Min computer vil ikke tænde efter opgradering af CPU

Min computer vil ikke tænde efter opgradering af CPU

Min computer vil ikke tænde efter opgradering af CPU 640 426 GladTeknik A/S

Computer-opgraderinger er populære. Ikke kun at opgradere til en nyere model, men også at foretage opgraderinger til ens eksisterende computer. Det er nemlig en rigtig god måde at få den til at holde flere år endnu, hvilket både er mere økonomisk og miljøvenligt end at købe en helt ny og skille sig af med den gamle. Især de mere teknisk anlagte har tendens til at selv stå for opgradering af hardware i deres computere, men nogle gange går det ikke helt problemfrit. Eksempelvis opgradering af CPU hvorefter computeren ikke vil tænde. Hvad kan man gøre i sådan en situation? Det ser vi på i dag.

Sikker opgradering af CPU

Hvis du har besluttet dig for at opgradere processoren i din computer, uanset om det er til en stationær eller bærbar computer, så er der et par ting du bør sikre for at opnå det bedst mulige resultat. Først og fremmest bør du sikre dig at du køber en processor som passer til den computer du har. Du kan eksempelvis ikke sætte en AMD Ryzen CPU i din Mac. Ligeledes findes der forskellige modeller til stationære og bærbare computere, og du skal også sikre dig at den ønskede CPU passer til det bundkort og strømforsyning som din computer har.

Når du først har fundet og købt den rette CPU som du vil opgradere din computer med, så vil vi anbefale dig at du foretager opgradering i et ESD-sikret miljø, eller på normalt dansk; et antistatisk miljø. For statisk elektricitet kan let hænge fast på os mennesker og blive videreført til komponenterne inde i vores elektronik, når vi arbejder med dem. Denne statiske elektricitet kan potentielt kortslutte computeren og dermed beskadige den så den ikke kan bruges. Hos os i GladTeknik er hele vores værksted ESD-sikret, netop for at beskytte mod dette. Noget som de færreste har mulighed for at gøre derhjemme.

Hvis din computer ikke vil tænde

Hvis du læser dette fordi du allerede har foretaget en opgradering af processoren i din computer, enten på egen hånd eller med hjælp fra andre, og du nu oplever at du ikke kan tænde din computer, så er der en række ting du bør sikre dig. Det er ikke sikkert at der er opstået en skade. Faktisk kan der være flere årsager til at problemet opstår, heriblandt:

  • Forkert montering
  • For lidt eller for meget kølepasta
  • Defekt CPU
  • Skade eller kortslutning opstået under montering
  • Din strømforsyning ikke er kraftig nok til den nye CPU
  • Manglende opdatering af BIOS

Brug for hjælp til din computer?

Hvis du er på bar bund og har brug for hjælp til din computer, så tag endelig fat i os. Vores hold af dygtige computer reparatører står klar til at hjælpe dig. Vi har hurtig reparationstid og service, hvilket sikrer at du får din computer tilbage hurtigt.