Original vs. uoriginal strømforsyning til computere

Original vs. uoriginal strømforsyning til computere

Original vs. uoriginal strømforsyning til computere 1920 1238 GladTeknik A/S

Alle computere har brug for strøm for at fungere. Men det er faktisk ikke ligegyldigt, hvilken strømforsyning du køber. Har du købt en ny computer medfølger der naturligvis en original strømforsyning. Men er den med årene blevet slidt, gået i stykker eller lignende, har du måske behov for at købe en ny oplader.

Og her kan det være fristende at købe en uoriginal oplader, da der kan være penge at spare. Men vi vil af flere årsager på det kraftigste opfordre dig til at holde dig til de originale opladere til computere.

Ligesom man gang på gang læser om uoriginale iPhone-opladere til et par kroner, der går i brand, mens folk sover eller ikke er hjemme, kan det samme ske med en uoriginal oplader til din computer. Det er ikke altid muligt, at se den store forskel på originale og uoriginale computer strømforsyninger via deres ydre. De kan sagtens se helt legitime ud, men på indersiden være lavet yderst uhensigtsmæssigt. Det er ikke en risiko, vi vil anbefale nogen at tage uanset besparelsen.

Fordele ved en original strømforsyning til din computer

En original strømforsyning til din computer, hvad enten det er til en PC eller en Mac, giver dig tryghed for, at den er produceret forsvarligt. Med det mener vi, at den er produceret til at fungere med lige netop din computer og i den nødvendige kvalitet. Faktisk giver det sig selv, hvis man ser på ulemperne ved en uoriginal strømforsyning, så lad os tage et kig på det.

Derfor er en uoriginal strømforsyning problematisk

Mindre kontrol og færre regulativer

Man skal passe på med at skære alle over én kam, og der er da også store forskelle indenfor markedet for uoriginale strømforsyninger. Det er netop her problemet ligger. Nogle af dem er produceret u-forsvarligt og kan muligvis komme fra lande med færre regulativer, end vi har indenfor EU.

Kan mindske din computers levetid eller brænde den af

Et andet problem er, at uoriginale strømforsyninger kan mindske din computers levetid. Eksempelvis hvis den sender en forkert mængde strøm til din computer, enten for meget eller for lidt.

Der er flere kendte sager, hvor billige uoriginale opladere til MacBooks har været foruden de sikkerhedsmæssige funktioner, der ellers er bygget ind i de originale opladere. Det har i de omtalte tilfælde betydet, at de uoriginale opladere har sendt fuld strøm ind i computeren, hvorimod de originale kun kører med en lille mængde strøm, indtil den ved, at stikket sidder ordentligt i. Det har mange potentielle farer for brugerne og deres computer og medfører også, at selve stikket kan slå gnister, når det sættes i computeren. Og ikke mindst risikerer brugerne at brænde deres computer af.

Indeholder langt færre dele

Du tænker muligvis “og hvad så?”, men at falske computerladere ofte indeholder langt færre dele end de originale skaber mange problemer. Eksempelvis viser nogle undersøgelser, at de falske computerladere har en langt mindre stabil strømforsyning til computeren med dårligere effekt.

Det ses også ofte, at de anbefalede sikkerhedsafstande til de interne dele ikke overholdes, hvilket udgør en markant risiko.

Du risikerer altså følgende:

  • At din computer brænder sammen
  • At du mister dine filer
  • At din computers levetid mindskes markant
  • At du stresser din computer med ustabil strøm
  • At opladeren går i brand
  • At du skal ud at købe en helt ny computer

I tvivl om du har en original strømforsyning?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har en original eller en uoriginal strømforsyning, hjælper vi dig gerne med at undersøge det. Du skal blot indlevere på et af vores værksteder efter aftale.

Finder vi frem til, at du har en uoriginal strømforsyning, eller er der problemer med den, du har, sørger vi naturligvis for at bestille en hjem til dig.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias