udskifte en gammel harddisk med en ny Solid State Drive (SSD). Er PC’en begyndt at larme og bliver den hurtigt varm? Jamen det kan være, at køleren er fyldt med støv, og det kan hurtigt løses med en simpel indvendig rensning.

De små reparationer kan gøre, at den gamle PC bliver så god som ny, og derved forsvinder behovet for en ny PC.  Og det kan spare dig for mange penge.

Ny computer

Beslutter du dig for, at du alligevel kunne tænke dig at købe en ny PC, så tager vi gerne imod den gamle. Hos GladTeknik opkøber vi gamle PC’er.

Hvis du skal have ny computer, hvorfor så ikke købe den hos os? Brug vores erfaring til at finde den helt rigtige computer til dig, og tag en mere bæredygtig vej til en ny computer. Det kan du læse mere om her.

computer reparationer

Socialt ansvar

Hos GladTeknik stræber vi efter at følge FN’s verdensmål. Vi har især fokus på det sociale ansvar. 80 % af de ansatte hos GladTeknik har en diagnose på Autismespektret, og alle har særlig interesse for teknik.

Socialt ansvar

Vil du lære mere om GladTekniks grønne linje?

Læs mere i vores blogindlæg