Bærbar batteri er hævet, hvad gør jeg?

Bærbar batteri er hævet, hvad gør jeg?

Bærbar batteri er hævet, hvad gør jeg? 1382 1122 GladTeknik A/S

Du ved det måske ikke, men det batteri der sidder i din bærbare computer holder ikke for evigt. De fleste batterier der sidder i bærbare computere holder typisk til 500-1000 opladninger afhængigt af type, kvalitet og brugsmønster. Dog kan der også opstå problemer inden da. Et af de typiske problemer i batterier er at det hæver.

Et hævet eller opsvulmet batteri bør ikke overses!

Hvis du kan se at batteriet i din bærbar er hævet eller opsvulmet bør du tage det alvorligt. Et hævet eller opsvulmet batteri er defekt eller hvert fald beskadiget. Hvorfor det lige hæver op er der delte meninger om, men flere producenter siger det er en form for sikkerhedsprocedure, da det er et alternativt til at batteriet eksploderer.

Når et batteri i computeren er hævet og svulmet op, vil det ofte presse på selve computeren også og på den måde være synligt. Det kan være du kan se at undersiden af din bærbare computer, hvad enten det er PC eller Mac, er hævet en smule eller måske har misfarvninger. Det er en alvorlig tilstand som du bør få tilset straks.

Årsagen til et hævet batteri skyldes at det er gået i stykker. Det kan eksempelvis være opstået ved fysiske skader (såsom tab af computeren), overophedning, slitage eller at det hele tiden har haft en defekt.

Hvis din bærbars batteri er hævet

Hvis du ser at din bærbar er hævet op, eller har haft den åben og kan se at det er rent faktisk er batteriet der er synderen, så vil vi klart opfordre dig til at stoppe med at bruge computeren straks, slukke den helt og vigtigst af alt, indlevere den til en ekspert såsom os. For når et batteri først hæver er der risiko for at det kan gå i brand eller eksplodere. Så det bør straks udskiftes og det gamle batteri skal skilles af med på forsvarlig vis. Heldigvis er batteriskifte en relativ hurtig løst opgave, så hvis du indleverer den hos os er du hurtigt videre igen. Husk også at du ved indlevering på vores værksted i Hvidovre får en grundlæggende håndtering. Det betyder i praksis at vi i forbindelse med indlevering foretager en kort og indledende undersøgelse af din computer og finder ind til problemets kerne, samt hvad den rette løsning vil være. Det munder ud i et konkret og uforpligtende pristilbud. Hvis det ved den grundlæggende håndtering ikke er muligt at identificere problemet, vil vi give et tilbud på udvidet fejlsøgning hvor en tekniker går mere i dybden.

Kan jeg selv skifte batteriet?

Det kan være fristende at spare udgiften til et batteriskifte, men det kan ofte ikke betale sig. At skifte batteriet i en computer, især når det er hævet op (hvilket er en kritisk tilstand) kræver de rette kompetencer. Herudover er det altafgørende at man køber det rigtige batteri der passer til lige netop den computermodel man har. Så ved at gøre det selv er der både risiko for at købe et forkert batteri og at montere det forkert og muligvis beskadige andre dele i computeren. Så vi vil klart anbefale at du indleverer din bærbare computer til os og får det gjort. Det er både en billig og hurtig procedure. Du er velkommen til at kontakte os for et konkret tilbud.