Hvordan opgraderer jeg til Windows 10?

Hvordan opgraderer jeg til Windows 10?

Hvordan opgraderer jeg til Windows 10? 2560 1711 GladTeknik A/S

Microsoft Windows er klart det mest udbredte styresystem til computere i verden. Dog er det forskelligt hvilken version af Windows folk har installeret. Den aktuelle version af Windows 10. Hvis du har en ældre version af Windows installeret, eksempelvis XP, Vista eller 7, bør du opgradere til Windows 10. Det skyldes både at Windows 10 er den version der supporteres og vedligeholdes af Microsoft, samt at den grundet vedligeholdelsen har færre sikkerhedshuller. For nogle år siden stoppede Microsoft helt med at supportere og vedligeholde Windows XP, hvilket udgør en sikkerhedsrisiko – ikke desto mindre kører de fleste hæveautomater stadig med denne version. Microsoft stopper også snart for support af Windows 7. Derfor vil vi i dag fortælle dig hvordan du opgraderer til Windows 10, såfremt du ikke allerede har den version.

Sådan tjekker du hvilken Windows-version du har

Først og fremmest bør du undersøge hvilken version af Windows du har nu. Metoden til at tjekke det kan variere afhængigt af hvilken version du har – men prøv nedenstående metode. Hvis du er i tvivl anbefaler vi at du kontakter os så vi kan hjælpe dig. Vi vil også kunne hjælpe dig med opgraderingen af Windows. I nogle tilfælde vil det fremgå på start-skærmen hvilken Windows-version din computer kører med (når du starter den op). I andre tilfælde skal du gøre følgende:

  • Tryk på Windows eller Start ikonet nede i venstre hjørne
  • Højreklik på ‘Computer’ eller ‘Min Computer’ afhængigt af hvad der står
  • Tryk på Egenskaber
Tjekke Windows version

Foto: Microsoft

Sådan opgraderer du gratis til Windows 10

Hvis din computer i dag kører med Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 vil du ifølge Microsofts hjemmeside kunne opgradere gratis til Windows 10. Det er et tilbud de kører med i perioder, så tjek deres hjemmeside for den aktuelle status på muligheden. Alternativt skal Windows 10 købes for et par hundrede kroner.

Det er en forudsætning for gratis opgradering til Windows 10, at du har en gyldig produktnøgle til en af de ovennævnte Windows-versioner. Ofte er denne vist på et klistermærke under computeren. Hvis ikke du kan finde din produktnøgle findes der værktøjer man kan finde den frem med, kontakt os gerne hvis det er aktuelt, så hjælper vi dig med det.

For at påbegynde selve opgraderingen, skal du download Microsofts Medieoprettelsesværktøj.

Husk at tage backup!

Det er meget vigtigt at du husker at tage backup af hele din computer. En opgradering af styresystemet plejer at ske uden problemer, men vi anbefaler altid at have en fuld backup at falde tilbage på, såfremt uheldet er ude. Hvis du har brug for hjælp er du altid velkommen til at kontakte os – så håndterer vi det hele for dig.