Hvilken type RAM skal jeg vælge?

Hvilken type RAM skal jeg vælge?

Hvilken type RAM skal jeg vælge? 1920 1080 GladTeknik A/S

Så du vil gerne opgradere din computer med flere eller bedre RAM. Du begynder at undersøge hvilke muligheder og priser der findes og bliver hurtigt overvældet af alle mulighederne. Fortvivl ikke, for i dag gennemgår vi de forskellige typer RAM og hvad du skal vælge.

RAM er ikke bare RAM

Når man gerne vil opgradere sin computer, hvad enten det er en stationær eller bærbar computer, så er RAM en af de ting som er værd at overveje at opgradere. RAM er din computers korttidshukommelse og husker altså ikke data når din computer slukkes, ligesom din harddisk vil gøre. Og da nogle programmer kan benytte rigtig mange RAM-ressourcer, er det vigtigt at din computer kan trække dette behov. Hvis du ikke har nok RAM, kommer det oftest til udtryk ved at computeren arbejder langsommere end den kunne, hvilket ingen har interesse i.

Dog er RAM ikke bare RAM, der findes nemlig rigtig mange typer af RAM, så man kan let komme til at købe noget forkert hvis ikke man ved hvad man skal gå efter. Hvilken slags RAM du skal vælge afhænger af din computer og dens bundkort. Udover forskellige typer kan der være begrænsninger på hvor mange RAM din computer kan håndtere og hvor mange RAM-pladser den indeholder. En iMac fra 2013 kan eksempelvis maksimalt klare 16 GB RAM, hvorimod en nyere model kan håndtere mere. Så inden du kaster dig ud i både indkøb og opgradering, bør du sikre dig at du ved hvad din computer kan håndtere og hvad den kan opgraderes til, så du ikke spilder penge.

Ikke alle opgraderinger er ens

Computere er designet og monteret forskelligt. Nogle computere er lettere at opgradere RAM på end andre. Et eksempel på det modsatte er f.eks. iMacs, hvor man skal fjerne skærmen og glasset der er limet fast, for at kunne skifte RAM i den vel at mærke på yderst forsigtig vis. En procedure som kun teknikere bør udføre for at undgå skader.

De mange forskellige typer RAM

Som nævnt findes der mange forskellige typer RAM. Det er vigtigt at bruge den type som passer til lige din computer og at undgå fejlkøb. Mange kan ikke overskue dette og vælger derfor at indlevere deres computer hos os til en hurtig opgradering, foretaget af specialiserede computer-teknikere.

Hvor mange pins?

RAM-klodser kan have forskellige pins, som er de elektroniske komponenter der forbinder med computerens bundkort. Jo flere pins, jo længere en RAM-klods. Stationære computere bruger eksempelvis større og længere RAM-klodser end bærbare computere, hvor det hele er mere kompakt.

DDR2, DDR3 eller DDR4

RAM-klodserne findes i forskellige varianter som kaldes henholdsvis DDR2, DDR3 og DDR4. Hvad din computer benytter afhænger af hvor ny den er. De fleste nye computere benytter DDR4. Forskellen på disse er bl.a. hvor energi-effektive og hurtige de er. Jo mindre energi de kræver, jo hurtigere hastigheder kan de levere. Men igen, hvis din computer kun understøtter DDR3 kan du altså ikke indsætte en RAM-klods af DDR4-typen i den.

Forskellig MHz

Udover fysisk størrelse, forskellige antal pins og type-forskelle, så findes RAM-klodser også i flere forskellige MHz. RAM-klodsers hastighed måles normalvis i megahertz (MHz). Jo højere et tal, jo hurtigere er den. Hvilken MHz-variant af RAM-klodsen man skal vælge afhænger helt af ens behov. En professionel gamer har naturligvis et andet behov end den almindelige forbruger eller kontor-funktionær.

Lad os stå for opgraderingen af din computer

Gør det nemt for dig selv og lad vores team af dedikerede computer-teknikere stå for opgraderingen af din computer. Vi hjælper hver dag mange kunder med at opgradere deres computere, rense dem indvendigt, optimere dem og mere til. Med vores hjælp sparer du tid og minimerer risikoen for fejlkøb og skader. Opret din sag på vores hjemmeside og kom foran i køen.