Har du stadig Windows XP? Så opgrader nu!

Har du stadig Windows XP? Så opgrader nu!

Har du stadig Windows XP? Så opgrader nu! 1189 669 GladTeknik A/S

Microsoft Windows er det mest udbredte styresystem til computere på verdensplan. Andre styresystemer på markedet er eksempelvis MacOS (til Apple-computere) og Linux. Windows er gennem årene kommer i mange versioner, ligefra Windows 3.1, til Windows 95, 98, 2000, XP, Vista, 8, 8.1 og 10. Det er vigtigt at følge med udviklingen af flere årsager, både i forhold til funktionalitet og ikke mindst sikkerheden. De gamle versioner af styresystemer vedligeholdes, beskyttes og supporteres som regel ikke, og en af de styresystemer der på verdensplan fortsat bruges mange steder er Windows XP, hvilket netop er en af dem som Microsoft ikke længere vedligeholder. Det betyder at det er ekstra sårbart. Så har du Windows XP bør du sørge for at få det opgraderet til Windows 10.

Windows XP har ifølge NetMarketShare fortsat en markedsandel på over 2,2%, trods det er mere end 18 år gammelt. Det lyder ikke som meget, men tænk på hvor mange computere der findes i verdenen. Det er rigtig mange ubeskyttede computere. Hvad værre er, er at de fleste hæveautomater i mange år har kørt på Windows XP og muligvis stadig gør det. En maskine der netop bør være så sikker som overhovedet muligt.

Windows XP

Sådan tjekker du om du har Windows XP

Fremgangsmåden til at tjekke hvilken version af Windows din computer kører med kan variere afhængigt af hvilken version du har i dag. Vi foreslår at du prøver nedenstående metode. Du kan også kontakte os for at håndtere opgraderingen fra start til slut. I nogle tilfælde vil det fremgå på computerens start-skærm hvilken version af Windows din computer kører med i dag. I andre tilfælde skal du gøre følgende:

  • Tryk på Windows eller Start ikonet nede i venstre hjørne
  • Højreklik på ‘Computer’ eller ‘Min Computer’ afhængigt af hvad der står
  • Tryk på Egenskaber
Tjekke Windows version

Foto: Microsoft. Billedet er ikke fra Windows XP, men det ser nogenlunde ligeså dan ud

Få hjælp til opgradering fra Windows XP

Såfremt du er teknisk anlagt kan du sandsynligvis godt stå for opgraderingen selv. Hvis ikke, eller hvis du ikke ønsker at bruge tiden på det, kan du få os til at hjælpe dig. Inden man begiver sig ud i en opgradering, bør man altid først tage en fuld backup af computeren, blot for en sikkerheds skyld. Dernæst kan man udføre selve opgraderingen. Hvis du skal opgradere til Windows 10, har vi en vejledning her. Ofte er det givet godt ud at uddelegere opgaven til en ekspert såsom vores fagligt dygtige IT-teknikere. Du kan i hvert fald altid kontakte os for et konkret tilbud på opgaven.