Derfor bør du aldrig begive dig ud i en datagendannelse selv

Derfor bør du aldrig begive dig ud i en datagendannelse selv

Derfor bør du aldrig begive dig ud i en datagendannelse selv 1476 1242 GladTeknik A/S

Datagendannelse, der også kaldes “Data Recovery”, er en procedure, hvor man forsøger at redde data, der er slettet eller mistet på anden måde. Uanset hvor teknisk anlagt du er, er det farligt at begive dig ud i at selv stå for gendannelsen. Det kan hurtigt gå galt, og som regel har du kun et enkelt forsøg. Opstår situationen, er det vigtigt, du ikke går i panik og ikke bruge computeren yderligere.

Vi guider dig til, hvordan du bør forholde dig.

Årsager til at data er mistet

Der findes mange årsager til, at folk mister data. Typiske årsager er:

  • Harddisken er beskadiget ved en væskeskade
  • Computeren er brændt sammen
  • Vigtige filer er slettet ved en menneskelig fejl
  • Programmer har slettet dokumenter eller filer, der ikke skulle være slettet
  • Fysiske skader på computeren eller harddisken
  • Overspænding
  • Hacking eller virus

Kan jeg selv gendanne data?

Teoretisk set kan du godt, men du skal vide, hvad du gør fra start til slut. Vi anbefaler, at du ikke prøver, da du som regel kun har et enkelt forsøg. I stedet bør du straks stoppe med at bruge computeren og øjeblikkeligt indlevere den hos en ekspert eksempelvis os i GladTeknik.

Det skyldes, at fortsat brug af harddisken kan overskrive den og dermed umuliggøre en dataredning. Det samme gælder, hvis der er tale om et eksternt drev. En ekspert i datagendannelse har de fornødne kompetencer og den rette erfaring til at løse opgaven bedst muligt.

Mange, der begiver sig ud i at selv lave en datagendannelse, finder desuden ofte dårlige råd og anbefalinger på nettet. Eksempelvis ser vi, at folk får anbefalet at fryse eller opvarme harddisken. Det kan medføre, at den kortslutter eller får skader, der ikke kan repareres.

Andre får anbefalet at installere software. Det er “No go”, fordi du risikerer at overskrive harddisken og dermed helt eliminere muligheden for at genskabe mistede data. Så vil du sikre de bedste muligheder for at redde mistede data, så få en professionel på sagen.

Du skal bare kontakte os via vores kontaktformular, så vurderer vi opgaven og giver dig et uforpligtende tilbud.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias