Derfor skal du ikke bruge WiFi-extenders

Derfor skal du ikke bruge WiFi-extenders

Derfor skal du ikke bruge WiFi-extenders 1920 669 GladTeknik A/S

De fleste vil gerne have, at deres trådløse netværk fungerer både hurtigt og stabilt, uanset om det er i hjemmet eller på kontoret. Det kan dog være lidt af en udfordring, da signalet fra routeren ikke altid kan nå alle rum. Nogle vælger derfor at købe en såkaldt WiFi-extender til at forlænge signalet fra routeren.

I dagens blogindlæg forklarer vi, hvorfor du ikke skal bruge en WiFi-extender, og hvad du i stedet bør gøre.

Hvad er en WiFi-extender?

WiFi-extenders, også kaldet WiFi-forstærkere eller WiFi-repeater, er typisk en populær løsning til at forlænge rækkevidden af det trådløse netværk i hjemmet eller på kontoret. Helt konkret er det en elektronisk enhed, der typisk sidder direkte i et strømstik i væggen og modtager WiFi-signalet, hvorefter det sender samme signal (det trådløse netværk) ud fra sin egen position – lidt som hvis du havde en ekstra router stående også. Det er en nem – og ofte billig – løsning til at øge rækkevidden af det trådløse netværk.

Ulemper ved en WiFi-extender

Selvom en WiFi-extender kan bruges og som nævnt ofte er en billig og nem løsning til at forstærke signalet af det trådløse netværk, er der en række ulemper, der gør det til en mindre ideel løsning end alternativet.

Først og fremmest er dit trådløse netværk kun så stærkt, som din router tillader det at være. Hvis du har en router med mange år på bagen eller har fået lånt en billig router af din internetudbyder, så hjælper en WiFi-extender næppe særligt meget, da det signal, den har at arbejde med, ikke er godt nok allerede fra starten.

Det kan bedre betale sig at købe en tilstrækkelig god router, også selvom den koster mere end de billigste på markedet. Det samme gør sig gældende, hvis du har opgraderet til fibernet eller anden internetforbindelse med meget høje hastigheder – her er det vigtigt, at du har en router, der understøtter disse hastigheder. Din gamle router, du købte for ti år siden, kan næppe klare det, hvilket også giver dit trådløse netværk et dårligere udgangspunkt.

Man kan koge det hele ned til, at hvis dit trådløse netværks udgangspunkt er dårligt af den ene eller anden årsag, vil en WiFi-extender blot forstærke et dårligt signal. Du bør i stedet løse selve det grundlæggende problem, så du får mest muligt ud af din internetforbindelse.

En anden ulempe er, at en WiFi-extender forsøger at forstærke signalet på det trådløse netværk ved også at modtage det trådløst. Når den gør det, får den heller ikke her det fulde signal. Med andre ord er der allerede her mistet noget af signalet.

Hvis der i din bolig eller på kontoret er mere end ét ethernet-stik i væggene, er det langt mere oplagt at sætte et netværk af routere op, der alle får deres signal via en kablet forbindelse forbundet til disse ethernet-stik. Dette kalder man også et mesh-netværk, som egentligt bare betyder, at flere individuelle routere agerer som en enkelt. Nogle routere kan også fungere som et mesh-netværk udelukkende trådløst, men har du muligheden for den kablede løsning, er det at foretrække, da signalet, de skal sende ud, herved er stærkest.

Skal vi optimere dit trådløse netværk?

At optimere dit trådløse netværk kan være en kompliceret proces, da der findes flere forskellige slags internetforbindelser (eksempelvis fiber, coax og kobber), et utal af routere i forskellige modeller og prisklasser – og ikke mindst fordi ethvert hjem eller kontor er forskelligt.

For at få mest ud af dit trådløse netværk, skal løsningen altså tilpasses lige netop din situation. Det er her, vores specialister kan hjælpe dig. Vi har mange års erfaring med at sætte trådløse netværk op og at optimere dem; det gælder både hos private forbrugere og hos virksomheder.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias