Chrome browseren advarer dig nu mod usikre og stjålne adgangskoder

Chrome browseren advarer dig nu mod usikre og stjålne adgangskoder

Chrome browseren advarer dig nu mod usikre og stjålne adgangskoder 1392 870 GladTeknik A/S

Chrome-browseren fra Google er en rigtig god browser, der har mange smarte funktioner, arbejder hurtigt og er meget alsidig. Google forbedrer løbende deres browser og nu har de rullet en ny funktion ud der hjælper dig til at få mere sikre adgangskoder. Det kommer vi ind på i dette indlæg.

De fleste har efterhånden hørt om de mange datalæk og hackerangreb der sker i verden. Vi har også tidligere skrevet om hvordan du tjekker om dine oplysninger er blevet hacket eller lækket, heriblandt dine adgangskoder. Det er nemlig meget lukrativt for cyberkriminelle at tilegne sig andre menneskers persondata og login-oplysninger. De kan nemlig både vælge at selv misbruge disse oplysninger eller at blot sælge dem videre på det sorte marked. Derfor er det vigtigt som borger og computerbruger at beskytte sig så godt som muligt og huske sin sunde fornuft, så man minimerer risikoen.

Google Chrome har i årevis gjort det muligt, at opbevare dine login-oplysninger sikkert og krypteret direkte i browseren, hvilket gør det meget nemt at logge ind, da man ikke skal huske alle sine adgangskoder. Google og andre har ikke adgang til disse oplysninger, det er blot en funktionalitet der letter din hverdag. Herudover hjælper browseren dig også med at lave nye sikre adgangskoder med selvsamme funktion – dette kan varmt anbefales, da disse adgangskoder som regel er langt mere avancerede end dem man selv finder på. Og eftersom Google Chrome husker dem for en, behøver man ikke at bekymre sig om at skulle huske dem.

Nu går Google dog skridtet videre i arbejdet med at beskytte dig. De har i version 79 af Google Chrome lanceret en ny funktionalitet der betyder at browseren fremadrettet advarer dig mod usikre og stjålne adgangskoder. I praksis betyder det, at såfremt du benytter eller ønsker at benytte en adgangskode som har været del i en datalækage et sted, så får du en notifikation der opfordrer dig til at bruge en anden og mere sikker adgangskode. Det er rigtig smart, da de færreste jævnligt undersøger hvilke datalækager der har fundet sted og hvilke oplysninger det drejer sig om.

Hvis du tænker at du ikke er i farezonen ift. at bruge en usikker adgangskode, så tager du fejl. Alle er i farezonen. På verdensplan er der hacket og stjålet mere end 4 mia. adgangskode det seneste årti. Det er altså 4 mia. adgangskoder som du ikke bør vælge til dine logins. Disse lækager er også sket på store velkendte websites såsom LinkedIn, Dropbox, MyHeritage, Kickstarter, Adobe, eBay, Under Armour, Mariott, Facebook m.m. Derfor anbefaler vi dig at du tager dine forholdsregler for at øge din IT-sikkerhed, blandt andet ved at gøre brug af funktioner såsom den Google nu har lanceret til Chrome browseren.

For at benytte den nye funktion skal du først og fremmest sikre dig, at du har Google Chrome version 79. Du tjekker det ved at åbne Chrome browseren, klikke på de tre lodrette prikker oppe i højre hjørne, klikke ‘Hjælp’, klikke ‘Om Google Chrome’. Hvis ikke du har den seneste version af Google Chrome får du samme sted mulighed for at opdatere.
Udover at have version 79 skal du under indstillinger give tilladelse til at browseren må gemme og udfylde din adgangskoder.

Brug for hjælp til din IT-sikkerhed?

Såfremt du har brug for hjælp til at opdatere Google Chrome til den seneste version, samt at aktivere den nye funktion er du velkommen til at kontakte os. Så giver vi dig et uforpligtende tilbud på opgaven. Vi kan ligeledes hjælpe dig med at øge din IT-sikkerhed på andre måder, heriblandt vha. webcam-cover, den bedste antivirus-beskyttelse, virus-tjek m.m.

Sådan virker den nye Google Chrome funktion

Google har selv lavet en uddybende beskrivelse af hvordan funktionaliteten fungerer. Den ser du nedenfor.

Google Chrome adgangskode sikkerhed