Hvilket antivirusprogram er bedst til PC?

Hvilket antivirusprogram er bedst til PC?

Hvilket antivirusprogram er bedst til PC? 1920 1324 GladTeknik A/S

Der findes rigtig mange antivirusprogrammer på markedet, nogle er gratis og andre skal man have en licens til. Dog er alle antivirusprogrammer ikke lavet lige, så det er faktisk ikke ligegyldigt hvilken en du bruger hvis du ønsker den maksimale beskyttelse. I dette indlæg vil vi guide dig igennem mulighederne og give vores anbefaling.

Hvorfor antivirus?

Du tænker måske om antivirus stadig er nødvendigt. Det var noget vi hørte rigtig meget om engang, men ikke i ligeså høj grad længere. Det korte svar er ja. God antivirus-beskyttelse er stadig essentielt at have. Lyssky mennesker der udvikler computervirus bliver mere og mere kreative og det er derfor vigtigt at have et godt antivirusprogram der kan følge med truslen. Ligeledes er det ofte os mennesker der i uagtsomhed lader virus og malware få adgang til vores computere, eksempelvis hvis vi klikker på et forkert link i en mail eller downloader en inficeret fil fra en hjemmeside. Disse ting kan sagtens se helt legitime ud, selvom der er tale om inficerede filer eller virus der inficerer din computer. I værste fald vil disse ødelægge eller låse din computer og kræve løsesum, ligesom det er set ske hos både store og små virksomheder, samt rigtig mange privatpersoner.

Er gratis antivirus godt nok?

Der findes både gratis antivirusprogrammer og nogle man skal betale for. Så et oplagt spørgsmål er om de gratis programmer giver tilstrækkelig beskyttelse. Vores anbefaling er at man som udgangspunkt prioriterer at købe en god antivirus. Hvis man insisterer på at benytte en gratis løsning anbefaler vi Windows Defender, der er inkluderet i Windows. De købte programmer indeholder dog en stærkere og bredere beskyttelse. Gratis-programmerne giver oftest kun en meget basal beskyttelse. Vi anbefaler desuden at man holder sig fra antivirus-programmer som McAfee, AVG og Avast, da vi ofte ser at de sletter windows filer og forårsager systemfejl i Windows. Der er ikke nogen garanti for at et købt antivirusprogram beskytter dig mod alt, men du giver dig selv og din egen IT-sikkerhed de bedste forudsætninger for optimal beskyttelse på denne måde.

Hvilken antivirus er bedst?

Der findes mange holdninger til hvilken antivirus der er bedst. Vores anbefaling er BullGuard eller Kaspersky Anti-Virus, som flere gange er blevet kåret til at være det bedste antivirusprogram på markedet i flere medier. Kaspersky antivirus kommer i tre udgaver; Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security, Kaspersky Total Security. Sidstnævnte er den løsning med absolut flest funktioner.
Vi er BullGuard partnere, så er du interesseret i en rigtig god antivirus til din computer, vil vi opfordre dig til at kontakte os for at høre om eventuelle rabatter og særpriser. Du kan desuden downloade en prøveperiode af BullGuard her.

Der findes mange gode antivirusprogrammer på markedet, men man skal være opmærksom på at ikke alle er lavet ens. Eksempelvis er der nogle af dem der ved en fejl kommer til at slette essentielle windows-filer eller andet som ikke er virus eller malware. Det er rigtig risikabelt, da det kan betyde at ens styresystem (Windows) pludseligt ikke virker optimalt eller at man mister filer eller programmer der er vigtige for en. Derfor skal man udvælge sit antivirus-program nøje.

Har du brug for hjælp til valg eller installation af den bedste antivirus på din PC er du velkommen til at kontakte os.