Microsoft stopper support af Windows 7

Microsoft stopper support af Windows 7

Microsoft stopper support af Windows 7 2560 1711 GladTeknik A/S

Microsoft har valgt at stoppe support af det stadigt populære styresystem Windows 7. Hvis du bruger Windows 7 er der nogle ting du bør være opmærksom på, hvilket vi kommer ind på i dag.

Hvornår stopper Microsoft deres support af Windows 7?

Fra 14. januar 2020 vil Microsoft ikke længere supportere eller levere sikkerhedsopdateringer til computere med Windows 7. Dette betyder i praksis at det yderst populære styresystem, der i 2019 havde en markedsandel på over 32% ifølge NetMarketShare, med tiden vil blive udfaset. I første omgang er der ikke grund til panik, men du bør alligevel overveje at opgradere til Windows 10.

Som privatperson skal du selv sørge for at opgradere dit Windows til den aktuelle version. Planlægger du i den nærmeste fremtid at købe en helt ny PC, vil den sandsynligvis være udstyret med Windows 10, medmindre der er tale om en gammel model der har lagt på hylden i årevis.

Er du ansat i en virksomhed med fælles IT-infrastruktur skal du undersøge med den IT-ansvarlige hvordan opgradering af Windows foregår.

Vil Windows 7 fortsat virke?

Ja, Windows 7 vil fortsat virke selvom Microsoft stopper deres support af styresystemet og ikke længere levere sikkerhedsopdateringer. Men på sigt vil det betyde at brugere af Windows 7 kan være mere udsatte rent IT-sikkerhedsmæssigt end de der bruger Windows 10 som er Microsofts aktuelle styresystem. Det bør man tage alvorligt, da god IT-sikkerhed er vigtigere end nogensinde før.

Brug for hjælp til at opgradere til Windows 10?

Såfremt du ønsker hjælp til at opgradere til Windows 10, eller anden hjælp til PC, er du velkommen til at kontakte os for et konkret tilbud. Vi sørger naturligvis for at der tages backup i forbindelse med opgraderingen, så dine filer og data er sikret.