Hvordan renser man sin PC?

Hvordan renser man sin PC?

Hvordan renser man sin PC? 1920 1271 GladTeknik A/S

En PC skal ligesom så meget andet helst holdes vedlige, for at sikre at den opnår bedst mulige levetid. En af de ting man kan gøre for at vedligeholde sin computer er, at foretage en rensning. I dette indlæg vil vi vejlede dig til dette.

Indvendig rensning af PC

Ligesom der samler sig støv, skidt og snavs i dit hjem, sker det også i din PC. Det sker blandt andet fordi støv siver ned i computeren eller bliver suget ind i den af blæseren når den holder computeren kold. Over tid medfører det dog, at din PC bliver langsommere, da den skal bruge flere ressourcer på at køle sig ned end hvis den ikke indeholder støv. Din computer kan også få alvorlige problemer med overophedning og støj, hvis det er særligt slemt.

Det er fristende at tage støvsugeren frem og suge støvet ud, men det må du aldrig gøre. Støvsugning skaber nemlig statisk elektricitet, hvilket kan få din PC til at kortslutte. I stedet skal du enten bruge en dåse med komprimeret luft som du kan rense den med, eller endnu bedre at få en specialist til at gøre det. I GladTeknik bruger vi det rette professionelle udstyr til indvendig rensning af computere og vores værksted er ESD-sikret, hvilket betyder det er sikret mod statisk elektricitet. Komprimeret dåse på luft er sjældent nok til at gøre den store forskel. I stedet bør computeren åbnes op og renses forsvarligt, så al støv fjernes. Det er dét vi kan hjælpe dig med. I forbindelse med en indvendig rensning vil vi også identificere hvis der er brug for at få udbedret andre ting, såsom skift af kølepasta eller hvis der er problemer med køleren.

Software rensning på PC

Det er ikke kun fysiske rensninger din computer har godt af. Over tid hober der sig også filer og andre ting op i din computers system, hvilket ligeledes kan gøre den langsommere. For at udbedre dette kan du køre et program der rydder op i ubrugte filer, cache og lignende, eksempelvis programmer CCleaner.

Nogle gemmer mange filer på deres skrivebord, hvilket ligeledes gør computeren langsommere over tid. Det skyldes at computeren hele tiden skal forholde sig til de ting der ligger på skrivebordet, selv når de ikke er i brug eller åbnes. Det er derfor bedst at lave et mappesystem og gemme sine filer deri i stedet.

Rensning af PC skærm

Skærmen kan føles som en magnet for skidt og fedtfingre. Hvis man gerne vil rengøre sin PC skærm er det dog vigtigt at det gøres med det rette udstyr, så du undgår at beskade skærmen. Vi anbefaler at du benytter særlige renseservietter til PC skærme. Ikke noget med hårde kemikalier og en ru overflade. Alternativt kan du bruge en let fugtig mikrofiberklud, helst med brug af destilleret vand eller skærmrens. Køkkenrulle bør du holde dig fra, da det kan ridse skærmen.