Opgradering til Windows 11 og TPM 2.0

Opgradering til Windows 11 og TPM 2.0

Opgradering til Windows 11 og TPM 2.0 1920 1080 GladTeknik A/S

Opgradering til Windows 11 og TPM 2.0  

Opgradere til Windows 11? 

Er opgradering af Windows noget, du skal have hjælp til, kan vi også hjælpe med det, og du kan kontakte os her.

Windows 11 er den nyeste version af Windows; der er nyt design og nye funktioner. Nogle af disse designændringer er afrundede hjørner, proceslinjen er rykket ind i midten m.m. Det kan du læse mere om i vores blogindlæg om Windows 11. 

 

Hvad er TPM 2.0 

TPM står for Trusted Platform Module og er et sikkerhedsmodul. TPM 2.0 bruges til blandt andet Windows Hello og BitLocker til databeskyttelse i Windows 11. I mange computere findes TPM 2.0, men er ikke konfigureret. Derudover tjekker TPM 2.0 også, at operativsystemets firmware kører korrekt.

TPM 2.0 findes ikke kun i motherboardet, men vil typisk blive fundet der. TPM 2.0-standarten er dog tilladt for CPU-producenter som Intel og AMD, og kan være bygget ind i dit chipset.  

 

Tjek om du har TPM 

Står du og overvejer at skifte til Windows 11, skal du gøre følgende for at opdatere til Windows 11, hvis TPM er aktiveret. 

Åbn indstillinger > Opdater & Sikkerhed her burde der være mulighed for at vælge “Opgrader til Windows 11”. Kan du se muligheden sikkerhedsmodul, skal du kontrollere, om specifikationsversionen er 2.0. Er den mindre end 2.0, opfylder din PC ikke kravene til Windows 11. 

Kan du ikke se muligheden “Sikkerhedsmodul”, kan det være, du har et TPM-modul som er deaktiveret. 

Har du TPM-modul i din computer, eller er du i tvivl, kan du gøre følgende for også at tjekke, om du har en TPM-chip. Ser du meddelelse med “der blev ikke fundet en kompatibel TPM” kan det være din TPM er deaktiveret. Ser du en meddelelse, der bekræfter, at du har en TPM, skal du igen kontrollere, at det er 2.0.  

Aktiver TPM 

Skal du aktivere TPM, kan det gøres gennem UEFI BIOS. Det kan du åbne ved at gøre følgende: Indstillinger > Opdater & Sikkerhed > Genoprettelse > Genstart nu.  

Dernæst skal du vælge Fejlfinding > Avancerede indstillinger > Indstillinger for UEFI-firmware > Genstart. 

Bliver dette for avanceret eller får du brug for hjælp, kan du oprette en sag her😊.  

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias