Hvorfor siger min PC mærkelige lyde?

Hvorfor siger min PC mærkelige lyde?

Hvorfor siger min PC mærkelige lyde? 2560 1862 GladTeknik A/S

Hvorfor siger min PC mærkelige lyde?  

Siger din PC mærkelige lyde? Der kan være mange årsager til, at din PC siger mærkelige lyde og vi vil gennemgå nogle af dem her; vi vil også prøve at forklare baggrunden.

  

furstration

Min computer bipper 

Der kan være flere årsager til, at din computer kommer med biplyde. Biplyde kommer typisk fra motherboardet og prøver at fortælle, at der er komponenter, som ikke er sat ordentligt i eller andre fejl. Disse komponenter kan variere. Det kan være, at motherboardet har mødt et problem og prøver at kommunikere, hvad problemet er. Dette kan eksempelvis være, at en RAM-klods ikke er sat ordentligt i. Disse biplyde kan aflæses og kan findes på producenten af motherboardets hjemmeside. 

  

Min PC laver en summende lyd 

Ligesom ved ovenstående kan der være flere årsager til, at en PC laver en summende lyd. Vi vil gennemgå et par mulige årsager.

Det kan fx skyldes noget, der blokerer en køler, løse skruer eller spolestøj. Det kan også være, at din PSU (strømforsyning) trækker for meget strøm. Sidder du med en PC med CD drev i, kan det også være CD-drevet, som laver lyd. Helt overordnet kan det være mange interne hardwaredele, som kan lave lyde, hvis de fejler noget.  

En årsag til at de kan lave anderledes lyd, end de plejer, kan være, at der er kommet for meget støv på blæseren og det kan give ubalancerede kølerblade. Det kan også skyldes, at din PC når en for høj temperatur, så blæserne skal på overarbejde. En larmende blæser er meget normal, hvis man ikke husker at rense dem.  

Dette kan også være med til at forøge strømforbruget på din computer. Se hvordan du undgår det i følgende blogindlæg: Sådan renser du din PC. Her kan du se, hvordan du renser din computer, og hvorfor du skal huske at holde computeren ren.  

fans

Ønsker du at få efterset din computer eller rengjort den, kan du kontakte os her

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias