Grøn Politik

GladTekniks grønne politik omkring bæredygtige reparationer

TIlgang til en grøn politik

Her hos GladTeknik er vi meget opmærksome på miljøet og stræber efter at have en bæredygtig og grøn tilgang til vores reparationer og vil mest muligt passe på vores kilma og natur så meget som vi nu kan. Med vores stærke fokus på at reparer alle de computer vi kan og med en reparationsrate på 81,5% foholder vi os så bæredygtigt som vi kan, og kun med mål om at blive bedre.

Nedenfor vil vi gennemgå hvad vi gør for at tage et skridt mod en bæredygtigproces.

computer reparation

Bæredygtig Reparation af PC i stedet for at købe nyt

99% af tiden kan reservedele findes, hvikle betyder at langt de fleste gange så kan man få repareret sin computer i stedet for at finde en het ny computer. Selve reparation kan også langt de fleste gange bedre betale sig frem for at skulle udskifte hel computeren, kan det være at man bare skal skifte en enkelt del.

Det kræver ca 250 kg CO2 og 1,5kg råstoffer pr. computer. Dette tal kan gøres væsenligt mindre ved at få repareret computeren i stedet for. Med en reparation af computeren ville man, også i nogle tilfælde kunne komme helt ned på komponent niveau og repararer pc’en uden af skifte en enkel del i den.

PC dele

Opgradering af computer

En af grunden til man ellers kunne tænke sig en ny computer kan være fordi den måske er gået hen og blevet langsom, fyldt op eller larmende. Alle disse problemer kan somregl udbedres ved en lille opgradering af pc’en. F.eks. kan en langsom computer opgraderes ved at udskifte en gammel hardisk, med en ny SSD. Skulle pc’en være begyndt at larme og bliver hurtigt varm? Jamen det kan være at køleren er blevet fyldt med støv og det kan hurtigt løses med en simpel rens.

De her små reparationer kan gøre at den gamle computer bliver så god som ny og derved forsvinder behovet for en ny PC som ville kunne spare dig mange kronerører.

Ny computer

Beslutter du dig for at du godt kunne tænke dig at købe en ny pc alligevel, jamen så tager vi gerne imod den gamle. Da vi her hos GladTeknik opkøber gamle PC’er.

Hvis du alligevel skal have ny, Hvorfor så ikke bare købe den nye PC hos os? Brug vores erfaring til at finde dig den helt rigtige computer til dig, og tag en mere bæredygtig vej til en ny computer, det kan du læse mere om her.

computer reparationer

Socialt Ansvar

Her hos GladTeknik stræber vi efter at følge FN’s verdensråd hvor især har fokus på det sociale ansvar. 80% af de ansatte hos Gladteknik har en diagnose, bl.a. autisme og Aspergers sydrom, med en særlig interesse for teknik.

socialt ansvar 2020

VIl du lærer mere om GladTekniks grønne linje?

Så læs mere her på vores blogindlæg