Sådan gør du din computer klar til det nye år

Sådan gør du din computer klar til det nye år

Sådan gør du din computer klar til det nye år 1920 1280 GladTeknik A/S

Et nyt år står for døren og først og fremmest vil vi gerne takke alle de kunder, der valgte at få repareret computere hos os sidste år. Godt nytår 2021 til jer alle.

Nu, hvor vi går ind i 2021, er det oplagt at se fremad og vurdere, hvilke opgaver du står overfor i det nye år og om din computer er klar til det. Det gælder både til dit arbejde, dit studie eller private gøremål. Er værktøjet er i orden, er det sjovere.

Er din computer blevet langsom?

Alle computere bliver med tiden langsommere, end da de var nye. Det sker både ved slitage og at de ting, vi bruger computerne til stiller større og større krav til ydeevne. Hvis din computer er blevet langsom, er det værd at overveje at få gjort den hurtigere. Nogle af de ting du kan gøre – eller få gjort – er:

  • Indvendig rens for støv og skidt
  • Software-rens
  • Oprydning i programmer og filer
  • Skift fra HDD til SSD
  • Opgradering af RAM
  • Udskiftning af batteriet

Mangler du plads på harddisken?

Det er forskelligt, hvor mange gigabyte plads der er på computeres harddiske. De leveres typisk med 256 GB, 512 GB, 1 TB eller 2 TB plads. Har du en computer med en af de mindre harddiske, løber du oftere tør for plads, hvilket kan være utrolig irriterende og gøre, at du hele tiden skal rydde op i filer og måske slette ting, du egentlig gerne ville bevare. En oplagt løsning er at opgradere harddisken til en større model eller bruge en af de andre metoder til at frigøre plads på harddisken.

Når det kommer til størrelsen på harddisken, er det efter vores overbevisning bedre at have for meget plads end for lidt plads.

Er skærmen gået i stykker?

Hvis du har en bærbar computer med en ødelagt skærm, er det bedst, at du hurtigt får den repareret, før der opstår yderligere skade. Sker det, kan det blive dyrere at reparere den. Hos os kan du få skiftet skærmen uden problemer. Og hvis der er tale om et hængsel, der er gået i stykker, kan vi som nogle af de eneste også reparere det.

Kan den ikke holde strøm?

Hvis din bærbare computer ikke holder strøm i særlig lang tid, er det sandsynligvis, fordi batteriet er slidt eller defekt. I disse tilfælde bør det skiftes. Det kan klares hurtigt og bevirker en enorm forskel i din brugeroplevelse. Ikke kun i forhold til hvor længe din bærbare computer fungerer uden at blive ladet op, men ofte bliver den også hurtigere efter et batteriskifte.

Beskyt dig selv mod virus og hacking

Hacking og virus er et enormt problem; og det bliver større og større. Derfor er det vigtigere end nogensinde at være tilstrækkeligt beskytte. Vi anbefaler, at du bruger et godt antivirusprogram og også gerne monterer et cover foran dit webcam. Med de to ting øger du din personlige it-sikkerhed markant.

En anden ting, du bør overveje, er, at aktivere 2-faktor login alle de steder, du kan. 2-faktor login er kort fortalt, at der ved login på nye enheder eller fra andre IP-adresser også skal bruges en ekstra kode – lidt som vi kender det fra NemID/MitID, hvor vi også bliver bedt om at indtaste en vilkårlig talkode. Dette giver dig et ekstra beskyttelseslag, da hackere ikke kan få adgang, selv hvis de er i besiddelse af dit brugernavn og adgangskode. 2-faktor login kan efterhånden aktiveres mange steder: Facebook, andre sociale medier, mange e-mailkonti, Google-konto, Microsoft-konto, Dropbox, PayPal og mange flere.

Brug for anden hjælp?

Har du brug for hjælp til andet eller mere skal du bare kontakte os via vores kontaktformular, så vurderer vi opgaven og giver dig et uforpligtende tilbud. Vores dygtige og dedikerede teknikere er klar til at hjælpe dig og gøre din computer klar til det nye år.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias