Hurtigere og mere plads ved at opgradere til SSD

Hurtigere og mere plads ved at opgradere til SSD

Hurtigere og mere plads ved at opgradere til SSD 1000 750 GladTeknik A/S

Få mere plads og en hurtigere computer ved at opgradere til en SSD 

Ikke nok plads? Få mere plads og en hurtigere computer ved at opgradere til SSD

Hvad er SSD? 

SSD står for “Solid State Drive”, og er efterhånden blevet til en premium-version af en standard-harddisk (HDD), når vi taler langtidslagring – og det med god grund. Data på en SSD er gemt på mikrochips, det gør, at der kan være en forskel i størrelse og effektivitet modsat en HDD.

Dette gør dem velegnede til bærbare pc’er og med m.2 formfaktoren, som er mindre, giver de flere udvidelsesmuligheder. 

SSD

Hvorfor SSD fremfor HDD? 

Der er mange fordele ved at opgradere til SSD fremfor en HDD. En SSD vil gøre din PC hurtigere, end hvis du satte en HDD (Hard disk Drive) i din computer. Ikke kun bliver din PC hurtigere, når du bruger den, men den kommer også til at starte hurtigere.  

På en HDD er data lagrede på en fysisk disk, og det er her PC’en skal finde dataene.

Hvorimod en SSD, som nævnt før, ikke har en fysisk disk, men bruger mikrochips, som er væsentligt hurtigere. Derudover bruger den mindre strøm, hvilket er godt både for computeren og for din elregning. Dette gælder både for din bærbare og din stationære. Udover at en SSD er hurtigere, vil den også være mere holdbar end en standard-HDD. Det skyldes, at en HDD har fysiske dele, som kan bevæge sig; det har en SSD ikke.  

Liste over fordele ved at opgradere:  

  • Hurtigere 
  • Bruger mindre strøm  
  • Shock-ressistant 
  • Larmer mindre  
  • M2 form faktor 

Det rigtige kabel er også vigtigt. Du har måske hørt om SATA og PCIe? Disse to typer kabler har forskellige hastigheder. SATA er en ældre type kabel og er langsommere end PCIe. PCIe har flere data-overførelsesbaner end SATA. Man kan se det som at SATA er en trafikeret ensporet vej, mens PCIe er en 4-sporet trafikeret vej = PCIe har flere baner, dataene kan køre på.  

Ønsker du mere plads eller at opgradere, kan du kontakte os om hjælp til få at installeret og opgraderet din PC. 

Hardisk cut in two

Skal vi hjælpe med at bortskaffe den gamle harddisk eller en gammel SSD? Så kan du se vores side om forsvarlig afskaffelse af harddiske eller du kan kontakte os her 💻

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias