Spildt kaffe i computeren, hvad gør jeg?

Spildt kaffe i computeren, hvad gør jeg?

Spildt kaffe i computeren, hvad gør jeg? 1920 1276 GladTeknik A/S

Åh nej. Du vidste godt, at det var farligt at have kaffekoppen så tæt på din computer og andre elektroniske enheder, men du tog alligevel chancen. Desværre skete det hændelige at kaffen blev spildt i din computer. Du ved, at væskeskader er et alvorligt problem for computere og du frygter, at din computer måske vil holde op med at virke, eller måske er den allerede holdt op med at virke. Hvad gør du?

Væskeskader i computere

At spilde væske såsom kaffe i computeren er et almindeligt problem, som vi ofte hjælper med at udbedre. Så tag en dyb indånding og læs vores anbefaling til hvordan du håndterer situationen.

Først og fremmest råder vi dig til at holde op med at bruge din computer. Væskeskader er meget kritiske for computere, da væsken og dens indhold kan ødelægge elementerne i computeren. Nogle væsker er værre end andre, især de sukkerholdige, men kaffe er også slemt.

Sluk computeren, hold med at bruge den og afbryd al strøm til den. Derefter anbefaler vi, at du yder din computer førstehjælp ved at fjerne overskydende væske med køkkenrulle. Pas på du ikke får skubbet væsken længere ned i computeren eller tastaturet – vær forsigtig. Vi anbefaler, at du lægger et viskestykke mellem skærm og tastatur og vender computeren på hovedet.

Det er vigtigt, at du gør noget ved det og ikke bare lader den stå og tørre af sig selv. Vi anbefaler, at du hurtigst muligt en professionel til at kigge på den, eksempelvis hos os i GladTeknik. Det siger vi, fordi det kan være fristende hurtigt at tænde for computeren igen og bruge den, som om intet var hændt, men selvom der ikke decideret drypper kaffe ud af din computer, så kan der stadig være væskerester inde i den eller være ting, der har taget skade.

Eksempelvis kan den begynde at ruste indvendigt, hvis ikke den renses hurtigst muligt. Derfor bør en sagkyndig se på den og sikre sig, at hardwaren ikke allerede har taget skade eller vil tage skade samt sikre, at data (dine tekstfiler, billeder, videoer, ja alt hvad du har på din computer) ikke går tabt.

Kontakt os hvis uheldet er ude

Vores teknikere er altid klar til at hjælpe dig med en væskeskade. Gå ind på vores hjemmeside og opret en sag. Herefter vil en af vores teknikere hurtigst muligt kontakte dig og aftale en tid.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias