Sådan får du en hurtigere PC

Sådan får du en hurtigere PC

Sådan får du en hurtigere PC 1280 600 GladTeknik A/S

De fleste ved eller har oplevet at computere med tiden bliver langsommere. Det er der mange årsager til, men heldigvis er der også flere ting man kan gøre for at gøre sin PC hurtigere igen. Vi blev for nyligt interviewet af Ritzau omkring netop dette, hvilket blev bragt på Avisen.dk. Her kommer vores 4 råd til at få en hurtigere PC, med fokus på browseren.

1. Brug Google Chrome som browser

Der findes flere forskellige browsere og de er ikke alle lavet ens. Vi anbefaler at man benytter Google Chrome, da den er bygget til at være hurtig. Det er også en af de mest populære browsere. Sidder du stadig i den forældede Internet Explorer eller Microsoft Edge, vil vi anbefale at du skifter med det samme. I Google Chrome kan du også installere en såkaldt extension (ekstra-funktion) kaldet AdBlock, der blokerer reklamerer i at blive vist. Dette vil også gøre oplevelsen på internettet hurtigere.

2. Hold din browser opdateret

For at sikre sig, at din PC bliver ved med at være hurtig, bør du sikre at din browser er opdateret. Nogle gange kommer der en ny funktion hvor der er blevet optimeret eller løst problemer, og disse rettelser får du kun hvis du opdaterer din browser. Nogle gange er du nødt til at tjekke det manuelt.

3. Slet extensions du ikke bruger

Muligheden for at installere ekstra funktionaliteter via extensions, eller udvidelser som de også bliver kaldt, er fantastisk. Men det medfører også risikoen for at man ender med at have alt for meget installeret som man reelt ikke bruger. Derfor anbefaler vi at du i ny og næ tjekker om du stadig har brug for de extensions du har installeret. Det samme gælder almindelige programmer på din computer. Jo mere du har installeret, jo langsommere bliver din PC.

4. Slet browserhistorik, cookies og cache

Din browser husker rigtig mange ting. Formålet med dette er at øge din brugeroplevelse og at loade hjemmesider du allerede har besøgt hurtigere. Ironisk nok, kan alt dette også fylde så meget, at din samlede oplevelse på internettet bliver langsommere fordi det hele fylder for meget, så det kan anbefales at slette disse ting via din browsers indstillinger engang i mellem. Du kan med fordel bruge et program såsom CCleaner der er gratis og renser og optimerer din computer, så den bliver hurtigere.