Vil mit bundkort virke med den nye AMD Ryzen processor?

Vil mit bundkort virke med den nye AMD Ryzen processor?

Vil mit bundkort virke med den nye AMD Ryzen processor? 1920 1440 GladTeknik A/S

AMD er blandt de mest populære producenter af processorer på markedet. Især i de senere år har de haft stor medvind, grundet deres høje ydeevne og gode priser. Mange er skiftet fra tilsvarende Intel-processorer netop fordi AMD klarer sig så godt i kapløbet om at lave de bedste processorer til både gamere, kontorfolk og privatbrugere. Men inden en opgradering er det vigtigt at undersøge om en ny AMD Ryzen processor vil virke med det bundkort der er i ens computer.

Den nye AMD Ryzen 5000-serie processor

gamer pc AMDs Ryzen 5000-serie er kommet og mange planlægger at opgradere eller sætte denne CPU på ønskelisten, og med god grund. For den nye serie byder på fænomenal ydeevne og især dem der har en lidt ældre CPU kan opleve en markant opgradering ved et skifte til 5000-serien.

En ting man dog skal være sikker på inden man kaster penge efter den nye AMD Ryzen 5000-serie processor er om ens bundkort vil virke med den. For det er jo fuldstændig essentielt, da bundkortet (også omtalt som mother board) er den enhed der binder alle computerens komponenter sammen og får dem til at fungere.

Sørg for at opdatere til seneste BIOS-version

Din computers bundkort har en BIOS (firmware) og for at kunne undersøge om om bundkortet kan fungere med AMD Ryzen 5000-serien, skal du sikre at dit bundkorts BIOS er opdateret til den seneste version. Du kan som regel finde denne opdatering ved at tilgå bundkort-producentens hjemmeside, hvor du også kan finde information om kompatabilitet. Uden den seneste version kan du risikere at din computer slet ikke vil tænde efter dit skifte til den nye AMD processor.

Hvis ikke din computers bundkort kan undersøtte den nye AMD processor, selv med opdateret BIOS, vil du være nødt til at udskifte bundkortet ligeså. Og i den situation er det ligeledes anbefalelsesværdigt at søge information og købsanbefalinger hos bundkort-producenterne selv såsom ASUS, Gigabyte og MSI.

Har du brug for hjælp til din opgradering?

Er du på bar bund ift. opgradering af din computers CPU til den nye AMD Ryzen 5000-serie processor? Så lad os hjælpe dig med opgraderingen. Vores dedikerede teknikere er eksperter i alle typer computer-opgraderinger og kan hjælpe dig smidigt igennem processen. Bare tag kontakt til os eller opret din sag her på hjemmesiden, så er du i gang.