Så ofte bør du skifte batteri i din bærbar

Så ofte bør du skifte batteri i din bærbar

Så ofte bør du skifte batteri i din bærbar 640 426 GladTeknik A/S

En ofte overset optimering, som dog har stor indflydelse på din bærbare computer, er et batteriskifte. Alt for mange vælger desværre at kassere deres bærbare computer når den har nogle år på bagen og ikke længere fungerer ligeså hurtigt som da den var ny, og ej heller holder strømmen ligeså godt som tidligere. Måske du selv sidder med en sådan computer, hvor du oplever at den løber tør for strøm meget hurtigt eller at den er blevet langsom med tiden. Heldigvis kan det løses, og med et batteriskifte kommer du langt. Men det helt store spørgsmål som vi ofte bliver stillet er hvor ofte man skal skifte batteri i sin bærbar computer.

Hvor ofte skal man skifte batteri i sin bærbare?

Det er svært at give et enkelt svar på, da det vil variere fra computer til computer. Der er nemlig flere ting der varierer fra de forskellige modeller, mærker og forbrugsmønstre. Ting såsom kvaliteten af computeren, den oprindeligt forventede levetid på batteriet, hvad computeren er blevet brugt til gennem årene osv. har en del at sige. Så for nogle bærbare computere vil det måske være aktuelt at skifte batteriet hver fjerde år, for andre oftere og for nogle sjældnere.

I stedet for at gå efter et bestemt fastlagt interval bør du i stedet se på en række tegn din computer kan give dig som kan indikere, at et batteriskifte er nødvendigt. Det er eksempelvis:

  • At batteriet ikke holder strømmen i særlig lang tid
  • At computeren arbejder langsommere end førhen
  • At batteriindikatoren viser “replace soon” eller lignende
  • At computeren eller skærmen slukker automatisk trods der stadig er strøm på batteriet
  • At batteriet ikke kan lade fuldt op længere
  • At batteriet er hævet (skal i så fald straks skiftes!)

Kan det betale sig at skifte batteri i en gammel bærbar?

Ja, i aller højeste grad. Ofte er en simpel ting som batteriskifte en af de reparationer som kan gøre absolut mest for din gamle bærbar. Batteriet er en essentiel del af din bærbare computer og hvis det ikke fungerer optimalt, så fungerer din computer heller ikke optimalt. Derfor ses det ofte at et batteriskifte ikke blot løser problemer med batteri og strøm, men også gør computeren betydeligt hurtigere end førhen. Er computeren meget gammel vil det være relevant at også udskifte harddisken til en nyere model – dette vil ligeledes optimere computeren betydeligt. Det er ikke uset at et udskifte af både batteri og harddisk i ældre computere får dem til at føles som nye igen målt på ydeevnen. Samtidigt er disse former for reparationer både billige og hurtige at udføre, hvilket gør du både sparer penge, tid og miljøet. Har du behov for dette, står vores specialiserede computer-teknikere naturligvis klar til at hjælpe dig.