Sådan bruger du software til data recovery

Sådan bruger du software til data recovery

Sådan bruger du software til data recovery 800 531 GladTeknik A/S

Hvis uheldet er ude og du mister filer og andre data på din computer, vil du sandsynligvis meget gerne gendanne data. Især hvis det er vigtige filer såsom arbejdsdokumenter, skoleopgaver, speciale eller familiefotos.

Du har muligvis læst, at der findes software, der kan gendanne data fra din harddisk – en såkaldt data recovery. Det lyder da meget fint, ikke? Nej! Det du bør du holde dig fra. Lad os gennemgå årsagerne til dette.

Gør ikke skaden værre

Hvis du har mistet filer og andre data, kan du være i en situation, hvor du bare gerne vil finde en hurtig løsning på problemet. Her er software en tilsyneladende åbenlys løsning til at gendanne filer, men det er ekstremt vigtigt ikke at gøre skaden være. Det skyldes, at du som udgangspunkt kun har et enkelt forsøg.

Misser du dette, eller gør du det forkert, er dine data væk for evigt. Selv almindelige hjælpeværktøjer, såsom Microsoft ScanDisk er problematiske, da de skriver nye data på den beskadigede eller slettede harddisk. Denne tilførsel af nye data betyder, at der er risiko for, at de data, der skal gendannes, bliver overskrevet permanent. Og så er der ikke mere at gøre.

Yderligere brug af computeren kan gøre det samme. Det bedste, du kan gøre, er at stoppe med at benytte computeren, slukke den og indlevere den til en ekspert i datagendannelse, fx os i GladTeknik. På den måde er du sikker på, at dit ene forsøg på datagendannelse har de bedste forudsætninger, og at du ikke gør situationen værre.

Datagendannelse kræver de rette kompetencer

Datagendannelse er ikke bare et tryk på en knap og lidt ventetid, mens kaffen brygger. Det kræver et helt særligt sæt af kompetencer, der netop gør en til specialist indenfor datagendannelse.

En data recovery indebærer blandt andet forudgående fejlsøgning og analyse, redning af data, efterfølgende kopiering til et nyt medie, redning af udvalgte filer og data eller udtræk af data fra virtuelle maskiner. Har du ikke disse specialiserede kompetencer i forvejen, bør du aldrig begive dig ud i en datagendannelse. Det gælder også, selvom du almindeligvis er teknisk anlagt.

Har du brug for hjælp til data recovery?

Hvis du læser denne artikel, fordi du har mistet data, som du har brug for at få reddet, inden det er for sent, kan vi hjælpe dig. Vi har specialister i data recovery.

Sluk for din computer og opret din sag her på vores hjemmeside. Indlever herefter din computer, så tager vi et kig på den – jo før jo bedre. Vi vil meget gerne hjælpe.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias