Spildt kaffe i computeren, hvad gør jeg?

Spildt kaffe i computeren, hvad gør jeg?

Spildt kaffe i computeren, hvad gør jeg? 1920 1276 GladTeknik A/S

Åh nej. Du vidste godt at det var farligt, at have kaffekoppen så tæt på din computer og andre elektroniske enheder, men tog alligevel chancen. Desværre skete det hændelige og kaffen blev spildt på din computer. Du ved at væskeskader er et alvorligt problem for computere og du frygter at din computer måske stopper med at virke, eller måske er den allerede stoppet med at virke. Hvad gør du?

Væskeskader i computere

At spilde væske såsom kaffe i sin computer er et almindeligt problem, som vi ofte hjælper med at få udbedret. Så tag en dyb indåndning og læs vores anbefaling til hvordan du håndterer situationen. Først og fremmest vil vi råde dig til at stoppe med brugen af din computer. Væskeskader er meget kritiske for computere, da væsken og dens indhold kan ødelægge elementerne inde i computeren. Nogle væsker er værre end andre, især de sukkerholdige, men kaffe er også slemt, især hvis der er sukker i. Så sluk computeren, stop med at benytte den og afbryd al strøm til den. Derefter anbefaler vi, at du yder din computer førstehjælp i form af at fjerne overskydende kaffe med køkkenrulle. Pas på at du ikke får skubbet væsken længere ned i computeren eller tastaturet – så vær forsigtig. Herefter kan du lægge din computer til tørre og evt. vende den på hovedet, så væsken kan løbe ud. Det kan klart anbefales, at man ligger et viskestykke imellem skærm og tastatur, og vender computeren på hovedet.

Når din computer ikke længere har en masse væske i sig og lader til at være tør, anbefaler vi at du indleverer den til en ekspert i væskeskader, eksempelvis os i GladTeknik. Det siger vi fordi det kan være fristende at hurtigt tænde for sin computer igen og bruge den som intet var hændt, men selvom der ikke decideret drypper kaffe ud af din computer, så kan der stadig være væskerester inde i den eller være ting der har taget skade. Eksempelvis kan den begynde at ruste indvendigt, hvis ikke den renses hurtigst muligt. Derfor bør en fagkyndig se på den og sikre sig, at hardwaren indeni ikke har taget skade eller vil tage skade, samt sikre at dataen (dine filer, billeder osv.) ikke går tabt.