Hvordan renser man sin PC?

Hvordan renser man sin PC?

Hvordan renser man sin PC? 1920 1271 GladTeknik A/S

Rense PC

En PC skal – ligesom alt andet – holdes vedlige for at sikre, at den får den længst mulige levetid. En af de ting, man kan gøre for at vedligeholde sin PC, er at foretage en rensning. I dette indlæg vil vi vejlede dig om dette.

Indvendig rensning af PC

Ligesom der samler sig støv, skidt og snavs i dit hjem, sker det også i din PC. Det sker blandt andet fordi, støv siver ned i computeren eller bliver suget ind i den af blæseren, når den holder computeren kold. Over tid medfører det dog, at din PC bliver langsommere, da den skal bruge flere ressourcer på at køle sig ned, end hvis den ikke indeholder støv. Din PC kan også få alvorlige problemer med overophedning og støj, hvis det er særlig slemt.

Det er fristende at tage støvsugeren frem og suge støvet ud, men det må du aldrig gøre. Støvsugning skaber nemlig statisk elektricitet, hvilket kan få din PC til at kortslutte. I stedet skal du enten bruge en dåse med komprimeret luft, som du kan rense den med, eller endnu bedre: få en specialist til at gøre det. I GladTeknik bruger vi det rette professionelle udstyr til indvendig rensning af computere og vores værksted er ESD-sikret, hvilket betyder, at det er sikret mod statisk elektricitet. Komprimeret luft på dåse er sjældent nok til at gøre den store forskel. I stedet bør computeren åbnes og renses forsvarligt, så al støv fjernes. Det er det, vi kan hjælpe dig med.

I forbindelse med en indvendig rensning vil vi også identificere, om der er brug for at få udbedret andre ting, såsom skift af kølepasta eller om der er problemer med køleren.

Rensning af softwaren på din PC

Det er ikke kun fysiske rensninger, din computer har godt af. Over tid ophober der sig også filer og andre ting i din computers system, hvilket også kan forårsage en langsom PC. For at udbedre dette kan du køre et PC-renseprogram, der rydder op i ubrugte filer, cache og lignende, eksempelvis programmet CCleaner.

Nogle gemmer mange filer på skrivebordet, hvilket også gør computeren langsommere over tid. Det skyldes, at computeren hele tiden skal forholde sig til de ting, der ligger på skrivebordet, selv når de ikke er i brug eller åbnes. Det er derfor bedst at lave et mappesystem og gemme sine filer der i stedet.

Rensning af PC’ens skærm

Skærmen kan føles som en magnet for skidt og fedtfingre. Hvis man gerne vil gøre sin skærm ren, er det dog vigtigt, at det gøres med det rette udstyr, så du undgår at beskadige skærmen. Vi anbefaler at du benytter særlige renseservietter til PC-skærme. Ikke noget med hårde kemikalier eller en ru overflade. Alternativt kan du bruge en let fugtig mikrofiberklud, helst sammen med brug af destilleret vand eller skærmrens. Køkkenrulle bør du holde dig fra, da det kan ridse skærmen.

1 kommentar