Apple introducerer Vision PRO

Apple introducerer Vision PRO

Apple introducerer Vision PRO 1440 1024 GladTeknik A/S

Apple introducerer Vision PRO.

Den 5. juni 2023 løftede Apple sløret for et nyt produkt ved navn “Vision PRO”. Apple kalder det for en “Spatial Computer”. Den vil være udstyret med visionOS, verdens første spatiale (“spatial” betyder nærmest “rumlig”) styresystem. Det gennemgår vi i dette blogindlæg.

Hvad er det?

Vision Pro kan sammenlignes med et Virtual Reality (VR)/AR-headset, som vi efterhånden er kendt med. Apples vision er, at Vision PRO skal sløre linjerne mellem den fysiske verden og det digitale indhold.

Når du har et Vision PRO-headset på, vil du – i modsætning til et traditionelt VR-headset – kunne se dine omgivelser, som om det var et par almindelige briller men med digitalt indhold, såsom beskeder eller Safari, i et tredimensionelt brugerinterface.

Apple introducerer Vision PRO

Ifølge Apple har Vision PRO et indbygget “ultra-high-resolution display system”, som indeholder 23 millioner pixels fordelt over to skærme. Udover dette kører den specialdesignede Apple Silicon i et unikt dobbeltchip-design.

Sådan fungerer Apple Vision PRO

For at kontrollere den er der forskellige muligheder. Du kan både bruge dine hænder, din stemme eller et Bluetooth-tastatur og en mus.

Som nævnt kører Apple Vision PRO på sit eget styresystem: Vision OS. Det betyder, at du ikke behøver andre Apple-enheder, for at den fungerer. Men hvis du har andre Apple-enheder, kan du kigge på dem og trække ting derfra op på dit Vision PRO-display.

Apple Vision Pro har en helt ny funktion, de kalder “EyeSight”. EyeSight gør det nemt for dem omkring dig, ved at vise dine øjne når de kommer tæt på. Det vil gøre det mere gennemsigtigt og menneskeligt.

Pris og tilgængelighed

Apple har planer om at udgive Vision PRO i starten af 2024 i USA og flere lande de følgende år. Prisen vil være ca. 3.499 dollars, hvilket svarer til ca. 24.000 kr.

Vil du læse mere om Vision PRO, kan du finde mere information på Apples hjemmeside her. Har dette indlæg vakt din interesse, kan du finde flere lignende her.

Se Apples videointroduktion her:

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias