Er din hjemmeside beskyttet mod hacking og datatab?

Er din hjemmeside beskyttet mod hacking og datatab?

Er din hjemmeside beskyttet mod hacking og datatab? 2560 1737 GladTeknik A/S

Er din hjemmeside beskyttet mod hacking og datatab?

En vigtig opgave som hjemmesideejer er at sikre driften og beskytte siden mod tab af data og hacking. Det kan for mange dog være en “kedelig” og meget teknisk opgave, men hvis man mister sin hjemmeside pga. manglende backup, eller fordi den bliver hacket, risikerer man at skulle starte helt forfra med at bygge den op og at miste omsætning.

Især de populære hjemmeside-systemer såsom WordPress er udsatte for disse farer, når der er nye afventende tekniske opdateringer. Det skyldes, at opdateringerne – udover nye funktionaliteter og rettelser af fejl – ofte også lukker sikkerhedshuller. Problemet er blot, at disse huller offentliggøres i samme proces, hvorefter hackere går på rov efter de hjemmesider, der endnu ikke er blevet opdaterede.

Når vi hjælper virksomhedsejere med deres hjemmesider, ser vi ofte, at der ikke er styr på disse ting. Tekniske opdateringer bliver ikke implementerede og siden bliver ikke ajourført (ofte er der 10 – 25 afventende opdateringer).

Vi ser også, at der ikke bliver taget backup, så hjemmesiden kan heller ikke hurtigt genskabes, hvis der opstår problemer; eller der tages backup, men disse lægges samme sted som hjemmesiden er lagret.

Derudover ser vi, at mange hjemmesider ikke er beskyttet tilstrækkeligt mod farerne fra hacking. De fleste hjemmesider bliver forsøgt hacket på daglig basis – primært af automatiserede robotter, men det er egentligt underordnet, for faren er den samme.

Ingen er undtaget

Beskytte hjemmeside mod hackereGladTeknik er ingen undtagelse. De seneste syv dage har der været hundredvis af hackingforsøg fra hele verden. Selvom det ser voldsomt ud, er det ikke atypisk for den almene hjemmeside – billedet er nok tilsvarende for din hjemmeside. Dog har vi i GladTeknik naturligvis beskyttet os mod dette med flere initiativer – og det bør du også gøre.

Vi anbefaler derfor, at du sikrer dig mod disse ting. Hvis ikke du selv har kompetencerne – eller tiden – til det, kan vi i GladTeknik tilbyde at håndtere det. Prisen for dette er 4.200 kr. årligt. Vi kalder det for en serviceaftale (ligesom du kender det fra din bil) og med den aftale sørger vi for:

  • Tekniske opdateringer
  • Backups
  • Opsætning og ekstra systematisk overvågning af sikkerheden
  • Ubegrænset hjælp hvis der bliver brug for at benytte en backup

Udover at beskytte din hjemmeside, styrker det også datasikkerheden, da det mindsker risikoen for databrud, hvilket er blevet endnu vigtigere i disse GDPR-tider.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias