Derfor skal du ikke bruge et gratis antivirus-program

Derfor skal du ikke bruge et gratis antivirus-program

Derfor skal du ikke bruge et gratis antivirus-program 1920 1280 GladTeknik A/S

God og pålidelig it-sikkerhed er altafgørende for at trygt kunne benytte sin computer. Med utallige virusser, malware, spam, svindel og anden cyberkriminalitet er truslerne mange og alvorlige. En af måderne man kan beskytte sig selv og sin computer på er ved at benytte et antivirus-program. Der findes både gratis programmer og programmer som man betaler for. I dette indlæg vil vi uddybe hvorfor du efter vores mening ikke bør benytte et gratis antivirus-program.

Hvad er et antivirus-program?

Et antivirus-program er et stykke software til din computer, der beskytter dig mod de digitale farer du potentielt udsættes for, når du benytter din computer. Det kan f.eks. være vira og malware som inficerer din computer eller en hel organisation. Det kan også være svindel og hacking, hvor dit webcam, netbank eller andet hackes og tilgås af it-kriminelle. Cyberkriminalitet er et større og større problem, og at blive udsat for det kan ske for alle. Læs eventuelt om de forskellige typer farer der findes.

Er antivirus stadig nødvendigt?

Det helt korte svar er ja! Det er uden tvivl stadig nødvendigt med god antivirus beskyttelse. Faktisk vil vi mene det er mere nødvendigt end det nogensinde har været. Det skyldes blandt andet at de forskellige typer angreb og farer der findes og som du potentielt kan blive udsat for, udvikler sig hele tiden. De bliver mere luskede, mere avancerede og har større konsekvenser uanset om det er for den enkelte bruger, en virksomhed eller en stor organisation. Ofte skal det kun gå galt én gang, hvilket man i øjeblikket ser i USA, hvor en underleverandør til de amerikanske myndigheder og rigtig mange store virksomheder blev hacket gennem månedsvis, hvilket eftersigende gav hackerne adgang til rigtig mange hemmelige oplysninger. For privatforbrugeren er nogle af de primære farer sådan noget som at få hacket sine personlige oplysninger, at få hacket sin netbank eller franarret sig penge, at få låst sin computer indtil der betales en stor løsesum, at blive overvåget via sit webcam uden man ved det og mere til. For den enkelte kan det have enorme konsekvenser. Derfor bør alle sikre at de er tilstrækkeligt beskyttede og udviser den rette adfærd når de benytter deres computere (eksempelvis at undgå at klikke på suspekte links i e-mails). Det er sådan man bedst kan beskytte sig.

Gratis eller betalt antivirus?

Når først man har erkendt at det er nødvendigt med god antivirus og beskyttelse på sin computer, er der mange der spørger om man kan nøjes med gratis antivirus. Med vores erfaring og viden er svaret nej – det kan man ikke. Et gratis antivirus-program er naturligvis bedre end at slet ikke have noget, men der er stor forskel på gratis og betalt beskyttelsessoftware. Du opnår langt bedre beskyttelse ved at betale for et antivirus-program, blandt andet i form af:

  • Hyppigere opdateringer (der kommer konstant nye vira, malware m.m. på markedet. Det er derfor vigtigt at din beskyttelse er konstant ajourført)
  • Flere funktioner (mange pro-versioner indeholder markant flere funktioner til beskyttelse, f.eks. beskyttelse af webcam og mikrofon ved udefrakommende tilkobling)
  • Mere avanceret beskyttelse
  • Du undgår salg af dine data (mange gratis antivirus-programmer tjener penge ved at sælge dine data til andre)
  • Du får adgang til support

Vi har desuden set at enkelte gratis antivirus-programmer er dårligt kodede og får funktioner på computeren til ikke længere at virke. Betalt antivirus derimod, er oftest langt bedre kodet og gennemarbejdet.

Vi anbefaler BullGuard

Der findes mange gode betalte antivirus-programmer på markedet. Hos GladTeknik kan vi særligt anbefale BullGuard antivirus. Programmet indeholder et niveau af beskyttelse, sikrer din browser, er fremtidssikret, scanner dit hjemmenetværk, fungerer godt til gamere og har mulighed for forældrekontrol. Med disse former for beskyttelse kan du og din familie altså læne jer tilbage med ro i maven for, at I er godt beskyttede.