Mac loader ikke færdig når den tændes

Mac loader ikke færdig når den tændes

Mac loader ikke færdig når den tændes 800 535 GladTeknik A/S

Har du en Mac og har du nogensinde oplevet at den ikke vil loade færdigt når du tænder den? Så har du sikkert været lidt i vildrede om hvad du kan gøre ved det, udover at slukke den og prøve at tænde den på ny. I dagens blogindlæg har vi nogle bud på hvad du kan gøre ved den slags Mac-problemer.

Hvis din Mac går i stå under opstart

Mac går i stå Når en Mac tændes afspilles der som regel en start-lyd, skærmen vises med en grå baggrund og en loading-bar vises mens computeren starter op og gør klar til at vise skrivebordet og styresystemet MacOS. Men det kan ske at denne proces aldrig kommer i mål, men i stedet går i stå enten undervejs eller helt i starten af opstarten fra den tændes. Det kan både ske for bærbare Macs såsom MacBook Air og MacBook Pro, men også for de stationære Macs såsom Mac Mini, iMac og iMac Pro.

I nogle tilfælde er det nødvendigt at sende sin Mac til reparation, men der er også nogle ting du kan prøve at gøre selv inden da, hvis du føler dig tilstrækkeligt teknisk anlagt til det.

Nulstil SMC

SMC står for System Management Controller og er noget i din Mac der styrer en række indstillinger for den hardware der er i din Mac. En nulstilling af dette kan altså nogle gange afhjælpe problemer såsom denne hvor ens Mac ikke vil loade færdigt når den tændes. Hvordan du nulstiller SMC afhænger af hvilken Mac du har og om den har et batteri der kan tages ud.

Hvis din Macs batteri ikke kan afmonteres

 1. Sluk din Mac og indsæt strømforsyningen
 2. Tryk Shift, CTRL, Option/alt knapperne og hold dem nede, tryk derefter på start/strøm-knappen
 3. Hold knapperne nede i 10 sekunder
 4. Slip knapperne
 5. Prøv at tænde din Mac computer igen

Hvis din Macs batteri kan afmonteres (kun bærbare Macs)

 1. Fjern batteriet
 2. Hold start/strøm-knappen nede i 5 sekunder
 3. Genindsæt batteriet
 4. Prøv at tænde din Mac computer igen

Hvis du bruger en iMac, Mac Mini eller lignende

 1. Fjern strømforsyningen
 2. Vent 15 sekunder
 3. Genindsæt strømforsyningen
 4. Vent 5 sekunder mere og prøv derefter at tænde din computer igen

Geninstaller MacOS

Hvis en nulstilling af SMC ikke afhjælper problemet, kan du prøve at geninstallere MacOS. Ideelt set bør du have en fuld backup af din computer inden du gør det – blot for en sikkerheds skyld. Men hvis du ikke har det i forvejen og ikke kan få din Mac til at tænde helt, kan det selvfølgelig være lidt svært at gøre. Som udgangspunkt sletter en geninstallation af MacOS ikke dine programmer og filer, men vi opfordrer altid alle til at have en fuld backup alligevel.

Geninstallation af MacOS kan nogle gange løse disse typer problemer. For at geninstallere MacOS skal du gøre følgende:

 • Tænd din Mac
 • Hold command/cmd og R knapperne nede samtidigt
 • Vælg muligheden til geninstallation af MacOS
 • Følg vejledningen på skærmen

Få en Mac-tekniker til at se på den

Hvis du har problemer med at din Mac går i stå under opstart når du har tændt den og du ikke selv kan løse det, eller ikke ønsker at bruge tid på det selv, vil vi klart anbefale dig at du får en professionel til at kigge på den. Vores dedikerede Mac-teknikere har mange års erfaring med alle typer Macs og reparerer dagligt mange Macs. Ved indlevering på vores værksted i Hvidovre tilbyder vi en grundlæggende håndtering, hvorfra vi vurderer hvad næste skridt i sagen er. Det kan være det er nødvendigt med en udvidet fejlsøgning for at identificere problemerne eller at vi allerede ved den grundlæggende håndtering kan give dig et konkret pristilbud. Du kan med fordel oprette din sag her på vores hjemmeside, så du efterfølgende blot kan indlevere din Mac på vores værksted.