Sådan får du hurtigere og mere stabilt WiFi

Sådan får du hurtigere og mere stabilt WiFi

Sådan får du hurtigere og mere stabilt WiFi 1920 669 GladTeknik A/S

De fleste, der går på internettet fra computer, tablet eller mobil, gør det via en trådløs WiFi-forbindelse. Uanset om det er på kontoret eller i hjemmet, er det vigtigt, at forbindelsen fungerer så hurtigt og så stabilt som muligt. I dagens indlæg ser vi på, hvad du kan gøre for at opnå et hurtigere og mere stabilt WiFi.

Er dit WiFi langsommere end forventet?

WiFi er et andet navn for trådløst netværk (“wireless” betyder simpelthen “trådløs”), og er den teknologi, der gør det muligt at være på internettet uden at bruge ledninger. WiFi-problemer og -løsninger er noget, mange søger efter online, da det ikke er helt sjældent, du oplever, at dit WiFi er langsommere, end du forventer.

Det kan eksempelvis være, at du hos sin internetudbyder betaler for en 100/100 Mbit forbindelse men kun får noget, der svarer til 50 Mbit. Det kan også være forbindelsen er ustabil, at der fx er udfald, hvor forbindelsen forsvinder, at der er områder i hjemmet eller på kontoret, hvor forbindelsen ikke er stabil eller slet ikke er til stede.

Den gode nyhed er, at der er mange ting, du kan gøre for at løse disse problemer. Der er en del ting, som har indflydelse på, hvor hurtigt og stabilt dit WiFi er.

Placer din router det optimale sted

Det er ikke ligegyldigt, hvor du placerer din router. Selvom det er fristende at pakke den ind i et skab eller under sofaen, bør du aldrig gøre det. Jo mere du pakker den væk, jo dårligere signal får du. En router skal helst være placeret centralt og gerne så højt som muligt, f.eks. på en hylde eller monteret på væggen tæt på loftet. Derudover skal du sikre, at routeren står frit, så signalet ikke blokeres af andre ting såsom møbler, for mange vægge eller lignende. Undgå også at have routeren i nærheden af elektroniske enheder, der kan forstyrre signalet såsom mikroovne.

Overvej at opgradere din router

Gennem årene er routere blevet opgraderet adskillige gange. Der er kommer nye og hurtigere teknologier til f.eks. ac og WiFi 6. Hvis din router er gammel, bør du overveje at opgradere den. Du får dog kun mulighed for at udnytte nye teknologier, hvis dine enheder (computer, tablet, mobil m.m.) understøtter dem, så det skal du også tjekke.

Skift kanal

Din router udsender sit signal via en kanal. Denne kanal kan ændres, og det er en af de ting, du kan overveje, hvis du har problemer med forbindelsen. Hvis du bor tæt på andre mennesker, f.eks. i et etagebyggeri, er det bedst at bruge en WiFi-kanal som ikke bruges af dem omkring dig.

Brug den rigtige frekvens

De fleste routere har nu om dage mulighed for at sende WiFi-signalet via to frekvenser: 2,4 GHz og 5 GHz. For mindre arealer opnår du som regel bedst forbindelse og hastighed ved at logge på 5 GHz netværket. Er der tale om et stort hus eller kontorfællesskab, er 2,4 GHz ofte et bedre valg, da rækkevidden er længere.

Forlæng dit netværk med ekstra routere

Mange har hørt om såkaldte WiFi-forlængere, man kan købe – oftest billigt – i elektronikbutikker. Det er ikke den bedste metode til at forlænge dit netværk.

I stedet bør du sætte et såkaldt MESH-netværk op eller forlænge dit netværk ved at sætte ekstra routere op. Det giver god mening i huse med flere etager eller mange kvadratmetre. De enkelte routere tilsluttes hver deres ethernet-stik. Husk at hver router skal have præcis samme WiFi-navn og -kode, for at de arbejder på det samme netværk (fremfor at oprette separate netværk). På den måde kan du nøjes med at være logget ind på et enkelt netværk, som så blot skifter router afhængig af, hvor du er i huset.

Få professionel hjælp af specialister

Hvis du ikke er teknisk anlagt, eller bare gerne vil have specialisters hjælp, anbefaler vi dig at kontakte os. Vi har WiFi-specialister, der hjælper vores kunder med at forbedre deres WiFi enten i hjemmet eller på kontoret. Pengene er godt givet ud, for en god, hurtig og stabil WiFi-forbindelse øger produktiviteten.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias