Mac viser at batteriet skal til service hvad gør jeg?

Mac viser at batteriet skal til service hvad gør jeg?

Mac viser at batteriet skal til service hvad gør jeg? 640 426 GladTeknik A/S

Batteriet i en bærbar computer er en essentiel del af dens funktion. Uden batteriet, mister man en stor del af mobiliteten. Batterier holder dog ikke for evigt, heller ikke i din Mac. Du kan dog meget nemt tjekke hvordan dit batteri har det og handle derefter. Og har du brug for at få skiftet batteriet, er det heldigvis en simpel og forholdsvist billig Mac reparation.

Tjek status på din Macs batteri

Mac computere har en indbygget statusindikator, hvorved man kan se hvordan batteriet inde i computeren har det. Du kontrollerer den aktuelle status ved at holde alt ⎇ knappen nede (også kaldt option) og med musen trykke på batteri-ikonet på din skærm.

Du kan få vist følgende tilstande:

Normal: Batteriet fungerer helt normalt

Udskift snart: Batteriet fungerer stadig normalt, men ikke ligeså godt som da det var nyt.

Udskift nu: Batteriet fungerer stadig normalt, men markant dårligere end da det var nyt. Computeren tager ikke skade i denne tilstand, men du bør planlægge et batteriskifte.

Batteri til service: Batteriet fungerer ikke længere normalt. Indlever derfor din Mac til service, eksempelvis hos os i GladTeknik, så du kan få batteriet skiftet. Dette vil også få din computer til at fungere bedre. Som udgangspunkt vil din Mac ikke blive beskadiget af batteriet i denne tilstand, men vi anbefaler ikke at du venter med at få det udskiftet.

Mac batteriskifte

Hvad er årsagerne til et batteri skal skiftes?

Batterier holder ikke for evigt. Det gælder alle typer batterier. Derfor skal de udskiftes på et tidspunkt. Der findes flere årsager til hvorfor et batteri skal udskiftes, heriblandt:

  • At det med tiden er blevet slidt op
  • At det hæver sig op (ret kritisk problem – udskift straks)
  • At det ikke holder strøm så godt som tidligere
  • At det ikke længere vil lade op
  • At computeren slet ikke vil tænde
  • Fugtskade
  • Dårlige uoriginale opladere
  • Dårligt batteri
  • Fejl i bundkortet / logicboard

Hvis eksempelvis du bemærker at batteriet i din Mac er hævet, måske fordi det får din bærbar til at hæve op, så skal du straks reagere og få batteriet skiftet, da batteriet potentielt kan gå i brand eller ødelægge casing så meget at det også skal udskiftes.

Få professionel hjælp til batteriskifte

Hos GladTeknik hjælper vi hver dag kunder med at skifte batteriet i deres Macs. Det er en hurtig løst opgave, så du får hurtigt din Mac tilbage igen. Ofte vil du også opleve at din Mac kører bedre end før, da batteriets ydeevne har meget at sige for din Macs samlede ydeevne. Såfremt du har brug for at få skiftet batteriet i din Mac, så kontakt os for et uforpligtende tilbud.