Min iMac skærm har striber, hvad gør jeg?

Min iMac skærm har striber, hvad gør jeg?

Min iMac skærm har striber, hvad gør jeg? 1440 810 GladTeknik A/S

iMac er Apples stationære computer som står i mange hjem og på mange kontorer. Det er en computer hvor selve computeren og skærmen er i én enhed. Ligesom andre skærme kan iMac skærme få problemer såsom at der pludseligt ses streger på skærmen. Se her hvad du kan gøre hvis det er tilfældet hos dig.

Lodrette streger på iMac skærm

En af de mere udbredte skærmproblemer vi bliver spurgt til er streger på iMac-skærmen. Det er ikke et specifikt iMac-problem, men noget der kan opstå på alle skærme. Det kan både være en enkelt eller flere streger samtidigt og vises nogle gange med en farve, såsom i form af en lyserød lodret streg. Årsagen til sådanne streger på iMac skærme kan eksempelvis være at den er blevet beskadiget såsom at være blevet væltet eller hvis der er opstået en løs forbindelse indeni. Hvis der er tale om en løs forbindelse så vil det som regel løses ved at udskifte kablingen, hvilket også er en billigere løsning end at skulle skifte hele skærmen ud eller lave en større iMac reparation.

Det kan også skyldes problemer med grafikkortet eller RAM-fejl. I sådanne sager kan det være nødvendigt at reparere eller udskifte disse.

Hvis problemet er opstået som følge af en fysisk skade såsom at ens iMac er blevet væltet eller er faldet ned fra bordet, så er skaden ofte værre end en løs forbindelse og kan kræve mere arbejde. I praksis er det sådan noget vi finder ud af i forbindelse med en fejlfinding af sagen.

Skærmflimmer på iMac skærm

En anden type skærmproblem som ikke decideret er striber, men som ofte kan opstå samtidigt er at skærmen flimrer. Dvs. at selve billedet på skærmen “flimrer”, hvilket er voldsomt generende for øjet. Igen kan løsningen være at udbedre en løs kabelforbindelse indeni iMac’en. Det kan dog også være nødvendigt at tjekke efter software-fejl og eventuelle opdateringer, selvom det ikke er den mest typiske årsag til dette skærmproblem.

Brug for hjælp til din iMac?

Hvis du har problemer med skærmen i din iMac er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål eller oprette en sag og indlevere din computer efterfølgende. Vi giver altid et uforpligtende tilbud inden vi går i gang med opgaven, så der ingen overraskelser er.