Sådan gør du din computer klar til det nye år

Sådan gør du din computer klar til det nye år

Sådan gør du din computer klar til det nye år 1920 1280 GladTeknik A/S

Et nyt år står for døren og først og fremmest vil vi gerne takke alle vores kunder der har valgt at få repareret deres computere hos os i år. Godt nytår til jer alle.

Nu hvor vi går ind i 2021 er det oplagt at se fremad og vurdere hvilke opgaver man står overfor i det nye år og om ens computer er klar til dette. Hvad enten det er ens arbejde, studie eller private gøremål, så er det langt sjovere når værktøjet er i orden.

Er din computer blevet langsom?

Alle computere bliver med tiden langsommere end da de var helt nye. Det sker både ved slitage og at de ting vi bruger computere til stiller større og større krav til ydeevnen. Hvis du oplever at din computer er blevet langsom med tiden er det værd at overveje at få gjort den hurtigere. Nogle af de ting du kan gøre eller få gjort er:

  • Indvendig rens for støv og skidt
  • Software rens
  • Oprydning i programmer og filer
  • Skift fra HDD til SSD harddisk
  • Opgradering af RAM
  • Udskiftning af batteriet

Mangler du plads på harddisken?

Det er forskelligt hvor mange gigabyte plads der er på computeres harddiske. De leveres typisk med 256 GB, 512 GB, 1 TB eller 2 TB plads. Dem med en computer der har en af de mindre harddiske oplever i højere grad at løbe tør for plads på harddisken, hvilket kan være utroligt irriterende og gøre at man hele tiden skal rydde op i filer og måske slette ting man egentligt hellere ville lade stå. En oplagt løsning er at opgradere harddisken til en større model eller bruge en af de andre metoder til at frigøre plads på harddisken.

Lige når det kommer til størrelsen på harddiske, er det efter vores overbevisning bedre at have for meget plads end for lidt plads.

Er skærmen gået i stykker?

Hvis du har en bærbar computer med ødelagt skærm er det bedst at du får den repareret hurtigst muligt, inden der opstår yderligere skade. For gør der det kan det blive dyrere at reparere den. Heldigvis kan du hos os få udskiftet bærbar-skærmen uden problemer. Og såfremt der er tale om et hængsel der er gået i stykker kan vi som nogle af de eneste også reparere det.

Kan den ikke holde strøm?

Hvis din bærbar ikke holder strøm i særlig lang tid, er det sandsynligvis fordi batteriet er slidt eller defekt. I disse tilfælde bør det skiftes. Heldigvis er det noget der kan klares hurtigt og ligeledes noget som gør en enorm forskel for din brugeroplevelse. Ikke kun i forhold til hvor længe din bærbar kan fungere uden at blive ladet op, men ofte bliver den også hurtigere efter et batteriskifte.

Beskyt dig selv mod virus og hacking

Hacking og virus er et enormt problem og et som kun bliver større og større. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at have tilstrækkelig beskyttelse på sin computer. Vi anbefaler at du bruger et godt antivirus-program og gerne også monterer et webcam-cover på din computer. Allerede med de to ting på plads øger du din personlige it-sikkerhed markant.

En anden ting du bør overveje er, at aktivere 2-faktor login alle de steder du kan. 2-faktor login er kort fortalt at der ved login på nye enheder eller fra andre ip-adresser også skal bruges en ekstra kode – lidt som vi kender det fra NemID, hvor vi også bliver bedt om at indtaste en vilkårlig talkode. Dette giver dig et stærkt ekstra beskyttelseslag, da hackere ikke kan få adgang, selv hvis de er i besiddelse af dit brugernavn og adgangskode. 2-faktor login kan efterhånden aktiveres rigtig mange steder, alt lige fra Facebook og andre sociale medier, mange e-mail konti, Google-konto, Microsoft-konto, Dropbox, PayPal og flere til.

Brug for anden hjælp?

Hvis du har brug for hjælp med noget andet end det vi har skrevet i dette blogindlæg, så send os en besked. Så rådgiver vi dig til en løsning og giver et uforpligtende tilbud herpå. Vores dygtige og dedikerede computer-teknikere står klar til at hjælpe dig og gøre din computer klar til det nye år.