Er din hjemmeside beskyttet mod hacking og datatab?

Er din hjemmeside beskyttet mod hacking og datatab?

Er din hjemmeside beskyttet mod hacking og datatab? 640 444 GladTeknik A/S
En vigtig opgave som hjemmeside-ejer er, at sikre driften og beskytte den mod data-tab og hacking. Det kan for mange dog være en “kedelig” og meget teknisk opgave, men hvis man mister sin hjemmeside pga. manglende backup eller fordi den bliver hacket, risikerer man at skulle starte helt forfra med at bygge den op og at miste omsætning. Især de populære hjemmeside-systemer såsom WordPress er udsatte for disse farer, når der er nye afventende tekniske opdateringer. Det skyldes, at opdateringerne udover nye funktionaliteter og fejlrettelser ofte også lukker sikkerhedshuller – problemet er blot, at disse huller offentliggøres i samme proces, hvorefter hackere går på rov efter hjemmesider der endnu ikke har fået opdateret.

Beskytte hjemmeside mod hackere

Når vi hjælper virksomhedsejere med deres hjemmesider ser vi ofte, at der ikke er styr på disse ting. Tekniske opdateringer bliver ikke udført og ajourført (ofte er der 10-25 afventende opdateringer). Ligeledes ser vi at der heller ikke tages backups, så hjemmesiden hurtigt kan genskabes hvis der opstår problemer, eller at der tages backup men at disse lægges samme sted som hjemmesiden er lagret. Derudover ser vi at mange hjemmesider ikke er beskyttet tilstrækkeligt mod de hacking-farer der er. De fleste hjemmesider bliver forsøgt hacket på daglig basis – primært af automatiserede robotter, men det er egentligt underordnet, for faren er den samme. GladTeknik.dk er ingen undtagelse, de seneste 7 dage har der været hundredevis af hackingforsøg fra hele verdenen. Selvom det ser voldsomt ud er det ikke atypisk for den almene hjemmeside – billedet er nok tilsvarende for din hjemmeside. Dog har vi i GladTeknik naturligvis beskyttet os mod dette med flere initiativer – og det bør du også gøre.
Vi vil derfor stærkt anbefale dig, at du begynder at sikre disse ting. Hvis ikke du selv har kompetencerne eller tiden til det, kan vi i GladTeknik tilbyde at håndtere det. Prisen er for dette 4.200 kr./år. Vi kalder det en serviceaftale (ligesom man kender det fra sin bil) og i den aftale sikrer vi:
  • Tekniske opdateringer
  • Backups
  • Opsætning og ekstra monitorering af sikkerheden
  • Ubegrænset hjælp hvis der bliver brug for at benytte en backup
Udover at beskytte din hjemmeside, styrker det også datasikkerheden da det mindsker risikoen for databrud, hvilket er blevet endnu vigtigere i disse GDPR-tider.