Min bærbars tastatur mangler en tast, hvad gør jeg?

Min bærbars tastatur mangler en tast, hvad gør jeg?

Min bærbars tastatur mangler en tast, hvad gør jeg? 1920 1280 GladTeknik A/S

Tastaturet er en essentiel del af computeren, det gælder både for stationære og bærbare computere, men især for bærbare computere da det er en fastmonteret del af den og ikke noget man på egen hånd bare lige kan udskifte. Vi bliver nogle gange spurgt til hvad man kan gøre hvis ens tastatur mangler en eller flere taster. Det gennemgår vi i dagens blogindlæg.

Kan et tastatur repareres eller udskiftes?

Først og fremmest så giver det sig selv, at hvis der er tale om et tastatur til en stationær computer, så er det ofte lettest at bare udskifte hele tastaturet med et nyt. Det skyldes at det ikke er fastmonteret og derfor er let at udskifte helt. Det kan dog også repareres, men det kan ikke altid betale sig, da det ikke altid er let at anskaffe sig reservedele, for ikke at tale om selve monteringen der ikke altid er let at få gjort. Derfor er vores anbefaling at tastaturer til stationære computere blot udskiftes med et nyt. Hvis du derimod oplever at en eller flere taster bare ikke fungerer, men at tasterne stadig er der, kan du forsøge at forsigtigt rengøre undersiden af tasterne for støv og skidt.

Et tastatur i en bærbar computer kan ofte både repareres og udskiftes, og hvad der giver bedst mening i det enkelte tilfælde afhænger af hvilke problemer man oplever, samt hvilke komponenter der mangler eller er gået i stykker.
Hvis en tast er faldet af og du stadig er i besiddelse af denne tast, kan den som regel monteres igen ved at blive klikket på den komponent der holder fast i tasten. Hvordan denne mekanik præcist fungerer afhænger af tastatur-typen. MacBooks har f.eks. skiftet mellem forskellige typer tastaturer de sidste mange år. Hvis du vælger at selv montere eller reparere en tast på dit tastatur, anbefaler vi at du slukker for computeren, frakobler strømforsyningen og hvis muligt også afmonterer batteriet.

Hvordan køber man en ny tastatur-tast?

Der findes forskellige webshops der sælger de enkelte tastatur-taster som man kan bruge i sin reparation. Hos disse webshops kan du slå din computer-model op og bestille de taster du har brug for til din reparation. Det kan være hensigtsmæssigt at købe tasterne et sted, hvor man også får holderen til tasten med såfremt denne også er i stykker. Da mange af disse webshops er engelske, er det oftest svært at skaffe æ, ø og å taster som enkelte taster. Hvis det er disse der er i stykker eller er faldet af, er det oftest bedre bare at udskifte hele tastaturet til et nyt dansksproget tastatur.

Du kan også indlevere din computer hos os og få os til at reparere dit tastatur, så sørger vi for det hele.

Brug for hjælp til reparation af dit tastatur?

Hvis du har brug for hjælp til reparation af din computers tastatur, står vi klar til at hjælpe dig. Vores hold af PC og Mac eksperter har mange års erfaring med reparation af computere og kan enten reparere eller udskifte tastaturet til din computer, både hurtigt og til en god pris. Kontakt os eller opret din sag i dag.

2 kommentarer
  • Hej
    Jeg har en Macbook hvor tastaturet halter en smule. Der mangler lys i nogle af tasterne og derudover er nogle af tasterne bliver dårligere. Jeg mistænker muligvis at min computer har fået en vandskade. Er det noget i kan hjælpe med?

    • Hej Silke. Det er helt sikkert noget som vi godt kan hjælpe med og se nærmere på, ja. 🙂 Har du mulighed for at komme forbi vores Hvidovre afdeling med den eller oprette en sag på vores hjemmeside og sende med posten? 🙂