Macbook skærm slukker tilfældigt, hvad gør jeg?

Macbook skærm slukker tilfældigt, hvad gør jeg?

Macbook skærm slukker tilfældigt, hvad gør jeg? 1920 1280 GladTeknik A/S

Nogle Mac ejere rapporterer at deres Macbooks slukker skærmen tilfældigt. Det sker på trods af at computeren stadig har strøm på batteriet og at den ikke er sat i vågeblus. Selve computeren er fortsat tændt, men skærmen går helt i sort og vågner først efter noget tid. Hvis du har en Macbook computer der slukker skærmen tilfældigt, så fortvivl ikke, for det kan højest sandsynligt løses. Prøv disse tips.

Tjek dine skærmindstillinger

Først og fremmest bør du undersøge om din Macbook er sat til at slukke skærmen efter et bestemt antal minutter. Det gør du ved at trykke på æble-ikonet i øverste venstre hjørne, trykke ‘Systemindstillinger’ og derefter ‘Energi-besparelse’.

Antivirus-programmer kan skabe problemet

Det er ikke alle der bruger antivirus-programmer på deres Macbook, men hvis du gør kan det muligvis være årsagen til problemet. Nogle antivirus-programmer er kendt for at kunne skabe den slags problemer på Macbooks. Eksempelvis Avast der både er kendt for at få Macbooks til at slukke skærmen tilfældigt og skabe en række andre problemer. Lige netop Avast anbefaler vi vores kunder at holde sig fra pga. de tekniske problemer vi ofte ser programmet skabe på både Mac og PC. Du kan teste om dit antivirus er årsagen til problemet ved at deaktivere eller afinstallere programmet fra din Mac. Hvis du ikke oplever problemet herefter, så har du svaret.

Hvis du vil have et rigtig godt antivirus-program anbefaler vi BullGuard eller Kaspersky. Vi er desuden BullGuard partnere, så kontakt os gerne for information om særpriser.

Tjek om dit batteri bør skiftes

Batteriet i din Macbook slides op med tiden og vil dermed fungere dårligere. Det kan både komme til udtryk ved at batteriet ikke holder på strømmen ligeså godt som tidligere og at computeren mistolker hvor meget strøm der er på batteriet. Sidstnævnte kan ligeledes skabe oplevelsen med, at skærmen slukker tilfældigt (eller hvert fald opleves tilfældigt). På en Mac kan du se om batteriet bør udskiftes ved at holde alt-knappen nede mens du trykker på batteri-ikonet oppe i højre hjørne.

Batteri tjek

Nulstil SMC

SMC står for System Management Controller og varetager altså en række tekniske ting i din Macbook. Flere af disse ting kan potentielt have indflydelse på problemet med at skærmen slukker tilfældigt. Derfor kan en nulstilling muligvis løse det. Der er to forskellige metoder til at nustille SMC. Den metode du skal bruge afhænger af om din computer har et batteri der kan afmonteres eller ej. Du mister ikke nogle indstillinger eller filer ved nulstillingen, men vi anbefaler naturligvis altid at du løbende tager backups, uanset hvad.

Hvis din computers batteri ikke kan afmonteres

  1. Sluk din Mac og indsæt strømforsyningen
  2. Tryk Shift, CTRL, Option/alt knapperne og hold dem nede, tryk derefter på start/strøm-knappen
  3. Hold knapperne nede i 10 sekunder
  4. Slip knapperne
  5. Prøv at tænde din Mac computer igen

Hvis din computers batteri kan afmonteres

  1. Fjern batteriet
  2. Hold start/strøm-knappen nede i 5 sekunder
  3. Genindsæt batteriet
  4. Prøv at tænde din Mac computer igen

Du kan også indsende den til fejlfinding og reparation hos et værksted. Vores dygtige og certificerede Mac-teknikere sidder klar til at hjælpe dig.