Min computer vil ikke tænde efter opgradering af CPU

Min computer vil ikke tænde efter opgradering af CPU

Min computer vil ikke tænde efter opgradering af CPU 640 426 GladTeknik A/S

Det er populært at opgradere computere. Ikke kun at opgradere til en nyere model men også at opgradere den eksisterende computer. Det er en god måde at få den til at holde flere år, hvilket både er mere økonomisk og mere miljøvenligt end at købe en ny og skille sig af med den gamle.

Især de mere teknisk anlagte har tendens til selv at opgradere hardwaren i deres computere; nogle gange går det ikke helt problemfrit. Eksempelvis opgradering af CPU hvorefter computeren ikke vil tænde. Hvad kan man gøre i sådan en situation? Det ser vi på i dag.

Sikker opgradering af CPU

Hvis du har besluttet dig for at opgradere processoren i din computer, uanset om det er en stationær eller en bærbar, er der et par ting, du bør sikre for at nå det bedst mulige resultat.

  1. Først og fremmest bør du sikre, at du køber en processor, som passer til din computer. Du kan eksempelvis ikke sætte en AMD Ryzen CPU i din Mac. Ligeledes findes der forskellige modeller til stationære og bærbare computere.
  2. Du skal også sikre dig, at den ønskede CPU passer til det bundkort og den strømforsyning, din computer har.

Når du har fundet og købt den rette CPU, anbefaler vi, at du opgraderer i et ESD-sikret miljø, eller på normalt dansk: et antistatisk miljø.

Statisk elektricitet kan let hænge fast på mennesker og blive videreført til komponenterne i vores elektronik. Denne statiske elektricitet kan potentielt kortslutte computeren og dermed beskadige den, så den ikke kan bruges. Hos os i GladTeknik er hele vores værksted ESD-sikret netop for at beskytte mod dette. Det er de færreste, der kan lave det derhjemme.

Hvis din computer ikke vil tænde

Hvis du læser dette, fordi du allerede har opgraderet processoren, enten på egen hånd eller med hjælp fra andre, og du nu ikke kan tænde din computer, er der en række ting, du bør sikre dig. Det er ikke sikkert, der er opstået en skade. Faktisk kan der være flere årsager:

  • Forkert montering
  • For lidt eller for meget kølepasta
  • Defekt CPU
  • Skade eller kortslutning opstået under montering
  • Din strømforsyning ikke er kraftig nok til den nye CPU
  • Manglende opdatering af BIOS

Brug for hjælp til din computer?

Hvis du er på bar bund og har brug for hjælp til din computer, så tag fat i os. Vores hold af computerreparatører er klar til at hjælpe dig. Vi har kort reparationstid og hurtig service, hvilket sikrer, at du hurtigt får din computer tilbage.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias