Mangler du plads på din PC? Så gør dette

Mangler du plads på din PC? Så gør dette

Mangler du plads på din PC? Så gør dette 1920 1536 GladTeknik A/S

En problematik som mange løber ind i med årene er, at mangle plads på sin computer. I praksis vil dette betyde at programmer og spil ikke kan installeres, at computeren brokker sig over mangel på plads og at den bliver langsommere. Det er dog ikke altid ligetil at frigøre en masse plads, hvert fald ikke hvis man ikke ved hvordan man skal gøre. Så det har vi et par tips til i dag.

Ryd op i ubrugte filer på din computer

Først og fremmest kan du rydde op i filer og dokumenter på din PC som du ved du ikke længere bruger eller skal bruge. I praksis finder du de enkelte filer og sletter dem. Husk at tømme papirkurven efterfølgende. Du får naturligvis mest ud af at slette de filer som fylder mest, så det kan eksempelvis være videofiler, installationsfiler (.exe) og komprimerede filer (ofte .zip). Men pas på du ikke sletter noget du ikke ønsker slettet.

Afinstaller fylde-programmer

De fleste PC’er kommer med en masse præ-installerede programmer fra den dag du tænder den første gang. Ofte er der tale om virksomheder der har betalt producenten for at få deres program eller spil installeret. Det er noget som fylder unødigt, især hvis du aldrig bruger det. Så derfor kan du roligt afinstallere disse, hvis du ved hvad du gør. I praksis skal du tilgå Kontrolpanelet og tilgå listen over programmer og applikationer. Her får du mulighed for at markere de programmer du ønsker slettet. Hvis du ikke ved hvad et program er eller gør, og om det benyttes til noget, så undlad at slette. Man kan nemt komme til at slette noget forkert.

Brug et program til at finde de største filer på din PC

Med et program som WinDirStat kan du få vist en oversigt over de største filer på din PC. Det kan gøre det lettere at få slettet store og ubrugte filer. En let metode til at hurtigt frigøre en masse plads.

Opgrader din harddisk

Nogle gange er en oprydning og frigørelse af plads ikke nok. Vi ser jævnligt at folk har købt en computer med for lidt plads på harddisken i forhold til deres behov. I det tilfælde vil det være aktuelt at opgradere harddisken. Dette anbefaler vi at du altid får en PC reparatør til, så du sikrer at ingen data går tabt og får flyttet alt med over. I GladTeknik kan vi hjælpe dig med dette.

2 kommentarer
  • Jeg ikke har særlig meget lærings plads så jeg ville godt have noget mere til et spil jeg gerne vil downloade har 117 GB på C på drevet har også et d drev med meget plads min computer er en Lenovo legion Y530 kan i hjælpe VH Elias.

    • Hej Elias. 🙂 Kom ind forbi vores Hvidovre afdeling med din computer. Så kan vi eventuelt se på muligheder i forhold til at opgradere den til en større harddisk. Mvh, Mathias fra GladTeknik. 🙂