Sådan bruger du software til data recovery

Sådan bruger du software til data recovery

Sådan bruger du software til data recovery 800 531 GladTeknik A/S

Hvis uheldet er ude og du mister filer og anden data på din computer vil du sandsynligvis gerne gendanne dette data. Især hvis det er vigtige filer såsom arbejdsdokumenter, skoleopgaver, specialeskrivning eller familiefotos. Du har muligvis læst at der findes software der kan gendanne data fra din harddisk – en såkaldt data recovery. Det lyder da meget fint, ikke? Nej! Det er noget du bør holde dig fra. Lad os gennemgå årsagerne til dette.

Gør ikke skaden værre

Når man har mistet filer og anden data på sin computer kan man være i en situation, hvor man bare gerne vil finde en hurtig løsning på problemet. Her er software en tilsyneladende åbenlys løsning til at gendanne filer, men det er ekstremt vigtigt at ikke gøre skaden være. Det skyldes at du ved datagendannelse som udgangspunkt kun har ét forsøg. Misser du dette eller gør du det forkert, er dine mistede data væk for evigt. Selv almindelige hjælpeværktøjer såsom Microsoft SCANDISK er problematiske, da de skriver ny data på den beskadigede eller slettede harddisk. Denne tilførelse af ny data betyder at der er risiko for at det data som skal gendannes bliver overskrevet permanent.
Ligeledes kan yderligere brug af computeren gøre det samme. Det bedste du kan gøre er at stoppe med at benytte computeren, slukke den og indlevere den til en ekspert i datagendannelse, såsom os i GladTeknik. På den måde er du sikker på at dit ene tilgængelige forsøg på datagendannelse har de bedste forudsætninger og at du ikke gør situationen værre.

Datagendannelse kræver de rette kompetencer

Datagendannelse er ikke bare et tryk på en knap og lidt ventetid mens kaffen brygger. Det kræver et helt særligt sæt kompetencer, der netop gør en til specialist indenfor datagendannelse. En data recovery indebærer blandt andet forudgående fejlsøgning og analyse, redning af data, efterfølgende image-kopiering til et nyt medie, redning af udvalgte filer og data eller udtræk af data fra virtuelle maskiner. Har du ikke disse specialiserede kompetencer i forvejen, bør du aldrig begive dig ud i en datagendannelse. Det gælder også selvom du almindeligvis er teknisk anlagt.

Har du brug for hjælp til data recovery?

Hvis du læser denne artikel fordi du rent faktisk har mistet data for nyligt, som du har brug for at få reddet inden det er for sent, så kan vi hjælpe dig. Vi har tilknyttet specialister i data recovery. Blot sluk din computer og indlevér den på vores værksted hurtigst muligt. Jo før, jo bedre.