Min iMac-skærm har striber, hvad gør jeg?

Min iMac-skærm har striber, hvad gør jeg?

Min iMac-skærm har striber, hvad gør jeg? 1440 810 GladTeknik A/S

iMac er Apples stationære computer, som står i mange hjem og på mange kontorer. Det er en computer, hvor computeren og skærmen er i en enhed. Ligesom andre skærme kan iMac-skærme få problemer, såsom at der pludselig er streger på skærmen. Se her hvad du kan gøre, hvis det er tilfældet hos dig.

Lodrette streger på iMac-skærm

Et af de mere udbredte problemer, vi bliver spurgt til, er streger på iMac-skærmen. Det er ikke et specifikt problem med iMac men noget, der kan opstå på alle skærme. Det kan både være en enkelt eller flere streger samtidigt og vises nogle gange med en farve, såsom i form af en lyserød lodret streg.

Årsagen til sådanne streger på iMac-skærme kan være, at den er blevet beskadiget såsom at være væltet, eller hvis der er opstået en løs forbindelse indeni. Hvis der er tale om en løs forbindelse, vil det som regel kunne løses ved at udskifte kablingen, hvilket også er billigere end at skifte hele skærmen ud eller lave en større iMac-reparation.

Det kan også skyldes problemer med grafikkortet eller en RAM-fejl. I sådanne sager kan det være nødvendigt at reparere eller udskifte disse.

Hvis problemet er opstået som følge af en fysisk skade, såsom at ens iMac er væltet eller er faldet ned fra bordet, er skaden ofte værre end en løs forbindelse og kan kræve mere arbejde. I praksis er det sådan noget, vi finder ud af i forbindelse med en fejlfinding.

Skærmflimmer på iMac-skærm

En anden type skærmproblem, som ikke decideret er striber, men som ofte kan opstå samtidigt, er, at skærmen flimrer. Det vil sige, at selve billedet på skærmen “flimrer”, hvilket er voldsomt generende. Igen kan løsningen være at udbedre en løs forbindelse i iMac’en. Det kan også være nødvendigt at tjekke softwarefejl og eventuelle opdateringer, selvom det ikke er den typiske årsag.

Brug for hjælp til din iMac?

Hvis du har problemer med skærmen i din iMac, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål eller du kan bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Vi giver altid et uforpligtende tilbud, inden vi går i gang med opgaven, så der ikke er ubehagelige overraskelser.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias