Sådan vedligeholder du batteriet i din MacBook

Sådan vedligeholder du batteriet i din MacBook

Sådan vedligeholder du batteriet i din MacBook 1920 1080 GladTeknik A/S

Når man bruger en bærbar computer, såsom en MacBook, er batteriet en meget vigtig komponent. Du kan med fordel bestræbe dig på at holde batteriet i din MacBook sundt, så det holder sig funktionelt i så lang tid som muligt inden det efter en årrække skal udskiftes. Men hvordan vedligeholder man så sin MacBooks batteri? Det gennemgår vi i dette blogindlæg.

Batterisundhed er vigtig for din MacBook

Eftersom en væsentlig funktion ved en MacBook og andre bærbare computer er, at være transportabel og at den kan bruges uden konstant opladning, er det altafgørende at batteriet fungerer som det skal. Efter mange års brug, vil det skulle skiftes ud da batterier ikke holder for evigt, men indtil da kan du selv gøre en række ting for at forlænge batteriets levetid og ydeevne, samt undgå en MacBook reparation. Et sundt batteri vil også være mere energieffektivt, så klimamæssigt er der også en fordel, og ligeså for din elregning.

Sådan vedligeholdes din MacBooks batteri

Der er flere forskellige ting du kan gøre, for at vedligeholde din MacBooks batteri, så det holder sig sundt. Nogle af tingene har du muligvis allerede styr på og andre ting kan du overveje at gøre.

Opdater MacOS

Vi anbefaler at du kører den nyeste version af dit eksisterende MacOS (styresystemet til din Mac). Dvs. hvis du i dag kører MacOS Catalina, så sørg for at det er den nyeste version af Catalina du kører med. Det skyldes bl.a. at der i forbindelse med nye versioner af MacOS kommer en lang række optimeringer, herunder nogle der har indflydelse på batteriet.

Dog anbefaler vi også at man ikke altid opdaterer til en ny generation af MacOS, f.eks. fra Catalina til Big Sur, da der ved helt nye generationer ofte er større ændringer der har nogle børnesygdomme som bliver udbedret i løbet af et par måneder. Big Sur, som er den nyeste generation af MacOS, er et godt eksempel herpå, hvor der har været berettet om en række forskellige fejl eller tekniske udfordringer. Så når det kommer til at holde sit MacOS ajourført for at få mest ud af batteriet, er vores anbefaling altså at du opdatere til den seneste version af det MacOS du allerede har installeret.

Tjek batteriindstillingerne

På din Mac kan du vælge imellem nogle forskellige batteriindstillinger. Eksempelvis hvornår skærmen skal skrue ned for lyset eller gå i dvaletilstand, om din Mac skal lade batteriet op på en optimeret måde for at forlænge levetiden og mere til. Det er værd at tjekke op på disse indstillinger og foretage eventuelle nødvendige tilpasninger.

Sluk for unødvendige programmer og funktioner

Jo mere du har tændt, jo mere strøm drænes der fra dit batteri. WiFi, bluetooth, samt de programmer du har åbne kan alle bruge en del strøm, så sluk gerne det du ikke har brug for. Det samme gør sig gældende, hvis du har mange faneblade åbne i din browser – især hvis du ikke bruger Safari.

Kalibrer batteriet

Hvis du oplever at din MacBooks batteriindikator ikke er retvisende, så kan det være nødvendigt at kalibrere det. Det gælder eksempelvis hvis du oplever at din MacBook løber tør for strøm inden den rammer 0%. Kalibrering af MacBook batteri er en lidt længere proces som vi har beskrevet i dette blogindlæg.

Kontroller batteriets tilstand

MacOS har en god og nem funktion til at tjekke dit batteris nuværende tilstand. Denne funktion vil vise hvis din MacBooks batteri bør komme til service. Hvordan du tilgår den afhænger af hvilken version af MacOS du benytter.

  • Hvis du bruger macOS Big Sur: Vælg Apple-menu  > Systemindstillinger, klik på Batteri, vælg Batteri i indholdsoversigten, og klik derefter på Batteritilstand.
  • Hvis du bruger macOS Catalina eller tidligere versioner: Tryk på alt-tasten, hold den nede, og klik på batterisymbolet i menulinjen for at åbne menuen med batteristatus.

Få udskiftet batteriet hvis det er slidt

Med tiden vil batteriet skulle skiftes, da ingen batterier holder for evigt. Hvis det ikke vil lade op, ikke holder strømmen eller hvis det hæver kan det være nødvendigt at udskifte det. Den gode nyhed er dog, at det er en hurtig og billig procedure. Hvis et batteriskifte er aktuelt for dig, vil vi anbefale at du opretter en sag på vores hjemmeside og efterfølgende indleverer den på vores værksted. Så håndterer vi det for dig og sikrer at der bliver brugt et nyt batteri som passer til din model.