Alt du skal vide om de nye iPhone 15 modeller

Alt du skal vide om de nye iPhone 15 modeller

Alt du skal vide om de nye iPhone 15 modeller 1306 1828 GladTeknik A/S

Alt du skal vide om de nye iPhone 15 modeller

Til den årlige Apple-event i Californien introducerede Apple deres nye iPhone-modeller.
I dette blogindlæg gennemgår vi nogle af de største ændringer vi så i forhold til de tidligere iPhone-modeller.

Design

iPhone 15 og iPhone 15 Pro kommer i to størrelser. Pro-modellerne er konstrueret med et nyt titanium-design, som er kendt for sin styrke og lethed. Det gør iPhone 15 Pro-modellerne til de letteste Pro-enheder nogensinde. 

Det robuste titanium-design, kombineret med det stærkeste bagglas på en smartphone og Apples førende Ceramic Shield på forsiden, sikrer en lang levetid. Designet inkluderer også en aluminiumsramme lavet af 100 % genanvendt aluminium, som hjælper med at aflede varmen og gør det nemt at udskifte bagglasset. Det nye design fremhæver den imponerende Super Retina XDR-skærm med Always-On og ProMotion-teknologien.

iPhone 15 pro

En spændende tilføjelse til designet er den nye Action-knap, der erstatter den tidligere knap, der tillod dig at slå lydløs til og fra. Den nye knap giver dig mulighed for at tilpasse din iPhone til dine præferencer. Med et tryk og hold-gesture og fint afstemt haptisk feedback er knappen designet til at udføre de ønskede handlinger.

Bedre for miljøet

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max er designet med miljøet i tankerne. 

Apple arbejder hele tiden hen imod sit mål for 2030 om at gøre hvert produkt klimaneutralt; lige fra design og produktion til brug.

Begge modeller bruger mere genbrugsmateriale. Det gælder fx aluminiumsrammen af 100 % genanvendt aluminium og 100 % genanvendt kobolt i batteriet. 

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max inkluderer også 100 % genanvendte sjældne jordarter i alle magneter og 100 % genanvendt guld i USB-C-stikket samt belægning af guld i flere trykte kredsløbskort.

A17 Pro: En ny generation af hardware til iPhone

Hvad angår ydeevne er iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max drevet af A17 Pro, den første 3-nanometerchip i branchen. Denne chip repræsenterer en markant forbedring på alle områder, herunder det største GPU-redesign i Apples historie. Den nye CPU er op til 10 % hurtigere og den professionelle GPU er op til 20 % hurtigere.

Et nyt kraftfuldt kamera

Med iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max får du en avanceret kamerapakke, der svarer til syv professionelle objektiver takket være A17 Pro. Hovedkameraet på 48 MegaPixel (MP) giver endnu mere fleksibilitet med en ny 24 MP opløsning som standard, hvilket giver en utrolig billedkvalitet.

Hovedkameraet giver dig mulighed for at skifte mellem tre brændvidder – 24 mm, 28 mm og 35 mm – og endda vælge en som standard. Udover 48 MP ProRAW understøtter hovedkameraet også 48 MP HEIF-billeder med fire gange højere opløsning.

Portrætter på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max giver skarpere detaljer, mere levende farver og bedre ydeevne i svagt lys. For første gang kan du tage portrætter uden at skulle skifte til portrættilstand.

iPhone 15 proraw kaemra

Når der er en person, hund eller kat i billedet, eller når du trykker for at fokusere, registrerer iPhone automatisk dybdeinformation, så du senere kan omdanne billeder til fantastiske portrætter i Fotos-appen.

Flere opdateringer til kameraet

Der kommer flere opdateringer som forbedrer alle kameraer på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Her er nogle af opdateringerne:

 • Night mode: Night mode er blevet forbedret med skarpere detaljer og mere levende farver takket være den nye Photonic Engine, der inkluderer Night mode-portrætter aktiveret af LiDAR-scanneren.
 • Ny Smart HDR: Smart HDR fanger nu subjekter og baggrund med mere naturlige hudtoner samtidig med, at fotos har lysere højdepunkter og dybere skygger, når de ses i Fotos-appen.
 • Forbedret videokvalitet: Videokvaliteten er blevet opgraderet takket være A17 Pro med forbedringer inden for Apples lavlys-video og Action-tilstand.

Nye muligheder for at lade op

iPhone 15 Pro-serien tilbyder nye praktiske måder at oplade på. 

Begge modeller bruger USB-C-stikket, en universelt accepteret standard til opladning og dataoverførsel, der tillader det samme kabel at oplade iPhone, Mac, iPad og mange andre enheder, som også bruger USB-C standarden.

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max understøtter USB 3 til dataoverførselshastigheder på op til 10 gigabit pr. sekund, som er op til 20 gange hurtigere end tidligere.

USB-C standarten følger den fremtidige EU-lovgivning om standardiseret oplader for alle telefoner. 

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max understøtter nu Wi-Fi 6E for bedre trådløs ydeevne inklusive op til dobbelt hastighed. De introducerer også de første “Thread-aktiverede smartphones”. 

Sikkerhed

iPhone 15-serien byder på kritiske sikkerhedsfunktioner, der yder hjælp, herunder Crash Detection og Emergency SOS via satellit. Sidstnævnte er i øjeblikket tilgængeligt i 14 lande.

iOS 17

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max kommer med iOS 17, som gør iPhone endnu mere personlig og intuitiv med nye funktioner. Vil du vide mere om iOS 17, kan du læse her

Opsamling

 • iPhone 15 kommer med visuelle opdateringer fra det look, vi kender. 
 • Der er kommet nyt materiale i form af nye metaller, så som titanium, og mere miljøbevidste valg i produktionen. 
 • iPhone 15 er hurtigere med Apples nye A17-hardware. 
 • USB-C oplader erstartter lightning cable De to mest spændende nye tiltag er USB-C-opladeren, som følger
 • Ny spændende funktion er også den programmerbare Action-knap. 
 • Kameraet har fået en opgradering til 48 MP og en højere fleksibilitet med mere dybde pga. den anden 24 MP-linse.

  Læs mere på Apples New room hvis du vil vide mere om iPhone 15 og 15 Pro.

  Har du en iPhone, der har brug for reparation? Så kan du oprette en sag her.
Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias