Microsoft stopper support af Windows 7

Microsoft stopper support af Windows 7

Microsoft stopper support af Windows 7 2560 1711 GladTeknik A/S

Microsoft har valgt at stoppe support af det stadigt (januar 2020) populære styresystem Windows 7. Hvis du bruger Windows 7, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, hvilket vi kommer ind på i dag.

Hvornår stopper Microsoft deres support af Windows 7?

Fra 14. januar 2020 vil Microsoft ikke længere supportere eller levere sikkerhedsopdateringer til computere med Windows 7. Det betyder i praksis, at det populære styresystem, der i 2019 havde en markedsandel på over 32% ifølge NetMarketShare, vil blive udfaset. I første omgang er der ikke grund til panik, men du bør alligevel overveje at opgradere til Windows 10.

Som privatperson skal du selv sørge for at opgradere Windows til den aktuelle version. Planlægger du at købe en helt ny PC, vil den sandsynligvis være udstyret med Windows 10, medmindre der er tale om en gammel model, der har ligget på hylden i årevis.

Er du ansat i en virksomhed med fælles IT-infrastruktur, skal du undersøge hos den IT-ansvarlige, hvordan opgradering af Windows foregår.

Vil Windows 7 fortsat virke?

Ja, Windows 7 vil fortsat virke, selvom Microsoft stopper deres support og ikke længere leverer sikkerhedsopdateringer. Men på sigt vil det betyde, at brugere af Windows 7 kan være mere udsatte rent IT-sikkerhedsmæssigt end de, der bruger Windows 10, som er Microsofts aktuelle styresystem. Det bør man tage alvorligt, da god IT-sikkerhed er vigtigere end nogensinde før.

Brug for hjælp til at opgradere til Windows 10?

Hvis du ønsker hjælp til at opgradere til Windows 10, eller anden hjælp til PC, er du velkommen til at kontakte os for et konkret tilbud. Vi sørger naturligvis for, at der tages backup i forbindelse med opgraderingen, så dine filer og data er sikret.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias