Sådan bruger du din bærbare ude i solen

Sådan bruger du din bærbare ude i solen

Sådan bruger du din bærbare ude i solen 1920 1278 GladTeknik A/S

Sådan bruger du din bærbare ude i solen

Det er sommer, og mange søger ud i sol og varme. Er du nødt til at sidde med din computer, kan det være svært at finde en måde at bruge den på en god måde, mens solen skinner.

I dagens blogindlæg kommer vi med tips til, hvordan du bedst kan gøre det, og hvad du skal være opmærksom på.

Kan jeg bruge min bærbare ude i solskin?

Ja, det kan du godt. Det er ikke ideelt for din computer, men hvis du alligevel gerne vil, er der en række ting, du skal være opmærksom på, for at det bliver bedst for dig og ikke beskadiger din computer.

At sidde med din computer udenfor kan være et dejligt afbræk fra at sidde indendørs på kontoret, i studieomgivelserne, i sofaen eller lignende, men det er ikke altid nemt. Både fordi solen giver genskin i skærmen og dermed gør det svært at se noget, men også fordi computeren kan blive overophedet.

Det er vigtigt, at du tage dine forholdsregler, når du vil sidde udendørs.

Hold computeren kølig

Din computer skaber i sig selv varme, og det bliver ikke bedre af, at solens stråler rammer den. Du skal derfor sørge for at holde din computer så kølig som muligt. Du kan fx sidde i skyggen under en parasol eller et andet sted, hvor du ikke er direkte i solen.

Sørg for at din computer har de bedst mulige forudsætninger for at komme af med varmen. Placer den på et fast underlag – ikke på et tæppe eller lignende.

Det er en god idé at holde pauser undervejs, hvor computeren ikke er ude i solen og varmen. Tag den med indenfor i et køligt rum, når du alligevel selv holder en pause. Lad aldrig computeren stå i solen uden opsyn.

Skru op for lyset og husk solbriller

Et af de primære problemer, når du sidder med din bærbare computer udendørs, er, at det er svært at se på skærmen. Det skyldes, at lyset udenfor giver meget genskær. Du skal derfor skrue helt op for lyset i skærmen og bruge solbriller. Det gør det lettere at se selve skærmen. Det er forskelligt fra skærm til skærm, hvor meget baggrundsbelysning den har, så nogle vil fungere bedre udendørs end andre.

En anden ting, du skal overveje, er, at tage mørkt tøj på. Det lyder fjollet, men mørkt tøj giver mindre genskær i skærmen, og vil gøre det lettere at se indholdet på skærmen.

Sørg for at din computer er ren indvendigt

Som nævnt er det vigtigt, at din computer kan komme af med varmen. De fleste computere gør dette via en eller flere blæsere. De transporterer varm luft ud af den og suger kølig luft ind.

For at det fungerer, er det vigtigt, at din computer er ren indvendig. Med tiden samler der sig støv og skidt i computeren, og det sætter sig i blæseren og det kan sløve den eller gøre den varmere, end den ellers ville blive.

Derfor anbefaler vi, at du får den renset indvendigt hos os mindst hvert andet år og gerne hvert år. På den måde holder den længere, og du får mere ud af den. En indvendig rensning af din computer sker hos os med professionelt og antistatisk udstyr, hvilket er vigtigt for at undgå skader.

Du kan også bruge luft på dåse, som er udviklet specielt til formålet. Brug aldrig en støvsuger, da det kan kortslutte hele computeren. I de fleste tilfælde er det bedst at indlevere den til rensning hos en professionel tekniker – som fx hos os i GladTeknik.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias