Computeren tænder, men skærm og tastatur tænder ikke

Computeren tænder, men skærm og tastatur tænder ikke

Computeren tænder, men skærm og tastatur tænder ikke 1920 1281 GladTeknik A/S

En problematik der både kan være enormt frustrerende, men også svær at gennemskue, er hvis ens computer tænder men skærm og tastatur ikke vil tænde. Hvad kan det skyldes og hvad kan man gøre ved det? Det giver vi et bud på i dette blogindlæg.

Hvorfor tænder min skærm og tastatur ikke?

Hvis din computer tænder, men tilkoblede enheder såsom skærmen og tastaturet ikke vil tænde som ellers forventet, er der flere forskellige ting der kan være problemet. Hvad årsagen er i de enkelte tilfælde varierer, og der kan sagtens være mere end én årsag, men vi har et bud på hvad du kan undersøge inden du får repareret din computer.

Tjek at kablerne er forbundet korrekt

Først bør du tjekke at kablerne er forbundet korrekt. Det gælder alle kabler. Det kan både ske at nogle sidder i et stik som ikke virker, eller at det ikke sidder korrekt i. Tjek også om der er støv og skidt i selve stikket, da det også kan give problemer.

Frakobl også gerne alle andre enheder, for at sikre at disse ikke påvirker de primære ting. Det kan være diverse opladere, usb-stik, eksterne harddiske osv.

Test med andet hardware

Hvis du har mulighed for det, kan du prøve at teste andet hardware, såsom en anden skærm eller et andet tastatur. Bruger du et trådløst tastatur, vil vi råde dig til at teste med et kablet tastatur. Ved at foretage en sådan test, kan du undersøge om det er den tilkoblede hardware der er problemet eller ej. Hvis det virker når du tester med noget andet, så er problemet sandsynligvis i den hardware du forsøgte med først.

Hardware kan være monteret forkert

I nogle tilfælde skyldes fejlen, at hardware er monteret forkert. Det ses nogle gange ved selv-byggede stationære computer, hvor de enkelte komponenter monteres på egen hånd. Hvis noget ikke sidder hvor det skal, ikke er forbundet som det skal, eller hvis det bare ikke sidder helt rigtigt, så kan det give problemer såsom at skærm, tastatur og eventuelle andre tilkoblede enheder ikke vil tænde – også selvom selve computeren ser ud til at tænde.

Bundkort-problemer

Det kan også ske, at der er problemer med bundkortet i din computer. Bundkortet er den centrale enhed i din computer, som forbinder alt andet. Hvis denne er fejlbehæftet eller har fået en skade, vil der kunne opstå problemer. Dette vil kræve en reparation at udbedre.

Brug for hjælp til din computer?

Hvis ikke du kan få din computer til at virke, eller ikke ønsker at undersøge det selv, vil vi anbefale at du får professionel hjælp. Vores dygtige PC- og Mac-teknikere står klar til at hjælpe dig. Ved indlevering på vores værksted foretager vi en grundlæggende håndtering og vurderer hvad næste skridt i din reparationssag skal være, såsom en udvidet fejlsøgning eller en konkret reparation. Du får naturligvis et uforpligtende tilbud på opgaven inden arbejdet går i gang, så der ingen overraskelser er.