Hvilket antivirusprogram er bedst til PC?

Hvilket antivirusprogram er bedst til PC?

Hvilket antivirusprogram er bedst til PC? 1920 1324 GladTeknik A/S

Der findes mange antivirusprogrammer på markedet, nogle er gratis, og andre betaler du for. Antivirusprogrammer er ikke ens, så det er ikke ligegyldigt, hvilket du bruger, hvis du ønsker den maksimale beskyttelse.

I dette indlæg guider vi dig igennem mulighederne og kommer med vores anbefalinger.

Hvorfor antivirus?

Du tænker måske: “Er et antivirusprogram stadig er nødvendigt?” Det var noget, vi hørte meget om engang, men ikke så meget længere. Det korte svar er “Ja”. God antivirusbeskyttelse er stadig væsentligt. Lyssky mennesker, der udvikler computervirus, bliver mere og mere kreative, og det er derfor vigtigt at have et godt antivirusprogram, der kan følge med truslerne.

Ligeledes er det ofte os mennesker, der ved uagtsomhed lader virus og malware få adgang til vores computer, eksempelvis hvis vi klikker på et forkert link i en mail eller downloader en inficeret fil fra en hjemmeside. Disse ting kan se legitime ud, selvom der er tale om inficerede filer eller virus.

I værste fald vil de kriminelle ødelægge eller låse din computer og kræve løsesum. Det er sket hos både store og små virksomheder samt mange privatpersoner.

Er gratis antivirus godt nok?

Der findes både gratis antivirusprogrammer og nogle, du skal betale for. Et oplagt spørgsmål er, om de gratis programmer giver tilstrækkelig beskyttelse.

Vores anbefaling er, at du som udgangspunkt prioriterer at købe et godt antivirusprogram. Hvis du insisterer på at bruge en gratis løsning, anbefaler vi Windows Defender, der er inkluderet i Windows.

De købte programmer indeholder en stærkere og bredere beskyttelse. Gratis-programmerne giver oftest kun en meget basal beskyttelse.

Vi anbefaler, at du holder sig fra programmer som McAfee, AVG og Avast, da vi ser, at de sletter filer fra Windows og forårsager systemfejl. Der er ikke garanti for, at et købt antivirusprogram beskytter dig mod alt, men du giver dig selv og din IT-sikkerhed de bedste forudsætninger for optimal beskyttelse på denne måde.

Hvilket antivirusprogram er bedst?

Der er mange holdninger til hvilket antivirusprogram, der er bedst. Vi anbefaler BullGuard eller Kaspersky, som begge – flere gange – er kåret til at være de bedste antivirusprogrammer på markedet. Kaspersky kommer i tre udgaver: Standard, Plus og Premium. Sidstnævnte har flest funktioner.

Vi er BullGuard-partnere, så er du interesseret i et godt antivirusprogram, opfordrer vi dig til at kontakte os for at høre om eventuelle rabatter. Du kan downloade en prøveperiode af BullGuard her.

Du skal bare kontakte os via vores kontaktformular, så vurderer vi opgaven og giver dig et uforpligtende tilbud.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias