Vil mit bundkort virke med den nye AMD Ryzen processor?

Vil mit bundkort virke med den nye AMD Ryzen processor?

Vil mit bundkort virke med den nye AMD Ryzen processor? 1920 1440 GladTeknik A/S

AMD er blandt de mest populære producenter af processorer. Især i de senere år har de haft stor medvind grundet deres høje ydeevne og gode priser. Mange er skiftet fra tilsvarende Intel-processorer netop fordi, AMD klarer sig så godt i kapløbet om at lave de bedste processorer til både gamere, kontorfolk og private brugere. Men inden du opgraderer, skal du undersøge, om en ny AMD Ryzen processor vil virke med det bundkort, der er i din computer.

Den nye AMD Ryzen 5000-serie processor

gamer pcAMDs Ryzen 5000-serie er kommet, og mange planlægger at opgradere eller sætter denne CPU på ønskelisten; det er med god grund. Den nye serie byder på fænomenal ydeevne og især dem, der har en lidt ældre CPU, kan opleve en markant forbedring ved et skifte til 5000-serien.

En ting du dog skal være sikker på, inden du kaster penge efter den nye AMD Ryzen 5000-serie er, om dit bundkort vil virke med den. Det er essentielt, da bundkortet (også kaldet motherboardet) er den enhed, der binder alle computerens komponenter sammen og får dem til at fungere.

Sørg for at opdatere til seneste BIOS-version

Din computers bundkort har en BIOS (firmware), og for at undersøge, om bundkortet kan fungere med AMD Ryzen 5000-serien, skal du sikre dig, at dit bundkorts BIOS er opdateret til den seneste version. Du kan som regel finde denne opdatering ved at besøge producentens hjemmeside, hvor du også kan finde information om kompatibilitet. Uden den seneste version kan du risikere, at din computer slet ikke vil tænde efter dit skifte til den nye processor.

I dette blogindlæg fortæller vi om at opdatere BIOS.

Hvis din computers bundkort ikke kan understøtte den nye AMD processor, selv med opdateret BIOS, vil du være nødt til at udskifte bundkortet også. Vi anbefaler også her, at du søger information og anbefalinger hos producenterne selv (fx ASUS, Gigabyte og MSI).

Har du brug for hjælp til at opgradere?

Er du på bar bund i forhold til at opgradere din computers CPU? Lad os hjælpe dig med at opgradere. Vores teknikere er eksperter i alle typer af opgraderinger og kan hjælpe dig igennem processen. Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias