Mac vil ikke starte efter opdatering til MacOS Monterey

Mac vil ikke starte efter opdatering til MacOS Monterey

Mac vil ikke starte efter opdatering til MacOS Monterey 1920 1271 GladTeknik A/S

Apple har udgivet deres nyeste styresystem kaldet MacOS Monterey. Denne opdatering medfører en lang række ændringer og nye funktionaliteter. Men hvad gør du, hvis du oplever at din Mac ikke vil starte, efter du har opdateret? Det ser vi på i dagens blogindlæg.

Vil din Mac ikke tænde efter opdatering?

Hvis du har opdateret din Mac til MacOS Monterey og oplever, at den ikke vil tænde, er du måske i vildrede om, hvad du kan gøre for at løse problemet. Skal den til reparation eller kan du selv løse det? Ofte kan du selv løse det, men hvis det ikke hjælper, kan du altid indlevere den hos os, hvor en af vores Mac-specialister vil løse det for dig.

Når din MacBook eller iMac ikke vil starte, kan det være svært at vide, hvad det helt præcis skyldes. For med en sort skærm vises der jo ikke en fejlmeddelelse, som kan give et fingerpeg. Selvom det ikke er alle, der oplever disse problemer, kan det ske. Har du problemet lige nu, er du næppe alene. Heldigvis kan du ofte løse problemet selv og få gang i din Mac igen.

Nulstil SMC (System Management Controller)

System Management Controller står for nogle grundlæggende funktioner i din Mac. Det indebærer blandt andet batteri-indstillinger, selve skærmen og start-/strøm-knappens funktioner, som alle kan være kilden til problemet. Nogle gange kan det hjælpe at nulstille SMC, hvis din Mac ikke vil tænde. Der er forskellige metoder til at gøre det.

Hvilken metode, du skal bruge, afhænger af om din computer har et batteri, der kan afmonteres eller ej, eller om du bruger en stationær computer såsom en iMac.

Hvis din computers batteri ikke kan afmonteres

 1. Sluk din Mac og sæt strømforsyningen i.
 2. Tryk Shift, CTRL, Option-/alt-knapperne og hold dem nede, tryk derefter på start-/strøm-knappen
 3. Hold knapperne nede i 10 sekunder
 4. Slip knapperne
 5. Prøv at tænde din Mac computer igen

Hvis din computers batteri kan afmonteres

 1. Fjern batteriet
 2. Hold start-/strøm-knappen nede i 5 sekunder
 3. Sæt batteriet i igen
 4. Prøv at tænde din Mac computer igen

Hvis du bruger en iMac eller anden stationære computer

 1. Fjern strømforsyningen
 2. Vent 15 sekunder
 3. Sæt strømforsyningen i igen
 4. Vent 5 sekunder mere og prøv derefter at tænde din computer igen

Lad os hjælpe dig med din Mac

Hvis du ikke ønsker at begive dig ud i at løse problemet selv eller blot ikke kan få det til at virke, så anbefaler vi, at du indleverer din Mac hos en kyndig Mac-specialist med henblik på en reparation af din Mac.

Hos GladTeknik har vi erfarne Mac-specialister ansat, og vi tilbyder altid grundlæggende håndtering og tilbud fra vores værksted i Hvidovre.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias