Sådan får du hurtigere og mere stabilt WiFi

Sådan får du hurtigere og mere stabilt WiFi

Sådan får du hurtigere og mere stabilt WiFi 1920 669 GladTeknik A/S

De fleste der tilgår internettet fra deres computer, tablet eller mobil gør det via en trådløs WiFi-forbindelse. Uanset om det er på kontoret eller i hjemmet, er det derfor vigtigt at denne forbindelse fungerer så hurtigt og stabilt som muligt. I dagens indlæg ser vi på hvad du kan gøre for at opnå hurtigere og mere stabilt WiFi.

Er dit WiFi langsommere end forventet?

WiFi er et andet navn for trådløst netværk, og er altså den teknologi der gør det muligt for os at være forbundet til internettet uden brug af ledninger. WiFi-problemer og løsninger er noget som mange søger efter online, da det ikke er helt unormalt at opleve at ens WiFi er langsommere end det man forventer. Det kan eksempelvis være at man hos sin internetudbyder betaler for en 100/100 Mbit forbindelse, men kun oplever at trække noget der svarer til 50 Mbit. Det kan også være at forbindelsen opleves som ustabil, såsom at der er udfald hvor forbindelsen forsvinder, at der er områder i hjemmet eller på kontoret, hvor forbindelsen ikke er stabil eller slet ikke virker.

Den gode nyhed er at der er mange ting man kan gøre for at løse disse slags problemer. Der er nemlig en del ting som har indflydelse på hvor hurtig og stabil dit WiFi er.

Placer din router det optimale sted

Det er ikke ligegyldigt hvor du placerer din router. Selvom det er fristende at pakke den ind i et skab eller under sofaen, så er det ikke noget du bør gøre. For jo mere du pakker den væk, jo dårligere signal vil du opleve. En router skal helst være placeret centralt og gerne så høj oppe som muligt, f.eks. på en hylde eller monteret på væggen tæt på loftet. Derudover skal du sikre at routeren står frit, så signalet ikke blokeres af andre ting såsom møbler, for mange vægge eller lignende. Undgå også at have routeren i nærheden af elektroniske enheder der kan forstyrre signalet, såsom mikroovne.

Overvej at opgradere din router

Gennem årene er routere blevet opgraderet adskillige gange. Der er kommer nye og hurtigere teknologier til, f.eks. ac og WiFi 6. Så hvis din router er meget gammel, bør du overveje at opgradere den. Du får dog kun mulighed for at udnytte nye WiFi-teknologier, hvis dine devices (computer, tablet, mobil m.m.) understøtter dem, så det er også værd at tjekke op på.

Skift kanal

Din WiFi-router udsender sit signal via en kanal. Denne kanal kan ændres og det er en af de ting du kan overveje at gøre, hvis du oplever problemer med forbindelsen. Hvis du bor tæt på mange andre mennesker, f.eks. i et etagebyggeri eller kontorfællesskab, vil det være bedst at bruge en WiFi-kanal som ikke bruges af dem omkring dig.

Brug den rigtige frekvens

De fleste routere nu om dage har mulighed for at udsende WiFi-signalet via to frekvenser, nemlig 2,4 GHz og 5 GHz. For mindre arealer, opnår du som regel bedst forbindelse og hastighed ved at logge på 5 GHz netværket. Er der tale om et stort hus eller kontorfællesskab, vil 2,4 GHz ofte være et bedre valg da rækkevidden er længere.

Forlæng dit netværk med ekstra routere

Mange har hørt om såkaldte WiFi-forlængere man kan købe, oftest billigt, i elektronik-butikker. Dette er dog ikke den bedste metode til at forlænge dit netværk. I stedet bør du se efter at opsætte et såkaldt MESH-netværk, eller forlænge dit netværk ved at opsætte ekstra routere. Det giver især god mening i huse med flere etager eller rigtig mange kvadratmetre. De enkelte routere tilsluttes hvert deres ethernet-stik. Husk at hver router skal have præcis samme WiFi-navn og kode, for at de alle samarbejder på samme WiFi-netværk (fremfor at oprette separate netværk). På den måde kan du nøjes med at være logget ind på ét netværk, som så blot skifter router afhængigt af hvor du befinder dig i huset.

Få professionel hjælp af WiFi-specialister

Hvis du ikke er teknisk anlagt, eller bare gerne vil have specialisters hjælp, vil vi anbefale dig at tage kontakt til os. Vi har dygtige WiFi-specialister på vores hold, der hjælper vores kunder med at forbedre deres WiFi enten i hjemmet eller på kontoret. Det er godt givet ud, for en god, hurtig og stabil WiFi-forbindelse øger produktiviteten.