Kan det betale sig at reparere en computer?

Kan det betale sig at reparere en computer?

Kan det betale sig at reparere en computer? 1920 1280 GladTeknik A/S

Når din computer efter en årrække skal repareres, er det oplagt at vurdere, om det overhovedet kan betale sig. Både når det gælder økonomien og miljøet. Det belyser vi i dag i dette blogindlæg.

Hvornår kan det betale sig at reparere en computer?

Om det kan betale sig, afhænger af en række parametre.

Miljøet

Hvis vi først kigger på miljøet, er svaret som regel et entydigt “Ja”. Der er oftest miljømæssige årsager til, at det kan betale sig, da man vil kunne gøre sin PC eller Mac så god som ny ved blot at udskifte en enkelt eller flere dele, fremfor at hele computeren med alle dens dele skal udskiftes med nyt.

Computere og telefoner indeholder blandt andet plastik og ædelmetaller, som alt sammen har indflydelse på miljøet i stor stil. Jo længere din computer kan holde jo bedre.

Økonomien

Ser vi på det økonomiske aspekt, er svaret i langt de fleste tilfælde også et “Ja”. Det kan godt betale sig at reparere en computer. Der er dog tilfælde, hvor det ikke altid kan betale sig. Det er eksempelvis ved visse typer skader eller computermodeller.

Eksempelvis af Apple-computere – såsom MacBooks og iMacs – kendte for at have meget hardware, som enten er loddet eller limet fast. Det betyder, at ved nogle skader skal mere end en enkelt del udskiftes, hvilket kan blive en (for) dyr affære. Det betyder dog på ingen måde, at det ikke kan betale sig at reparere Apple-computere. Det kommer helt an på, hvad det drejer sig om. I langt de fleste tilfælde kan det betale sig.

Reparationer der typisk betaler sig

Listen er ikke udtømmende, men viser et bredt udsnit af computerreparationer, som typisk kan betale sig, da det er langt billigere end at købe en helt ny computer.

Få en grundlæggende håndtering af din computer

En af de mange fordele hos GladTeknik er, at vi tilbyder en grundlæggende håndtering fra vores værksted i Hvidovre.

Det betyder, at du kan indlevere din PC eller Mac og få den undersøgt, og at vi giver dig et konkret tilbud på opgaven. Det kan være rart i tilfælde, hvor du ikke ved, om reparationen kan betale sig, og hvad den vil koste.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias