USB-port virker ikke, hvad gør jeg?

USB-port virker ikke, hvad gør jeg?

USB-port virker ikke, hvad gør jeg? 1920 1281 GladTeknik A/S

Både stationære og bærbare computere har, med undtagelse af nogle modeller, en række forskellige porte. En af disse porte er USB-porten, som er praktisk, da mange elektroniske ting kobles dertil. Hvad gør du, hvis USB-porten ikke længere virker? Og kan den overhovedet repareres?

Hvis din USB-port i computeren ikke virker, er der en række ting, du kan undersøge for at se, om du kan afhjælpe problemet.

usb problemer

Prøv en anden USB-port

Mange computere har mere end en enkelt USB-port, så et oplagt sted at starte er at prøve en anden port. Med denne simple og hurtige test kan du tjekke, om det, du prøver at tilslutte, virker i en af de andre porte.

Hvis den gør det, har du indkredset problemet til den USB-port, som ikke vil virke. Hvis det, du prøver at tilslutte, ikke virker med de andre USB-porte, er det måske din enhed (mus, tastatur eller andet), der er fejlbehæftet.

Tjek om der sidder skidt i porten

Et åbenlyst, men alligevel overset problem, der gør, at USB-porten ikke virker ordentligt, er skidt og støv, der sætter sig fast i selve USB-porten. Mange kender det fra mobiltelefonen, der pludseligt ikke vil lade op, hvorefter de opdager, at stikket i selve telefonen er fyldt med støv og nullermænd, der skal tages ud med noget af træ eller plastik. Det er også tilfældet her. Brug aldrig metal til at fjerne støv og skidt fra noget elektronisk. Brug i stedet træ eller plastik såsom en tandstikker – og gør det forsigtigt.

Opdater styresystem og drivere

Nogle gange skyldes problemer med USB-porten, at styresystemet (Windows eller MacOS), eller dets drivere ikke er ajourført. Det kan derfor nogle gange afhjælpe problemet at opdatere driverne. Se også Sådan opdaterer du drivere til din PC.

Få din computer tilset af en professionel

Det kan være svært at finde ud af, hvad problemet er. Derfor anbefaler vi, at du indleverer din computer på et professionelt værksted såsom hos os i GladTeknik. Hvis du indleverer hos os i Hvidovre, får du en grundlæggende håndtering og et tilbud på reparationen. Vi har repareret tusindvis af computere, og vi kan også reparere din.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias