Chrome browseren advarer dig nu mod usikre og stjålne adgangskoder

Chrome browseren advarer dig nu mod usikre og stjålne adgangskoder

Chrome browseren advarer dig nu mod usikre og stjålne adgangskoder 1392 870 GladTeknik A/S

Chrome-browseren fra Google er en god browser, der har mange smarte funktioner, arbejder hurtigt og er meget alsidig. Dog kræver den mange RAM.

De forbedrer løbende browseren og har nu (december 2019) rullet en ny funktion ud, der hjælper dig til mere sikre adgangskoder. Det kommer vi ind på i dette indlæg.

Datalæk og hackerangreb

De fleste har hørt om de mange datalæk og hackerangreb. Vi har tidligere skrevet om, hvordan du tjekker, om dine oplysninger er blevet hacket eller lækket – heriblandt dine adgangskoder. Det er lukrativt for cyberkriminelle at tilegne sig andres persondata og login-oplysninger.

De kan både vælge selv at misbruge oplysningerne, eller de kan sælge dem videre på det sorte marked. Derfor er det vigtigt, at du som borger og computerbruger beskytter dig bedst muligt og husker at bruge din sunde fornuft, så du minimerer risikoen.

Google gør meget for din sikkerhed

Google Chrome har i årevis gjort det muligt at opbevare dine login-oplysninger sikkert og krypteret direkte i browseren. Det gør det nemt at logge ind, da du ikke skal huske alle dine adgangskoder.

Google og andre har ikke adgang til disse oplysninger; det er blot en funktion, der letter din hverdag. Herudover hjælper browseren dig også med at lave nye sikre adgangskoder med samme funktion. Det kan varmt anbefales, da disse adgangskoder er langt mere avancerede, end dem du selv finder på. Og eftersom Google Chrome husker dem, behøver du ikke at bekymre dig om selv at skulle huske dem.

Chrome advarer i version 79 mod usikre og stjålne koder

Nu går Google dog skridtet videre i arbejdet med at beskytte dig. De har i version 79 af Google Chrome lanceret en funktion, der betyder, at browseren vil advarer dig mod usikre og stjålne adgangskoder.

I praksis betyder det, at hvis du bruger eller vil bruge en adgangskode, som har været en del af en datalækage et sted, får du en notifikation, der opfordrer dig til at bruge en anden adgangskode. Det er smart, da de færreste jævnligt undersøger, hvilke datalækager der har fundet sted, og hvilke oplysninger, det drejer sig om.

Hvis du tænker, at du ikke er i farezonen ved at bruge en usikker adgangskode, tager du fejl. Alle er i farezonen. På verdensplan er der hacket og stjålet mere end fire mia. adgangskoder det seneste årti. Det er altså fire mia. adgangskoder, du ikke bør vælge. Disse lækager er også sket for store velkendte websites såsom LinkedIn, Dropbox, MyHeritage, Kickstarter, Adobe, eBay, Under Armour, Mariott, Facebook m.m. Derfor anbefaler vi, at du tager dine forholdsregler for at øge din IT-sikkerhed, blandt andet ved at gøre brug af funktioner som den Google nu har lanceret til Chrome browseren.

  • For at bruge den nye funktion, skal du først og fremmest sikre dig, at du har Google Chrome version 79
  • Du tjekker det ved at åbne Chrome
  • Klikke på de tre prikker oppe i højre hjørne
  • Klikke på “Hjælp”
  • Klikke på “Om Google Chrome”.

Hvis du ikke har den seneste version af Google Chrome, får du samme sted mulighed for at opdatere. Udover at have version 79 skal du under indstillinger give tilladelse til, at browseren må gemme og udfylde din adgangskoder.

Brug for hjælp til din IT-sikkerhed?

Hvis du har brug for hjælp til at opdatere Google Chrome til den seneste version samt at aktivere den nye funktion, er du velkommen til at kontakte os. Så giver vi dig et uforpligtende tilbud på opgaven. Vi kan også hjælpe dig med at øge din IT-sikkerhed på andre måder, heriblandt via et webcam-cover, den bedste antivirusbeskyttelse, virustjek m.m.

Sådan virker den nye Google Chrome funktion

Google har selv beskrevet, hvordan det fungerer. Det ser du på billedet herunder:

Google Chrome adgangskode sikkerhed

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias