MacOS Monterey: Disse funktioner understøtter din Intel Mac ikke

MacOS Monterey: Disse funktioner understøtter din Intel Mac ikke

MacOS Monterey: Disse funktioner understøtter din Intel Mac ikke 1920 955 GladTeknik A/S

Tilbage i juli måned i 2021 skrev vi om MacOS Monterey, der er Apples næste version af deres styresystem til Macs og som er skemalagt til at blive udgivet i dag. Den nye version af styresystemet indebærer en lang række nye funktioner. Har du en Intel-baseret Mac, er det dog ikke alle funktioner, du får glæde af, da nogle af dem kun understøttes af de nyere Macs med Apples egen Silicon chips: M1, M1 Pro og M1 Max.

Mere detaljerede byer i kort

I MacOS Monterey vil kort-applikationen være mere detaljeret i mange områder, såsom stigninger, træer, bygninger, veje osv. i form af en 3D-visning. Kortet vil også indeholde mere information om stederne. Har du en Mac med en Intel-chip vil denne opgradering dog ikke være tilgængelig.

MacOS Moneterey: 3D kort visning

 

Interaktiv globus i kort

En anden opgradering i kort-applikationen er, at den i MacOS Monterey bliver interaktiv, hvis din Mac har en af de nyere M1 chips. I praksis betyder dette, at du vil kunne integrere med globussen ved at dreje den rundt, zoome ind på regioner og områder og på den måde navigere til det, du gerne vil se. Førhen så du et fladt kort, når du havde zoomet helt ud. Nu er det i stedet en globus, der giver en mere interaktiv brugeroplevelse.

MacOS Monterey: Globus i kort

Portræt-mode i FaceTime

I MacOS Monterey kan du bruge portræt-mode i FaceTime videoopkald, hvor baggrunden gøres lidt utydelig, så det er dig selv, der er i fokus. Denne funktion bruges også i andre videokonference-programmer såsom Zoom, men i FaceTime vil det kræve en Mac med Apples egen chip, for at det kan aktiveres.

MacOS Monterey: FaceTime portræt mode

3D-billeder lavet med AR

MacOS Monterey introducerer en funktion, der gør det muligt at lave realistiske 3D-billeder af objektiver via AR-teknologi (Argumented Reality). Normalt kræver dette specielt udstyr og software, men det bliver nu allemandseje med den nye version af MacOS, hvis du har en af de nyere Macs med Silicon-chippen eller en Intel-baseret Mac med mindst 16GB RAM og 4GB VRAM. Funktionen virker ved, at en serie af billeder af et objekt syes sammen og derved skaber et 3D-billede, som du kan bevæge rundt og se fra alle sider.

MacOS Monterey: 3D billeder lavet med AR

Brug for hjælp til din Mac?

Hos GladTeknik kan vores dygtige Mac-specialister hjælpe dig med din Mac, hvis du får brug for det. Hvad enten du har brug for at få din Mac repareret, hjælp til at flytte alle filer og dokumenter til en ny computer eller noget helt tredje, er vi klar til at hjælpe dig. Du skal bare oprette en sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias