Min bærbares tastatur mangler en tast, hvad gør jeg?

Min bærbares tastatur mangler en tast, hvad gør jeg?

Min bærbares tastatur mangler en tast, hvad gør jeg? 1920 1280 GladTeknik A/S

Tastaturet er en essentiel del af computeren; det gælder både stationære og bærbare computere, men især for bærbare computere, da det er en fastmonteret del af den og ikke noget, du på egen hånd bare lige kan udskifte. Vi bliver nogle gange spurgt om, hvad man kan gøre, hvis tastaturet mangler en eller flere taster. Det gennemgår vi i dagens blogindlæg.

Kan et tastatur repareres eller udskiftes?

Først og fremmest giver det sig selv, at hvis der er tale om et tastatur til en stationær computer, er det ofte lettest bare at udskifte hele tastaturet med et nyt. Det skyldes, at det ikke er fastmonteret og derfor er let at udskifte helt. Det kan også repareres, men det kan ikke altid betale sig, da det ikke altid er let at skaffe reservedele, for ikke at tale om selve monteringen, der ikke altid er let.

Vores anbefaling er, at tastaturer til stationære computere udskiftes med et nyt. Hvis du derimod oplever, at en eller flere taster bare ikke fungerer, men tasterne stadig er der, kan du forsøge forsigtigt at rengøre undersiden af tasterne for støv og skidt.

Et tastatur i en bærbar computer kan ofte både repareres og udskiftes, og hvad der giver bedst mening i det enkelte tilfælde afhænger af, hvilke problemer du støder på samt hvilke komponenter, der mangler eller er gået i stykker.

Hvis en tast er faldet af og du stadig har tasten, kan den som regel monteres igen ved at blive klikket på den komponent, der holder fast i tasten. Hvordan denne mekanik præcist fungerer afhænger af tastatur-typen. MacBooks har f.eks. skiftet mellem forskellige typer tastaturer de seneste mange år. Hvis du vælger selv at montere eller reparere en tast på dit tastatur, anbefaler vi, at du slukker for computeren, frakobler strømforsyningen og om muligt også afmonterer batteriet.

Hvordan køber man en ny tast?

Der findes webshops, der sælger de enkelte taster, du skal bruge. Hos disse kan du slå din computermodel op og bestille de taster, du har brug for. Det kan være hensigtsmæssigt at købe tasterne et sted, hvor man også får holderen til tasten med, hvis den også er i stykker.

Da mange af disse webshops er engelske, er det ofte svært at skaffe æ-, ø- og å-taster som enkelte taster. Hvis det er disse, der er i stykker eller er faldet af, er det oftest bedre bare at udskifte hele tastaturet med et nyt dansksproget tastatur.

Du kan også indlevere din computer hos os og få os til at reparere dit tastatur, så sørger vi for det hele.

Brug for hjælp til reparation af dit tastatur?

Hvis du har brug for hjælp til reparation af din computers tastatur, er vi klar til at hjælpe dig. Vores hold af eksperter har mange års erfaring med at reparere computere, og de kan enten reparere eller udskifte tastaturet til din computer – både hurtigt og til en god pris.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias
8 kommentarer
 • Hej
  Jeg har en Macbook hvor tastaturet halter en smule. Der mangler lys i nogle af tasterne og derudover er nogle af tasterne bliver dårligere. Jeg mistænker muligvis at min computer har fået en vandskade. Er det noget i kan hjælpe med?

 • Hej Glad Teknik
  Vi har et Ducky One Mini tastatur, hvor ladedimsen er faldet af undersiden af tastaturdelen. Den er skilt og renset, og vi håber at ladedimsen bare kan loddes på igen. Er det noget, som I kan hjælpe med? Det er spild af ressourcer bare at smide det ud og købe nyt 😊

 • Hej

  Jeg har en bærbar, hvor “Slet”-knappen og “enter”-knappen til tider ikke registrerer et tryk. Oftest er løsningen at trykke hårdt ned på den ene af tasterne indtil den registrerer et tryk. Derudover er min “enter”-knap næsten revnet på tværs. Findes der løsninger på disse udfordringer?

  • Hej Sebastian

   Det kan vi sagtens hjælpe med; dog skal den forbi vores værksted. Har du mulighed for at komme forbi vores værksted i Hvidovre eller oprette en sag og sende med posten?

   • Avatar af sebastian calum
    sebastian calum 20. marts 2023 at 14:15

    Tak for svar. Jeg sidder med de sidste krampetrækninger i mit speciale, så det er ikke noget, der haster de næsten 14 dage, da jeg ikke kan undvære computeren i denne tidsperiode. Jeg ville have mulighed for at komme forbi Hvidovre. Kan du give et ca estimat på tid og pris for disse udfordringer?
    tak