Har du stadig Windows XP? Så opgrader nu!

Har du stadig Windows XP? Så opgrader nu!

Har du stadig Windows XP? Så opgrader nu! 1189 669 GladTeknik A/S

Har du stadig Windows XP? Så opgrader nu! 3Microsoft Windows er det mest udbredte styresystem til computere på verdensplan.

Andre styresystemer på markedet er eksempelvis MacOS (til Apple-computere) og Linux.

Windows er gennem årene kommer i mange versioner, lige fra Windows 3.1, til Windows 95, 98, 2000, XP, Vista, 8, 8.1 og 10.

Det er vigtigt at følge med udviklingen af flere årsager: funktionalitet og ikke mindst af hensyn til sikkerheden.

De gamle versioner af styresystemer vedligeholdes, beskyttes og supporteres som regel ikke, og et af de styresystemer, der på verdensplan fortsat bruges mange steder, er Windows XP.

Windows XP er et af dem, Microsoft ikke længere vedligeholder (december 2019). Det betyder, at det er ekstra sårbart. Så har du Windows XP, bør du sørge for at få det opgraderet til Windows 10.

Windows XP har ifølge NetMarketShare fortsat en markedsandel på over 2,2% trods det, at det er mere end 18 år gammelt. Det lyder ikke af meget, men tænk på hvor mange computere der findes i verden. Det er mange ubeskyttede computere. De fleste hæveautomater har i mange år kørt på Windows XP og gør det muligvis stadig. En maskine der netop bør være så sikker som overhovedet muligt.

Sådan tjekker du, om du har Windows XP

Har du stadig Windows XP? Så opgrader nu! 4Måden du tjekker hvilken version af Windows du har kan variere; det kan afhænge af, hvilken version du har. Vi foreslår, at du prøver metoden herunder.

Du kan også kontakte os for at håndtere opgraderingen fra start til slut.

I nogle tilfælde vil det fremgå på computerens startskærm, hvilken version af Windows du har.

I andre tilfælde skal du gøre følgende:

  • Tryk på Windows eller Startikonet nede i venstre hjørne
  • Højreklik på “Computer” eller “Min Computer” afhængigt af, hvad der står
  • Tryk på “Egenskaber”

Få hjælp til opgradering fra Windows XP

Hvis du er teknisk anlagt, kan du sandsynligvis godt stå for opgraderingen selv.

Hvis ikke, eller hvis du ikke ønsker at bruge tid på det, kan du få os til at hjælpe dig. Inden du begiver sig ud i en opgradering, skal du altid først tage en fuld backup af computeren for en sikkerheds skyld.

Dernæst kan du opgradere. Hvis du skal opgradere til Windows 10, har vi en vejledning her. Tit kan det betale sig at uddelegere opgaven til en ekspert såsom vores dygtige teknikere. Du skal bare kontakte os via vores kontaktformular, så vurderer vi opgaven og giver dig et uforpligtende tilbud.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias