Sådan vedligeholder du batteriet i din MacBook

Sådan vedligeholder du batteriet i din MacBook

Sådan vedligeholder du batteriet i din MacBook 1920 1080 GladTeknik A/S

Når du bruger en bærbar computer, såsom en MacBook, er batteriet en meget vigtig komponent. Du kan med fordel bestræbe dig på at holde batteriet i din MacBook sundt, så det holder sig så længe som muligt, før det efter en årrække skal udskiftes. Men hvordan vedligeholder du din MacBooks batteri? Det gennemgår vi i dette blogindlæg.

Batterisundhed er vigtig for din MacBook

Eftersom en væsentlig funktion ved en MacBook og andre bærbare computer er at være transportabel, og at den kan bruges uden konstant opladning, er det altafgørende, at batteriet fungerer, som det skal. Efter mange års brug, vil det skulle skiftes ud, da batterier ikke holder evigt.

Indtil da kan du selv gøre en række ting for at forlænge batteriets levetid og ydeevne samt undgå en MacBook reparation. Et sundt batteri vil også være mere energieffektivt, så klimamæssigt er der også en fordel, du vil kunne mærke på din elregning.

Sådan vedligeholdes din MacBooks batteri

Der er flere ting, du kan gøre, for at vedligeholde din MacBooks batteri, så det holder sig sundt. Nogle af tingene har du muligvis allerede styr på og andre ting, kan du overveje at gøre.

Opdater MacOS

Vi anbefaler, at du altid bruger den nyeste version af dit eksisterende MacOS (styresystemet til din Mac). Det vil sige, hvis du i dag (februar 2021) bruger MacOS Catalina, så sørg for at det er den nyeste version af Catalina. Det skyldes blandt andet, at der i forbindelse med nye versioner af MacOS kommer en lang række optimeringer, herunder nogle der har indflydelse på batteriet.

Vi anbefaler ikke, at du altid opdaterer til en ny generation af MacOS, f.eks. fra Catalina til Big Sur, da der ved helt nye generationer ofte er større ændringer, der har nogle børnesygdomme, som bliver udbedret i løbet af et par måneder.

Big Sur, som er den nyeste generation (februar 2021) af MacOS, er et godt eksempel. Der er berettet om en række forskellige fejl og tekniske problemer. Når det kommer til at holde dit MacOS ajourført for at få mest ud af batteriet, er vores anbefaling, at du opdaterer til den seneste version af det MacOS, du allerede har installeret.

Tjek indstillingerne af batteriet

På din Mac kan du vælge imellem forskellige indstillinger af batteriet. Eksempelvis hvornår skærmen skal skrue ned for lyset eller gå i dvaletilstand, om din Mac skal lade batteriet op på en optimeret måde for at forlænge levetiden og mere til. Det er værd at tjekke disse indstillinger og foretage eventuelle tilpasninger.

Sluk for unødvendige programmer og funktioner

Jo mere du har tændt, jo mere strøm drænes der fra dit batteri. WiFi, Bluetooth samt de programmer, du har åbne, kan alle bruge en del strøm, så sluk gerne det du ikke har brug for. Det samme gør sig gældende, hvis du har mange faneblade åbne i din browser – især hvis du ikke bruger Safari.

Kalibrer batteriet

Hvis din MacBooks batteriindikator ikke er retvisende, kan det være nødvendigt at kalibrere det. Det gælder eksempelvis, hvis din MacBook løber tør for strøm, inden den rammer 0%. Kalibrering af MacBook batteri er en lidt længere proces, som vi har beskrevet i dette blogindlæg.

Kontroller batteriets tilstand

MacOS har en god og nem funktion til at tjekke dit batteris nuværende tilstand. Denne funktion vil vise, hvis din MacBooks batteri bør komme til service. Hvordan du tilgår funktionen afhænger af, hvilken version af MacOS du har.

Hvis du har MacOS Big Sur

  • Vælg Apple-menu >
  • Systemindstillinger >
  • Klik på Batteri >
  • Vælg Batteri i indholdsoversigten >
  • Klik på Batteritilstand.

Hvis du har MacOS Catalina eller tidligere versioner:

  • Tryk på alt-tasten og hold den nede >
  • Klik på batterisymbolet i menulinjen >
  • Åbn menuen med batteristatus

Få skiftet batteriet hvis det er slidt

Med tiden vil batteriet skulle skiftes, da ingen batterier holder evigt. Hvis det ikke vil lade op, ikke holder strømmen, eller hvis det hæver, kan det være nødvendigt at skifte det. Den gode nyhed er, at det er en hurtig og billig procedure.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din MacBook, så tager vi et kig på den og sikrer, at der bliver brugt et nyt batteri, der passer til din model.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias