Apple introducerer M2 Ultra  

Apple introducerer M2 Ultra  

Apple introducerer M2 Ultra   1440 1024 GladTeknik A/S

Apple introducerer M2 Ultra  

Med M1 Ultra og M1 Max har Apple skubbet grænserne for, hvad deres CPU-chips kan. Nu tager Apple dette endnu længere ved at introducere M2 Ultra. M2 Ultra vil forbedre ydeevnen på en Mac endnu mere.

Apple lancerede M2 Ultra, den hidtil mest kraftfulde chip til Mac den 5. juni 2023. M2 Ultra fuldender M2-familien og siges at være den mest effektive udvikling inden for chips. Den vil blive implementeret i de nye Mac Studio og Mac Pro, Apple også har præsenteret.

M2 Ultra bruger UltraFusion-teknologi, der ventes at fordoble ydeevnen ved at kombinere halvlederchippen fra M2 Max med M2 Ultra-chippen.

Apple introducerer M2 Ultra  

Sådan er M2 Ultra bedre end de andre chips 

M2 Ultra giver en betydelig forbedring af ydeevnen til Mac-computere. M2-chippen bliver Apples stærkeste chip. De sammenligner den med M1 Ultra og M2 Max og nævner de forbedringer, der er kommet.

Her er en liste over forbedringerne:

  • M2 Ultra har 134 milliarder transistorer, hvilket er 20 milliarder mere end M1 Ultra.
  • M2 Ultra understøtter op til 192 GB hukommelse, en stigning på 50% i forhold til M1 Ultra og har en hukommelsesbåndbredde på 800 GB/s; det er dobbelt så meget som M2 Max.
  • M2 Ultra har en CPU, der er 20% mere kraftfuld end M1 Ultra, en større GPU, der er op til 30% hurtigere og en Neural Engine, der er op til 40% hurtigere.
  • M2 Ultra har en medieenhed, der er dobbelt så effektiv som M2 Max, hvilket sikrer hurtig ProRes-acceleration. ProRes er en række mellemliggende codecs, hvilket betyder, at de er beregnet til brug under videoredigering og ikke til praktisk slutbrugervisning.
  • Samlet set repræsenterer M2 Ultra et betydeligt skridt fremad i ydeevne og effektivitet for Mac-computere, især de to nye stationære modeller: Mac Studio og Mac Pro.

Yderligere læsning

Vil du vide mere om:

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias