Min hjemmeside vises som usikker, hvad gør jeg?

Min hjemmeside vises som usikker, hvad gør jeg?

Min hjemmeside vises som usikker, hvad gør jeg? 1920 768 GladTeknik A/S

Som du måske har bemærket vises nogle hjemmesider som værende usikre. Det kommer til syne i ens browser, eksempelvis Google Chrome. Her vises en lille advarsel om at hjemmesiden er usikker. Fra oktober i år vil Mozilla Firefox følger trop og også indføre denne form for advarsel, så man som bruger bedre kan navigere i (og væk fra) usikre hjemmesider. Men hvad hvis det er din egen hjemmeside der er blevet markeret som værende usikker? I dette indlæg vil vi fortælle dig hvordan du får løst det.

Hvad betyder det at ens hjemmeside er usikker?

Når browseren viser at din hjemmeside er usikker kan det virke ret skræmmende. Men det er ikke ensbetydende med at hjemmesiden er hacket eller på anden vis kompromitteret. Det det betyder er, at brugerens forbindelse til hjemmesiden ikke er krypteret. En hjemmeside bliver krypteret ved at få opsat et SSL-certifikat og samtidigt sikre at alt indhold på hjemmesiden hentes fra den krypterede version. Kort fortalt vil det øge sikkerheden, da kryptering gør at uvedkommende (eksempelvis på et delt wifi-netværk) ikke kan se de informationer der sendes frem og tilbage. Selve indholdet på hjemmesiden såsom tekster og billeder er næppe livsnødvendige er krypterede. Men det er meget vigtigt når der er tale om persondata, eksempelvis fra kontaktformularer, chat-systemer og købsflows. At udlevere sine persondata på en hjemmeside der ikke er krypteret svarer lidt til at ikke beskytte sin pinkode, mens man betaler nede i supermarkedet.

Et manglende SSL-certifikat giver et hak i troværdigheden og skræmmer nok nogle kunder væk. Men det er også meget negativt for SEO (søgemaskineoptimering). Google favoriserer nemlig hjemmesider der allerede har styr på SSL, så har din ikke det, vil du uden tvivl sakke bagud ift. konkurrenterne.

Eksempel på usikker hjemmeside

Eksempel på usikker hjemmeside

Først skal der opsættes et SSL-certifikat

Der findes flere forskellige muligheder for at få opsat et SSL-certifikat til din hjemmeside. Den mest gængse er at gøre brug af de indbyggede muligheder hos ens egen hosting. Dvs. der hvor hjemmesiden er lagret. Mange udbydere tilbyder efterhånden gratis SSL-certifikater – dog er der en del af dem der skjuler det ret meget, da de hellere vil have at du betaler for et. Er du i tvivl, så spørg din hosting-udbyder.

Dernæst skal hjemmesidens indhold loades over https

Når man gør brug af SSL-certifikatet på hjemmesiden, skal man efter opsætningen indstille alt indhold til at blive loadet over https i stedet for http. Hvis dette ikke gøres, bliver sikkerheds-certifikatet ikke brugt. Der findes forskellige metoder til at gøre dette. Eksempelvis ved at tilføje noget kode til din hjemmesides .htaccess fil eller ved at bruge et plugin der gør det for dig.

Når det er gjort, skal du tjekke om indholdet rent faktisk hentes over https i stedet for http. Hvis du har brugt et plugin vil det muligvis rette alle URL’er på indholdet fra http til https, men det er ikke altid det kan gøre det alle steder. Det afhænger af hvilke temaer og plugins du benytter. Så vi anbefaler at du manuelt klikker rundt på din hjemmeside og tjekker om det.
Har du istedet for et plugin opsat indstillingerne direkte i din hjemmesides .htaccess fil, skal du muligvis ændre URL’erne manuelt. Enten ved at gå ind på hver enkel side og rette det til, eller opdatere det med et script direkte i din hjemmesides database. Sidstnævnte er mere teknisk, men klart hurtigere.

Eftersom URL’erne ændrer sig fra http:// til https:// skal der opsættes 301 redirects fra de gamle URL’er til de nye. Det er både vigtigt af hensyn til SEO og ikke mindst at sikre, at folk der klikker på et gammelt http:// link sendes til den nye aktuelle URL.

Få hjælp til SSL-certifikat

Er du ikke super teknisk anlagt, vil vi anbefale at du får hjælp af en ekspert til at få implementeret et SSL-certifikat på din hjemmeside. De ovennævnte ændringer er nemlig meget gennemgribende, så den der udfører det skal vide hvad vedkommende gør. Hos GladTeknik hjælper vi jævnligt små og mellemstore virksomheder med at få opsat et SSL-certifikat på deres hjemmesider, så deres hjemmesider krypteres og også fremstår som sikre i browserne. Kontakt os i dag og få et uforpligtende tilbud.