Computeren tænder, men skærm og tastatur tænder ikke

Computeren tænder, men skærm og tastatur tænder ikke

Computeren tænder, men skærm og tastatur tænder ikke 1920 1281 GladTeknik A/S

Et problem, der både kan være frustrerende men også svært at gennemskue, er, hvis din computer tænder, men skærmen og tastaturet vil ikke tænde. Hvad kan det skyldes og hvad kan man gøre ved det? Det giver vi et bud på i dette blogindlæg.

Hvorfor tænder min skærm og mit tastatur ikke?

Hvis din computer tænder, men tilkoblede enheder såsom skærm og tastatur tænder ikke, kan der være flere årsager. Årsagen varierer i de enkelte tilfælde og der kan sagtens være mere end en enkelt årsag, men vi har nogle bud på, hvad du selv kan undersøge, inden du får repareret din computer.

Tjek at kablerne er forbundet korrekt

Først bør du tjekke, at kablerne er forbundet korrekt. Det gælder alle kabler. Det kan både ske, at nogle sidder i et stik, som ikke virker, eller at det ikke sidder korrekt. Tjek også om der er støv og skidt i selve stikket, da det også kan give problemer.

Kobl også gerne alle andre enheder fra for at sikre, at disse ikke påvirker de primære ting. Det kan være diverse opladere, usb-stik, eksterne harddiske osv.

Test med andet hardware

Hvis du har mulighed for det, kan du prøve at teste med andet hardware, såsom en anden skærm eller et andet tastatur. Bruger du et trådløst tastatur, vil vi råde dig til at teste med et kablet tastatur. Ved at teste på den måde, kan du undersøge, om det er det tilkoblede hardware, der er problemet eller ej. Hvis det virker, når du tester med noget andet, så er problemet sandsynligvis i det hardware, du forsøgte med først.

Hardware kan være monteret forkert

I nogle tilfælde skyldes fejlen, at hardware er monteret forkert. Det ses nogle gange ved selv-byggede stationære computere, hvor de enkelte komponenter monteres på egen hånd. Hvis noget ikke sidder, hvor det skal, ikke er forbundet som det skal, eller hvis det bare ikke sidder helt rigtigt, kan det give problemer, såsom at skærm, tastatur og eventuelle andre tilkoblede enheder ikke vil tænde – også selvom selve computeren ser ud til at tænde.

Problemer med bundkortet

Det kan også ske, at der er problemer med bundkortet i din computer. Bundkortet er den centrale enhed i din computer, som forbinder alt andet. Hvis dette er fejlbehæftet eller har fået en skade, vil der kunne opstå problemer. Dette vil kræve en reparation.

Brug for hjælp til din computer?

Hvis ikke du kan få din computer til at virke, eller ikke ønsker at undersøge det selv, anbefaler vi, at du får professionel hjælp. Vores dygtige teknikere er klar til at hjælpe dig. Når du indleverer din computer på vores værksted, foretager vi en grundlæggende håndtering og vurderer, hvad næste skridt skal være; det kan være en udvidet fejlsøgning eller en konkret reparation. Du får naturligvis et uforpligtende tilbud på opgaven, inden vi går i gang, så der ikke kommer overraskelser.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias