Kan en tabt computer reddes?

Kan en tabt computer reddes?

Kan en tabt computer reddes? 1920 1280 GladTeknik A/S

Selvom de fleste af os gør, hvad vi kan for at passe på vores ting, herunder vores computere, kan du alligevel tabe din computer. Nogle gange går du fri af skader, men andre gange opstår der skrammer eller skader. I den situation er det oplagt at spørge, om en tabt computer kan reddes. Det ser vi på i dagens indlæg.

Det kan ske for alle

At du taber din computer, er ikke noget, der kun sker for bestemte typer mennesker. Det kan ske for os alle ved et uheld.

Et tab er ikke bare et tab, for der er forskel på, hvordan computeren tabes, fra hvilken højde det sker, hvilket materiale den lander på, vinklen og meget mere. Præcis som mange kender det fra deres mobiltelefon, hvor disse parametre også har stor indflydelse på en eventuel skade.

Når computere tabes, sker det ofte ved at

  • den vælter ned fra et bord
  • du snubler over en ledning
  • du taber den på vej ud af bilen
  • en anden kommer til at skubbe til dig
  • et kæledyr får situationen til at opstå

Hvordan det sker, hvordan computeren er designet og de forskellige parametre i selve tabet har alt sammen indflydelse på, om der opstår en skade og i så fald hvordan. Nogle materialer og designs er eksempelvis bedre til at modstå slag end andre. Nogle bruger et cover på deres bærbare, hvilket giver et ekstra niveau af beskyttelse.

Kan den tabte computer reddes?

Spørgsmål om hvorvidt en computer, der er blevet tabt, kan reddes afhænger af, hvad der er sket med den. Det korte svar er dog “ja” – oftest kan den tabte computer reddes.

De enkelte skader, der er opstået kan repareres eller dele kan udskiftes. Det gælder uanset om skærmen er gået i stykker, om der er faldet en eller flere taster af tastaturet, om den ikke vil tænde eller noget helt andet.

Hvis du har tabt din computer, anbefaler vi, at du får den undersøgt hos vores teknikere. Ved en grundlæggende håndtering kigger vi på den og foreslår, hvad der skal ske derfra. Hvis skaden ikke er 100% gennemskuelig, kan det være nødvendigt med en udvidet fejlsøgning. Det betyder, at en af vores teknikere undersøger den i dybden og også tjekker for eventuelle ikke-synlige skader.

Det munder ud i et tilbud på reparation af din computer, som du kan vælge at tage imod eller ej. Vores dygtige teknikere er altid klar til at hjælpe dig, også når du eller en anden har tabt computeren.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias