Sådan får du en hurtigere PC

Sådan får du en hurtigere PC

Sådan får du en hurtigere PC 1280 600 GladTeknik A/S

De fleste ved eller har oplevet, at computere med tiden bliver langsommere. Det er der mange årsager til, men heldigvis er der også flere ting du kan gøre for at gøre din PC hurtigere igen. Vi blev for nyligt interviewet af Ritzau om netop dette. Interviewet blev bragt på Avisen.dk.

Her kommer vores fire råd til at få en hurtigere PC med fokus på browseren.

1. Brug Google Chrome som browser

Der findes flere forskellige browsere og de er ikke alle lavet ens. Vi anbefaler, at du bruger Google Chrome, da den er bygget til at være hurtig. Det er også en af de mest populære browsere. Sidder du stadig i den forældede Internet Explorer eller Microsoft Edge, anbefaler vi, at du skifter med det samme. I Google Chrome kan du også installere en såkaldt extension (udvidelse) kaldet AdBlock, der blokerer for reklamer. Dette vil også gøre oplevelsen på internettet hurtigere, fordi browseren – og dermed computeren – ikke skal bruge tid og kræfter på at hente og vise reklamerne.

2. Hold din browser opdateret

For at sikre dig, at din PC bliver ved med at være hurtig, bør du sikre dig, at din browser er opdateret. Nogle gange kommer der en ny funktion, hvor der er blevet optimeret eller løst problemer, og disse rettelser får du kun, hvis du opdaterer din browser. Nogle gange er du nødt til at tjekke det manuelt.

3. Slet extensions (udvidelser) du ikke bruger

Muligheden for at installere ekstra funktionaliteter via extensions (udvidelser), er fantastisk. Men det medfører også risiko for, at du ender med at have alt for meget installeret, som du reelt ikke bruger. Derfor anbefaler vi, at du i ny og næ tjekker, om du stadig har brug for de extensions (udvidelser), du har installeret.

Det samme gælder almindelige programmer på din computer. Jo mere du har installeret, jo langsommere bliver din PC.

4. Slet browserhistorik, cookies og cache

Din browser husker rigtig mange ting. Formålet med dette er at øge din brugeroplevelse og at loade hjemmesider, du allerede har besøgt, hurtigere. Ironisk nok, kan alt dette også fylde så meget, at din samlede oplevelse på internettet bliver langsommere, fordi det hele fylder for meget. Derfor anbefaler vi, at du sletter disse ting via din browsers indstillinger engang i mellem.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias