Hvordan BIOS-opdaterer jeg mit bundkort?

Hvordan BIOS-opdaterer jeg mit bundkort?

Hvordan BIOS-opdaterer jeg mit bundkort? 1920 1240 GladTeknik A/S

Vi har her på det sidste skrevet nogle blogindlæg om forskellige hardware-opgraderinger såsom opgradering til den nye AMD Ryzen processor og problemer med opgradering af CPU generelt. I disse nævnte vi vigtigheden af at opdatere sin BIOS. Men hvordan gør man så det i praksis? Det ser vi på i dette indlæg.

Hvad er BIOS?

Alle computere har et bundkort som er den enhed der forbinder alle andre komponenter så de fungerer i samspil. Dette bundkort har en såkaldt BIOS der står for Basic Input/Output System. Dit bundkorts BIOS indeholder de oplysninger som din computer skal benytte for at kunne anvende de komponenter og tilsluttede hardware. Det er alt lige fra CPU, RAM, GPU, USB-stik, harddisk, tastatur, mus m.m.

Hvorfor skal jeg opdatere BIOS?

Før i tiden skulle man selv definere nyt hardware i denne BIOS, men nu om dage går det lettere. Den finder selv ud af det. Dog er der alligevel situationer hvor det er nødvendigt at opdatere BIOS. Det kan f.eks. være ved helt ny hardware såsom en ny CPU (processor) som først er understøttet i en senere opdatering af denne BIOS. Uden den seneste version kan du risikere at din computer slet ikke vil tænde efter du har foretaget en opgradering af noget hardware.

Sådan opdaterer du BIOS

Selvom det hele kan lyde meget teknisk, og for så vidt også er det, så er det ikke så kompliceret at opdatere din BIOS. Du kan som regel finde den aktuelle version og opdatering ved at tilgå bundkort-producentens hjemmeside, hvor du også kan finde information om kompatabilitet. Så har du eksempelvis et bundkort fra ASUS er det på Asus.com du finder den gældende opdatering som du skal benytte. De fleste producenter har et søgefelt, hvor du kan søge din computer-model frem og få præsenteret den rette BIOS-opdatering. Se eventuelt nedenstående video fra ASUS, hvor de gennemgår processen. Det vil være nogenlunde tilsvarende for andre mærker.

Brug for hjælp til opdatering af BIOS?

Hvis du gerne vil have hjælp til at få opdateret BIOS på din computer, så står vores hold af dygtige teknikere klar til at hjælpe dig. Vi har hurtig ekspeditionstid og højt serviceniveau, hvilket sikrer at du får din computer tilbage hurtigt. Er der brug for andre reparationer af din computer kan vi også hjælpe med dette.