Mit webcam virker ikke, hvad gør jeg?

Mit webcam virker ikke, hvad gør jeg?

Mit webcam virker ikke, hvad gør jeg? 1920 628 GladTeknik A/S

Rigtig mange danskere er i forbindelse med corona-epidemien begyndt i højere grad at arbejde online og på afstand, som et led i at efterleve myndighedernes anbefalinger. Det bringer både en masse fordele, men også en række udfordringer. Et af de områder hvor der kan opstå tekniske problemer er ved afholdelse af online møder. Uanset om det er på Teams, Skype, Zoom eller en anden platform, kan det ske at ens webcam ikke vil virke. Hvis ens webcam stopper med at virke, hvordan løser man det så? Det ser vi på i dagens artikel.

Webcam-problemer

Når man skal holde møder digitalt, eller deltage i skoleundervisning online, kan det ske at ens webcam ikke vil virke efter hensigten. Det kan ske uanset om man bruger Teams, Zoom, Skype eller en af de andre platforme. Problemet er dog lige frustrerende uanset platformen, så det er naturligvis noget der skal løses.

Nogle af de typiske webcam-problemer vi hører om er:

  • Webcam der bliver ikke fundet af computeren
  • Webcam der ikke filmer eller som viser sort skærm
  • Webcam der kun virker i nogle programmer og ikke i andre
  • Webcam-kvaliteten er lavere end forventet

Sådan løser du problemer med dit webcam

For at løse problemer med dit webcam er der en række ting du kan prøve. Hvad der virker i dit tilfælde afhænger af problemet og din computer. Men ofte er disse løsningsforslag tilstrækkelige for at udbedre problemer.

Tjek om dit webcam er i brug

Nogle gange sker det at dit webcam allerede er i brug i en anden applikation, f.eks. et andet program eller en hjemmeside i din browser. Dette kan også ske selvom du ikke aktivt bruger det – nogle programmer er kendte for at holde lidt for godt fast i folks webcams, selv når de er deaktiverede. Løsningen her vil være at lukke de andre programmer helt og prøve igen. Du skal muligvis også genstarte det program som du ønsker at bruge dit webcam i, før den registrerer at dit webcam igen er ledigt.

Hvis der er tale om et eksternt webcam der tilsluttes med ledning, så husk også at tjekke om det sidder ordentligt i stikket. Eventuelt prøv et andet stik, hvis du har flere.

Genstart din computer

Nogle gange hjælper det på webcam-problemer at genstarte din computer. Det kan nemlig nulstille diverse bagvedliggende indstillinger og hukommelser, hvilket kan gøre dit webcam frit til brug igen.

Opdater programmer og drivere

Sørg for at opdatere dine programmer og drivere. Hvis du eksempelvis bruger Microsoft Teams og det viser sig at du har en forældet version installeret, kan det muligvis hjælpe at opdatere til den seneste version.

Andre gange er det dit webcams driver der er forældet og skal opdateres. Dette gør du på producentens hjemmeside.

Tjek dit antivirus-program

Hvis du har installeret et antivirus-program på din computer, så tjek i dens indstillinger om brugen af webcam er blokeret. Mange antivirus-programmer blokerer som en sikkerhedsforanstaltning adgangen til webcam og mikrofon, hvorved man skal acceptere brugen af det hver gang det er nødvendigt. Det kan være du er kommet til at afvise dette tidligere.

Bruger du webcam-cover?

Hvis du har monteret et webcam-cover på din computers webcam, skal du naturligvis huske at tjekke om slusen er åbnet. Hvis ikke, vil det kunne være dit svar på hvorfor dit webcam ikke virker som forventet.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har brug for hjælp til dit webcam, så står vores hold af dygtige Mac- og PC-teknikere klar til at hjælpe dig. Vi kan både hjælpe dig med dit webcam og andre problemer. Hvis det efter en undersøgelse af din computer viser sig at selve hardwaren i dit webcam er gået i stykker, kan vi også hjælpe dig med at få det udskiftet eller repareret. Tag endelig kontakt til os eller opret din sag her på vores hjemmeside, så hjælper vi dig godt videre.