USB-port virker ikke, hvad gør jeg?

USB-port virker ikke, hvad gør jeg?

USB-port virker ikke, hvad gør jeg? 1920 1281 GladTeknik A/S

Både stationære og bærbare computere har, med undtagelse af nogle modeller, en række forskellige porte. En af disse porte er USB-porten, som er meget praktisk da rigtig mange elektroniske ting kobles dertil. Så hvad gør man hvis USB-porten ikke længere virker? Og kan det overhovedet repareres?

Hvis din USB-port i computeren ikke virker er der en række ting du kan undersøge og se om du kan behjælpe problemet.

usb problemer

Prøv en anden USB-port

Mange computere har mere end én USB-port, så et oplagt sted at starte er at prøve en anden. Med denne simple og hurtige lille test kan du nemlig tjekke om det du prøver at tilslutte virker i en af de andre. Hvis den gør det, så kredser problematikken om dén USB-port som ikke ville virke med den. Hvis det du prøver at tilslutte ikke virker med de andre USB-porte, så er det måske din gadget (mus, tastatur eller andet) der er fejlbehæftet.

Tjek om der sidder skidt i porten

Et åbenlyst, men alligevel overset problem der gør at USB-porten ikke virker ordentligt er skidt og støv der sætter sig fast i selve USB-porten. Mange kender det fra deres mobiltelefon, hvor den pludseligt ikke vil lade op, hvorefter de opdager at stikket i selve telefonen er fyldt med støv og nullermænd der skal tages ud med noget træ eller plastik. Det er også tilfældet her, brug aldrig metal til at fjerne støv og skidt fra noget elektronisk. Brug i stedet træ eller plastik såsom en tandstikker – og gør det forsigtigt.

Opdater styresystem og drivere

Nogle gange skyldes problemer med USB-porten at styresystemet (Windows eller MacOS), eller dens drivere ikke er ajourført. Det kan derfor nogle gange behjælpe problemet at få opdateret disse. Se også Sådan opdaterer du drivere til din PC.

Få din computer tilset af en professionel

Det kan være svært at finde ud af præcist hvad problemet drejer sig om. Derfor anbefaler vi at du indleverer din computer hos en professionel computer reparatør såsom os. Hvis du vælger at indlevere hos os i Hvidovre, får du desuden en grundlæggende håndtering og et pristilbud på reparationen. Vi har repareret tusindvis af computere og kan også reparere din.