Når tastaturet ikke virker

Når tastaturet ikke virker

Når tastaturet ikke virker 1920 1281 GladTeknik A/S

Hvis man har et tastatur som ikke virker, bliver det ret svært at bruge computeren. Dog er problemer med tastaturet et hyppigt problem som kan skyldes flere forskellige ting og dermed have flere forskellige løsninger. I dagens indlæg kigger vi på nogle af de tastatur-problemer man kan have og hvad man kan gøre ved dem.

Mac tastatur virker ikke ordentligt

Hvis du har en MacBook med et tastatur som ikke virker ordentligt, f.eks. hvis det knapperne ikke reagerer ordentligt, hvis det taster dobbelt på nogle knapper eller på anden vis har problemer, så kan det være at du har en model med et problematisk butterfly-tastatur. Det er en form for tastatur der blev introduceret i 2015 og er først udfaset i slut 2019, efter flere år hvor mange Mac-brugere har rapporteret problemer med tastaturet. Kort fortalt findes der to løsninger på problemet; enten at udskifte hele tastaturet eller at rense tastaturet indvendigt. Hos GladTeknik kan vi hjælpe dig med begge dele.

Eksterne tastaturer der ikke virker

Hvis du bruger et eksternt tastatur, altså et tastatur som tilkobles din computer enten med kabel eller trådløs modtager, så kan du ligeledes opleve at det ikke virker. Måske det slet ikke reagerer, eller også er der problemer med enkelte knapper. Nogle gange er der tale om støv og skidt der har sat sig fast som muligvis kan fås ud med det rette udstyr. Hvis tastaturet slet ikke reagerer kan du prøve at sætte kablet eller den trådløse modtager (afhængigt af hvad dit tastatur benytter) i en anden USB-port og se om det gør en forskel. En anden ting du kan tjekke er om du mangler at installere eller opdatere drivere. Det kan også ske at nogle komponenter inde i computeren ikke er monteret korrekt – det ses nogle gange ved computere som folk selv samler.

Hvis du har spildt væske i tastaturet

Et problem der sker oftere end man skulle tro er at der spildes væske i tastaturet. Det er alt lige fra vand, kaffe, sodavand, mælk, juice og vin. Udover at kunne ødelægge komponenterne inde i selve tastaturet, uanset om det er en bærbar eller et eksternt tastatur, så kan nogle typer væsker få tasterne til at kliste, hvilket gør dem besværlige at benytte. Hvis du har spildt væske i din computer eller tastatur, anbefaler vi at du stopper med at bruge den, slukker computeren (hvis bærbar) og indleverer enheden hos en ekspert – eksempelvis os. For på den måde undgår du at lave yderligere skade. Jo hurtigere man sætter ind, jo større chance er der for at redde din computer eller dit tastatur.