Bærbar batteri er hævet, hvad gør jeg?

Bærbar batteri er hævet, hvad gør jeg?

Bærbar batteri er hævet, hvad gør jeg? 1382 1122 GladTeknik A/S

Du ved det måske ikke, men det batteri, der sidder i din computer, holder ikke evigt. De fleste batterier i bærbare computere holder typisk til 500-1.000 opladninger afhængigt af type, kvalitet og brugsmønster. Dog kan der også opstå problemer inden da. Et af de typiske problemer med batterier er, at de hæver.

Et hævet eller opsvulmet batteri bør ikke overses

Hvis du kan se, at batteriet i din bærbare er hævet eller opsvulmet, bør du tage det alvorligt. Et hævet eller opsvulmet batteri er defekt eller beskadiget. Hvorfor det hæver op, er der delte meninger om, men flere producenter mener, det er en sikkerhedsprocedure, da alternativet er, at batteriet eksploderer.

Når et batteri i computeren er hævet og svulmet op, vil det ofte presse på selve computeren og derfor være synligt. Det kan være, du kan se, at undersiden af din bærbare computer, hvad enten det er PC eller Mac, er hævet en smule eller har misfarvninger. Det er en alvorlig tilstand, du bør få tilset straks.

Når et batteri hæver, skyldes det, at det er i stykker. Det kan eksempelvis være opstået ved fysiske skader (såsom tab af computeren), overophedning, slitage eller at det hele tiden har haft en defekt.

Hvis din bærbare computers batteri er hævet

Hvis du ser, at din bærbare computer er hævet op, eller du har haft den åbnet og set, at det er batteriet, der er synderen, opfordrer vi dig til straks at holde op med at bruge computeren, slukke den helt, og vigtigst af alt, indlevere den til en ekspert såsom os.

Når et batteri hæver, er der risiko for, at det kan bryde i brand eller eksplodere. Det bør straks udskiftes, og det gamle batteri skal skilles ad på forsvarlig vis.

Heldigvis er batteriskifte en relativt hurtigt løst opgave. Hvis du indleverer computeren hos os, er du hurtigt videre igen. Husk at du ved indlevering på vores værksted i Hvidovre får en grundlæggende håndtering.

Det betyder i praksis, at vi i forbindelse med indleveringen foretager en kort, indledende undersøgelse af din computer og finder ind til problemets kerne samt hvad den rette løsning er. Det munder ud i et konkret og uforpligtende tilbud. Hvis det ikke ved den grundlæggende håndtering er muligt at identificere problemet, giver vi dig et tilbud på en udvidet fejlsøgning, hvor en tekniker går mere i dybden.

Kan jeg selv skifte batteriet?

Det kan være fristende at spare udgiften til at få udskiftet batteriet på et værksted; men det kan sjældent betale sig. At skifte batteriet i en computer, især når det er hævet (hvilket er en kritisk tilstand), kræver de rette kompetencer. Herudover er det afgørende, at du køber det rigtige batteri, der passer til lige netop den model, du har.

Ved at gøre det selv, er der både risiko for at købe et forkert batteri og for at montere det forkert og muligvis beskadige andre dele i computeren.

Vi anbefaler, at du indleverer din bærbare computer til os og får os til at sørge for det hele. Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias